Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Варимо і обрізаємо: фахівці пояснили, як позбутися нітратів в овочах


В управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області пояснили, як можна зменшити кількість нітратів у продуктах.

Фахівці кажуть, що при одноразовому вживанні продукту з великим вмістом нітратів істотної шкоди організму не буде. Але при регулярному вживанні таких продуктів відбувається перенасичення організму токсинами, відбуваються серйозні збої в обміні речовин, слабшає імунітет. Також знижується кількість вітамінів, що надходять в організм, з’являються проблеми у шлунково-кишковому тракті.


Усунути нітрати повністю з продуктів неможливо, але знизити їх кількість в їжі цілком реально.

Очищуємо фрукти і овочі, зрізаємо шкірки, хвостики тощо. На 1,5 см з двох сторін обрізаємо огірки, кабачки, баклажани, томати, цибулю і буряк.

Знімаємо 4-5 верхніх листів з капусти, викидаємо качана. А потім ретельно миємо, можна в содовому розчині і ретельно ополіскуємо водою (на 1 л води – 1 ст / л).

Вимочувати овочі у звичайній воді протягом 15-20 хвилин. Такий метод обробки зелені, листових овочів і молодої картоплі (овочі слід нарізати перед замочуванням) знизить кількість нітратів на 15%.

Під час варіння також "тікає" велика кількість нітратів (до 80 відсотків – у картоплі, до 40 – у буряку, до 70 – у капусти). Але нітрати залишаються в бульйоні. Тому перший бульйон рекомендується зливати. Причому зливати гарячим, бо під час охолодження всі нітрати "повернуться" з бульйону назад в овочі.

Прийом аскорбінової кислоти перед вживанням нітратних овочів. Вітамін С загальмує в організмі процес нітрозамінів.

Додавання гранатового соку або лимонної кислоти до овочів в процесі приготування обіду. Такі компоненти мають властивість знешкоджувати нітратні шкідливі сполуки. Також можна використовувати журавлину, яблука, яблучний оцет.

Вживання нарізаних овочів одразу після приготування. Під час їх зберігання (особливо в теплому місці) також відбувається перетворення нітратів у нітрити.

Зелень перед приготуванням ставимо у воду "букетом" на кілька годин під пряме сонячне світло або просто замочуємо у воді на годину.

Овочі ріжемо кубиками і замочуємо у воді кімнатної температури 2-3 рази по 10 хвилин.

У зелені не використовуємо в їжу стебла, тільки листя.

Картоплю на годину замочуємо в холодну воду, нарізавши її.

Редиску вибираємо круглу, а не подовгувату, адже в останній більше нітратів.

Нагадаємо, що у Чернівцях на ринках через нітрати не дозволили продавати редиску та ранню капусту
Рейтинг:
(голосів: 1)
28-04-2018, 18:34
Коментарів 0 Переглядів 454

загрузка...
Популярне Коментують
• Новини
Пацани ходять табунами, а корупція – городами. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Автомобіль у розстрочку від 0,01% річних відтепер можна обрати в будь-якому автосалоні України (на правах реклами)

Клієнти ПриватБанку отримали можливість придбавати нові автомобілі в розстрочку на акційних умовах з будь-якого автосалону України
10 причин, чому дитині варто відвідувати заняття у центрі розвитку дитини ІриСкА (на правах реклами)

У цій статті ми постараємося відповісти на питання: у чому ж переваги Центру дитячого розвитку "ІриСкА", з якого віку потрібно віддавати дитину на навчання і для чого це дитині потрібно?
Сльози від амброзії та полину
У серпні люди, що страждають на алергію, потерпають від небезпечного пилку
Рубрика здоров'я ...