RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому небезпечно вживати хліб у великій кількості: відповідь дієтолога

Помірне вживання хліба не нанесе шкоди, проте якщо людина вживає його у великій кількості, то це може спричинити безліч проблем зі здоров’ям.

Дієтолог Світлана Фус пояснює, що найкраще обирати хліб, вироблений з використанням натуральної закваски без домішків.

Проте якщо людина вживає понад 100 грамів хліба на день, то це може зашкодити здоров’ю. Світлана Фус пояснює – на користь та властивості хліба впливають два фактори – амілопектин та глютен.

У складі крохмалю зернового борошна входить амілопектин та амілоза, перший компонент засвоюється швидко і робить хліб білим та пухнастим. Амілоза навпаки: засвоюється повільно. 2 скибки хліба з пшеничного борошна збільшують рівень цукру в крові як цукор рафінад

Дієтолог застерігає, що постійне вживання хліба та інших виробів з пшеничного борошна стимулює збільшення інсуліну, що з часом приводить до інсулінової резистентності. Через це фігура гладшає, виникає підшкірний жир, якого важко позбутися.

Від співвідношення амілопектину і амілози в крохмалі залежить глікемічний індекс хліба, який застосовують для засвоєння вуглеводів в дієтології.

Другий фактор – глютен або клітковина – білок пшеничного, житнього та ячмінного зерна. Цей компонент довго перетравлюється у кишківнику. Глютен здатний впливати на слизову оболонку – порушувати кишковий бар'єр для вірусів, бактерій, неперетравлених харчових макромолекул і провокувати імунну реакцію та запалення.

Надлишок глютену може викликати розвиток цукрового діабету, харчове несприйняття, надмірну вагу, целіакію (несприйняття глютену) та інші аутоімунні захворювання.
Редактор: diana_vataman
20-07-2018, 01:09
Коментарів 0 Переглядів 2 234

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.