RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чому пюре виходить з грудочками: найпоширеніші помилки, які псують смак улюбленої страви

Чому пюре виходить з грудочками: найпоширеніші помилки, які псують смак улюбленої страви

Картопляне пюре - чи не найпопулярніше блюдо, але далеко не завжди воно вдається на славу. Пюре з грудочками або тверде, як камінь, що може зіпсувати апетит, хочеться ніжного і повітряного гарніру. Досвідчені господині знають, яких помилок ні в якому разі не можна допускати при приготуванні картопляного пюре, адже диявол традиційно криється в дрібницях, інформує Ukr.Media.

Неуважно вибираєте сорт картоплі

Біла картопля добре розварюється і тому підходить для пюре.

Вибір картоплі - непросте завдання. Сортів безліч, один красивіше іншого. Щоб не мучитися сумнівами, досить запам'ятати просте правило: чим рожевіше картопля, тим менше в ній крохмалю. Така картопля не розварюється, її можна смажити або варити для салатів. А ось біла шкірка - сигнал про те, що цей сорт розварюється моментально, так що і пюре з нього вийде смачним.

Неправильно солите воду

Солити воду потрібно з самого початку варіння.

Під час варіння картопля активно поглинає воду. Якщо ви попередньо її посолите, то смак буде відмінним, а солі знадобиться набагато менше, ніж якщо будете додавати в готову страву.

Не вчасно закладаєте картоплю у воду

Картопля закладається в холодну воду.

Правильна послідовність дій така. Почистіть картоплю, розріжте кожну на 4-6 частин, покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте каструлю на вогонь, додайте сіль, доведіть воду до кипіння, варіть до готовності. Якщо закинути порізану картоплю вже в киплячу воду, шматочки проварятся неоднорідно, стануть м'якими по краях, а всередині залишаться твердими.

Не зливаєте воду після варіння

Шматочки картоплі розминають без води.

Щоб смак пюре не був водянистим, як у їдальні, ретельно зливайте воду, в якій варилася картопля.

Використовуєте холодне масло і молоко

Молоко та масло потрібно додавати теплими.

Під час приготування пюре, картопля повинна постійно залишатися теплою. В цьому випадку його м'яка текстура не зіпсується. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника і підігрійте молоко. Додавайте ці інгредієнти теплими, так буде набагато смачніше!

Товче занадто інтенсивно

Товкти - помірно.

Орудувати товкушкою для картоплі - трудомісткий процес, але все ж приготування пюре не замінить тренування в спортзалі. Не варто занадто захоплюватися процесом, оскільки занадто сильно роздавлена картопля стає збитою і клейкою, виглядає неапетитно. Мніть блюдо акуратно!

Готуєте пюре заздалегідь

Картопляне пюре подається одразу до столу.

Найгірше, що ви можете зробити з картопляним пюре, приготувати його напередодні і відправити в холодильник. Повторно розігрітий гарнір не оцінять ні гості, ні домочадці. Пюре краще готувати безпосередньо перед вечерею або обідом. А якщо вже доведеться приготувати його за кілька годин до їжі, то загорніть каструлю з пюре в товстий рушник. Так воно не охолоне і не втратить смакових якостей.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
22-10-2018, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 3 351

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.