Такий доступний овоч як кабачки є дуже корисним і необхідним для роботи серця, мозку, м'язів і печінки.
Як відомо, кабачки є одним з найдешевших продуктів в Україні, передає "Сегодня".
Корисні властивості кабачківЗі слів лікаря-дієтолога Світлани Фус, м'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликає розлад шлунка та кишечника.
Окрім того, невибагливий овоч містить вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, що надає шкірі пружності.
Бета-каротин, який є у кабачку, корисний для шкіри, волосся та добре впливає на зір. Також у ньому ви знайдете усі важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній, необхідні серцю, мозку, м'язам і печінці.
А їхні харчові волокна добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводячи їх з організму. Також страви з кабачків активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.
Цей овоч перешкоджає затримці рідини в організмі, а його калорійність наближена до нуля.
Шкоди для організму від такого овоча як кабачок дуже мало. Основна шкідлива властивість у тому, що кабачок містить велику властивість калію, тож через це його не варто вживати людям, які страждають на захворювання нирок.
А сирі кабачки протипоказані при виразковій хворобі та гастритах.
15-07-2018, 00:17
0
8 329