RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому пюре виходить з грудочками: найпоширеніші помилки, які псують смак улюбленої страви

Картопляне пюре - чи не найпопулярніше блюдо, але далеко не завжди воно вдається на славу. Пюре з грудочками або тверде, як камінь, що може зіпсувати апетит, хочеться ніжного і повітряного гарніру. Досвідчені господині знають, яких помилок ні в якому разі не можна допускати при приготуванні картопляного пюре, адже диявол традиційно криється в дрібницях, інформує Ukr.Media.

Неуважно вибираєте сорт картоплі

Біла картопля добре розварюється і тому підходить для пюре.

Вибір картоплі - непросте завдання. Сортів безліч, один красивіше іншого. Щоб не мучитися сумнівами, досить запам'ятати просте правило: чим рожевіше картопля, тим менше в ній крохмалю. Така картопля не розварюється, її можна смажити або варити для салатів. А ось біла шкірка - сигнал про те, що цей сорт розварюється моментально, так що і пюре з нього вийде смачним.

Неправильно солите воду

Солити воду потрібно з самого початку варіння.

Під час варіння картопля активно поглинає воду. Якщо ви попередньо її посолите, то смак буде відмінним, а солі знадобиться набагато менше, ніж якщо будете додавати в готову страву.

Не вчасно закладаєте картоплю у воду

Картопля закладається в холодну воду.

Правильна послідовність дій така. Почистіть картоплю, розріжте кожну на 4-6 частин, покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте каструлю на вогонь, додайте сіль, доведіть воду до кипіння, варіть до готовності. Якщо закинути порізану картоплю вже в киплячу воду, шматочки проварятся неоднорідно, стануть м'якими по краях, а всередині залишаться твердими.

Не зливаєте воду після варіння

Шматочки картоплі розминають без води.

Щоб смак пюре не був водянистим, як у їдальні, ретельно зливайте воду, в якій варилася картопля.

Використовуєте холодне масло і молоко

Молоко та масло потрібно додавати теплими.

Під час приготування пюре, картопля повинна постійно залишатися теплою. В цьому випадку його м'яка текстура не зіпсується. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника і підігрійте молоко. Додавайте ці інгредієнти теплими, так буде набагато смачніше!

Товче занадто інтенсивно

Товкти - помірно.

Орудувати товкушкою для картоплі - трудомісткий процес, але все ж приготування пюре не замінить тренування в спортзалі. Не варто занадто захоплюватися процесом, оскільки занадто сильно роздавлена картопля стає збитою і клейкою, виглядає неапетитно. Мніть блюдо акуратно!

Готуєте пюре заздалегідь

Картопляне пюре подається одразу до столу.

Найгірше, що ви можете зробити з картопляним пюре, приготувати його напередодні і відправити в холодильник. Повторно розігрітий гарнір не оцінять ні гості, ні домочадці. Пюре краще готувати безпосередньо перед вечерею або обідом. А якщо вже доведеться приготувати його за кілька годин до їжі, то загорніть каструлю з пюре в товстий рушник. Так воно не охолоне і не втратить смакових якостей.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
22-10-2018, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 3 435

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.