RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як зробити своє життя гідним: введіть до свого лексикону всього чотири потужних слова

Жити гідно хоче більшість, тільки далеко не всі готові докласти зусиль, щоб це здійснити. Найбільше випробування, яке стоїть перед вами – стати тим, ким ви можете стати. Саме тому мотиваційний оратор Джим Рон часто говорив:

"У вас може бути понад усе лише тоді, коли ви зможете стати більшими – і якщо ви не зміните себе, у вас завжди буде лише те, що у вас є зараз".

І він має рацію. Ви ж і самі напевно знаєте, як приємно максимізувати свій власний потенціал і випробовувати на міцність свої, як виявляється, не такі вже й міцні обмеження.

У цьому уривку з презентації, з якої в 2001 році Джим Рон звернувся до тисяч людей, він поділився 4 короткими, але потужними словами, які можуть зробити життя гідним:

1. Життя гідне, якщо ви НАВЧАЄТЕСЯ
Щоб жити, а вже тим більше досягти успіху в цьому житті, ви маєте вчитися – постійно і всюди. Те, про що ви не знаєте, може застати вас зненацька і заподіяти вам біль. Саме тому ви маєте вчитися на власному досвіді – неважливо, негативному або позитивному. Найчастіше ми вчимося робити щось правильно, спершу зробивши це "щось" неправильно – ми називаємо це позитивним негативом. Також ми вчимося і на досвіді інших людей – і теж як позитивному, так і негативному.

Особисто я завжди шкодував про те, що невдахи і ходячі катастрофи не влаштовують конференцій і семінарів. Але це і зрозуміло – навряд чи більшість людей захотіла б їм платити, хоча така інформація була б їм дуже корисною. Адже погодьтеся, було б непогано дізнатися від тих, хто зробив помилку, як саме він її зробив, і що до неї призвело.

Отже нам доводиться дізнаватися про це на власному досвіді – і це дуже цінна інформація, адже вона дає нам зрозуміти, як ні за що, ніколи, і ні в жодному разі не можна чинити, уникнувши при цьому болю самої помилки.

Ми навчаємося на тому, що ми бачимо, тож дивіться навколо. Ми вчимося на тому, що ми чуємо, тож уважно слухайте (але тут є один нюанс – краще слухати вибірково. Не варто впускати в своє свята святих – власний розум – будь кого. Ми вчимося на тому, що ми читаємо, отже частіше відкривайте книгу (і не просто відкривайте, а прочитуйте її).

Вчіться по лекціях. Вчіться у пісень. Вчіться у проповідей. Вчіться з розмов з людьми, яких ви поважаєте. Ніколи не припиняйте навчатися.

Знання лежать на початку багатства. Знання – це основа здоров'я. Знання – початок шляху до духовності. Пошуки знань і навчання – саме в цьому процесі зароджуються дива.

2. Життя гідне, якщо ви НАМАГАЄТЕСЯ
Якщо ви просто навчаєтеся, і вважаєте, що цього достатньо ... ви помиляєтеся. Отримавши якісь знання, ви маєте застосувати їх – хоча б для того, щоб довести собі, що ви це можете.

Спробуйте трохи змінити цей світ, і себе в ньому. Спробуйте трохи просунутися вперед. Спробуйте навчитися якійсь новій професії, освоїти нове хобі або спорт.

Це не означає, що ви можете робити все, що завгодно, але ви можете зробити дуже і дуже багато – якщо тільки спробуєте. Чому б не зробити це, доклавши до цього всі свої сили? Не робіть цього абияк. Прикладіть всі ваші зусилля, а потім ще трохи.

Як довго вам варто продовжувати це робити? Відповідь на це питання проста. Поки у вас не почне виходити.

3. Життя гідне, якщо ви НЕ ЗУПИНЯЄТЕСЯ
Ви повинні залишатися на одному і тому ж місці з весни і до самої осені, якщо тільки хочете насолодитися урожаєм. Що це означає? Та всього лише те, що, якщо вже ви взялися за справу, або за гру, або за проект, доведіть його до кінця.

Часом ваші починання обертаються катастрофами, настільки масштабними, що найкращим виходом буде згорнути все – і це дійсно кінець.

Але не зупиняйтеся на середині, навіть не спробувавши дійти до кінця. Скажіть собі, що, якщо і закидати проект на середині, то наступний, а ніяк не цей. Якщо ви вже взялися за якусь справу, доведіть її до кінця – або принаймні залиште в кращому стані, ніж вона була до вас.

Деякі люди сіють насіння весною, і йдуть влітку, втомившись чекати. Але якщо ви почали щось заради того, щоб побачити плоди своєї праці, наберіться терпіння і почекайте – воно того варте. Повторюю, якщо ви підписалися на щось, що принесе свої плоди лише в певну пору року, дочекайтеся результату своїх зусиль. Ви не повинні залишатися назавжди, але залишіться хоча б настільки, щоб побачити, як завершиться те, що ви почали.

4. Життя гідне, якщо вам НЕ БАЙДУЖЕ
Якщо вам не байдужі власні результати, ви їх побачите. Якщо вам дійсно не все одно, ваші результати будуть просто неймовірними. Отже нехай вам буде небайдужим життя настільки, щоб ви могли його змінити.

Настільки, щоб ви змогли когось врятувати. Настільки, щоб вам вистачило сил і рішучості розпочати власну справу. Досить, щоб піднятися над обставинами. Досить, щоб реалізувати весь ваш потенціал. Досить, щоб залишити після себе слід в пам'яті. Досить, щоб стати переможцем.

Чим більше вам не байдужі ви самі і власне життя, тим ви сильніші.
Редактор: diana_vataman
7-11-2018, 00:58
Коментарів 0 Переглядів 1 551


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!