Як підвищити рівень гемоглобіну у крові: топ-7 продуктів

новини
5 227
0
Як підвищити рівень гемоглобіну у крові: топ-7 продуктів

Залізовмісний білок гемоглобін є дуже важливим в організмі людини, оскільки він постачає киснем всі клітини. Тож якщо його рівень падає – клітинам не вистачає енергії для нормального функціонування.

Коли в організмі падає рівень гемоглобіну, у людини мерзнуть кінцівки, паморочиться у голові, відчувається млявість, втома, головний біль, сонливість та інше, передає 24 канал, з посиланням на 24apteka, пише molbuk.ua.

Рівень гемоглобіну можна піднімати спеціальними препаратами, або надати перевагу смачним продуктам, які наситять організм вітамінами та необхідними елементами.

Халва


Цей смаколик містить найбільше заліза. Особливо цінною буде кунжутна халва, в 100 грамах якої є 50 мг заліза. 100 г соняшникової халви містять 33 мг заліза. Цей продукт ще й позитивно впливає на роботу нервової, серцево-судинної та кісткової систем, адже халва містить ще магній, калій, мідь, цинк, вітаміни С, Е та В.

Печінка

Печінка містить вітаміни Е, К, Н, В, мідь, залізо, фосфор, калій, магній та натрій. При надто низькому гемоглобіні медики рекомендують їсти хоча б 100 г страв з печінки щодня.

Буряк

Буряк багатий на залізо, амінокислоти і вітаміни. Окрім того, він добре очищає печінку, може уповільнити старіння організму та суттєво знижувати ризик серцево-судинних захворювань.

Сухофрукти

Сухофрукти містять в 4-5 разів більше заліза, ніж свіжі фрукти. Чорнослив, курага, сушені яблука, фініки, інжир покращують стан серцево-судинної системи, нормалізують обмінні процеси в організмі та підвищують працездатність.

Морська капуста

100 г морської капусти містить 12 мг заліза. Також цей продукт має чимало інших мінералів, які добре впливають на роботу всіх органів і систем організму.

Крупи

Гречка і вівсянка також допоможуть підняти гемоглобін. Але в жодному разі не можна їсти гречки з молоком, адже продукти, що містять кальцій, перешкоджають засвоєнню заліза.

Горіхи

Волоські горіхи містять вітаміни А, Е, групи В, магній, калій, кобальт, омега-3 кислоти та рослинний білок. Для підвищення рівня гемоглобіну в крові достатньо з'їдати 5-6 штук в день. Також горіхи чудово зміцнюють імунітет та знімають втому.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Запасайтеся олією та картоплею: українців попереджають про подорожчання
10 411
«Такий сморід стояв!»: у річку на Буковині злили невідому чорну рідину - фото
3 341
З кулемета збили ракету. Як мобільні групи з Буковини нищать російські дрони й ракети
2 801
«Закриють – село вимре»: що буде далі із малокомплектними школами на Буковині
2 655
У горах Буковини вранці зафіксували 10 градусів морозу - фото
2 547
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
2 376
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
1 857
«У нашій роботі поспіх дуже небезпечний»: вибухотехніки з Чернівців повернулися з ротації — відео
1 816
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
1 718
На Буковині на важливій трасі сталася ДТП, рух ускладнений
1 677


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.