RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як вгамувати дитячу істерику: дієві способи

Батьки начебто все знають про своїх дітей - що вони люблять їсти, з чим грати, під яку казку засинають швидше всього. Але варто дитині влаштувати істерику - неважливо, на вулиці, в магазині або вдома - багато з них губляться, тому що не знають, що робити. Адже кричати на дитину або бити - тільки провокувати ще більшу істерику. Ми пропонуємо п'ять дієвих способів зупинити будь-яке дитяче "цунамі", інформує UkrMedia.

Перш за все, варто розібратися, з якою істерикою ви зіткнулися. Якщо це - посттравматичний ефект, тоді до проблеми найкраще залучити фахівців, оскільки купірувати симптом - це лише перероджувати його в іншу форму вираження, що може дійти і до психозу. Якщо істерика - наслідок буллінга в школі або у дворі, складних взаємовідносин з сім'єю або вчителями, небажання відвідувати які-небудь потрібні дитині заняття або свідоцтво того, що дитина пережила травму - тут варто спочатку обговорити проблему, оскільки ні відволікання, ні тим більше - байдужість, не підійдуть.

На щастя, набагато частіше діти влаштовують істерики в магазинах, намагаючись таким чином випросити у мами "щось смачненьке", у дитячих садках, не бажаючи йти або навпаки, - приходити і так далі. Тобто, таким чином намагаються маніпулювати дорослими. Ось саме з такими неприємностями і допоможуть впоратися наші п'ять способів.

Байдужість

Так, іноді цей спосіб дуже дієвий. Якщо дитина вже почала "концерт за заявками", спробуйте просто порахувати до 10 і спокійно продовжити свої справи. Якщо навіть це відбувається на людях, не думайте про те, що вони про вас подумають - яка різниця?

Правда, якщо ваша дитина дуже активна і цілком самостійна, цей спосіб не підійде - дитина, залишившись без опіки, сама піде і візьме все, що її потрібно або залізе туди, куди ви не дозволяли.

Говорити і називати почуття

Діти часто влаштовують істерики не із-за розбещеності, пустощів або заборон дорослих. Трапляється, що дитина просто сама не відчуває своїх почуттів, але розуміє, що засмучена. До цього відноситься такий вид істерик і плачу, як "батько заборонив носити колготки на голові" або "мама не дала облизувати кота". Тобто, дитина хоче спробувати - її не дають - плач і істерика.

У таких випадках проявіть терпіння і постарайтеся пояснити дитині, що теж сердитися, коли вам щось не дають, але не все корисне і потрібне. Назвіть, що вона зараз відчуває - образу, гіркоту, прикрість, але іноді потрібно стримувати свої емоції. Психологи відзначають, що це найбільш дієвий підхід до дітей - поговорити і пояснити, зіграти на їх допитливості.

Перетворіть все в казку

Часто діти беруть приклад з батьків, казкових героїв і з собою цей "приклад" забирають улюблені образи та іграшки. Чому б разом з цими образами не погуляти і в Істериці? Як тільки дитина знову почала плакати і кричати, спокійно поясніть, що на неї просто найшла злючка, вона пішла погуляти до країни Істерики. І запропонуйте погуляти там разом. Це переключить увагу дитини практично миттєво. Тому що діти люблять іноді пустувати, але все ж часто компанію вони люблять більше.

Перемкніть увагу

Іноді істерика - це наслідок того, що у дитини надлишок нерозтраченої енергії. Якщо вони трапляються часто і без видимих на те причин, знайдіть дитині заняття за віком - відведіть в який-небудь гурток, знайдіть секцію. Це допоможе витратити енергію і запобігає істерикам.

Крім того, можна перемкнути увагу на щось цікаве, розповісти історію про неслухняного хлопчика, який в підсумку став у кут або навпаки - про дівчинку, яка добре себе вела і радувала маму.

Альтернатива

Працює це дуже просто. Приміром, в "Дитячому світі" малюк просить у вас чергову іграшку. Спокійно скажіть: "Я можу купити тобі цю іграшку, але тоді ми не зможемо піти в зоопарк в неділю" і спостерігайте - в деяких випадках малюк вибере іграшку або зоопарк, а деякі діти задумуються про те, що їм потрібно більше. Ви, скориставшись задумом, робите швидко свої покупки, хапаєте дитину і тікаєте з магазину.

Пропонуйте дитині альтернативу і вчіть її мислити раціонально, а не плекайте надію про те, що якщо він буде добре поводитися, то отримає все, що хоче. Так в житті трапляється далеко не завжди, а подібні переконання можуть нанести травму.
Редактор: MariaH
4-12-2018, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 299


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!