Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Варимо і обрізаємо: фахівці пояснили, як позбутися нітратів в овочах


В управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області пояснили, як можна зменшити кількість нітратів у продуктах.

Фахівці кажуть, що при одноразовому вживанні продукту з великим вмістом нітратів істотної шкоди організму не буде. Але при регулярному вживанні таких продуктів відбувається перенасичення організму токсинами, відбуваються серйозні збої в обміні речовин, слабшає імунітет. Також знижується кількість вітамінів, що надходять в організм, з’являються проблеми у шлунково-кишковому тракті.


Усунути нітрати повністю з продуктів неможливо, але знизити їх кількість в їжі цілком реально.

Очищуємо фрукти і овочі, зрізаємо шкірки, хвостики тощо. На 1,5 см з двох сторін обрізаємо огірки, кабачки, баклажани, томати, цибулю і буряк.

Знімаємо 4-5 верхніх листів з капусти, викидаємо качана. А потім ретельно миємо, можна в содовому розчині і ретельно ополіскуємо водою (на 1 л води – 1 ст / л).

Вимочувати овочі у звичайній воді протягом 15-20 хвилин. Такий метод обробки зелені, листових овочів і молодої картоплі (овочі слід нарізати перед замочуванням) знизить кількість нітратів на 15%.

Під час варіння також "тікає" велика кількість нітратів (до 80 відсотків – у картоплі, до 40 – у буряку, до 70 – у капусти). Але нітрати залишаються в бульйоні. Тому перший бульйон рекомендується зливати. Причому зливати гарячим, бо під час охолодження всі нітрати "повернуться" з бульйону назад в овочі.

Прийом аскорбінової кислоти перед вживанням нітратних овочів. Вітамін С загальмує в організмі процес нітрозамінів.

Додавання гранатового соку або лимонної кислоти до овочів в процесі приготування обіду. Такі компоненти мають властивість знешкоджувати нітратні шкідливі сполуки. Також можна використовувати журавлину, яблука, яблучний оцет.

Вживання нарізаних овочів одразу після приготування. Під час їх зберігання (особливо в теплому місці) також відбувається перетворення нітратів у нітрити.

Зелень перед приготуванням ставимо у воду "букетом" на кілька годин під пряме сонячне світло або просто замочуємо у воді на годину.

Овочі ріжемо кубиками і замочуємо у воді кімнатної температури 2-3 рази по 10 хвилин.

У зелені не використовуємо в їжу стебла, тільки листя.

Картоплю на годину замочуємо в холодну воду, нарізавши її.

Редиску вибираємо круглу, а не подовгувату, адже в останній більше нітратів.

Нагадаємо, що у Чернівцях на ринках через нітрати не дозволили продавати редиску та ранню капусту
Рейтинг:
(голосів: 1)
28-04-2018, 18:34
Коментарів 0 Переглядів 353

загрузка...
З Чернівців курсуватиме поїзд до Сучави

запуск перших поїздів заплановано на початок наступного року
У Чернівцях відійшов у вічність начальник «МіськШЕПу» Михайло Ігнатьєв
Посадовець відійшов у вічність після важкої хвороби
Чернівчанка живе з пересадженою печінкою вже 14 років
Донором для Лідії Порфірюк стала її молодша сестра
Популярне Коментують
• Новини
«Свиноматка» на бусику і Мак’явеллі за фіранкою. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Свято морозива "Рудь" об’єднало чернівецькі родини (новини компанії)

У Чернівцях 12 травня пройшло "Мегасвято Морозива" від компанії "Рудь" - найбільшого виробника "солодкого холоду". Вкотре компанія "Рудь" подарувала мешканцям та гостям міста незабутні враження та яскраві емоції
З таким молодим поколінням на Україну чекає успіх (на правах реклами)

У Чернівцях вже вдруге відбувся "Форум стартапів", який організувала філія Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків "Miniboss Business School" у м.Чернівцях за сприяння [b]Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу (ЄАРБ).
Чернівчан та гостей міста запрошують на "Форум стартапів" для дітей і підлітків (на правах реклами)

28 квітня 2018 року о 11:00 год., в ресторанному комплексі "Palazzo" (м.Чернівці, вул. Руська, 242) за сприяння Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу відбудеться Форум стартапів, який організовує філіал Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків Miniboss Business School у м.Чернівці.
І знесла курочка яєчко, не золоте, а просте... (на правах реклами)

Куряче яйце – це справжня скарбничка вітамінів та мікроелементів. У цьому продукті високий вміст вітамінів групи А, D, Е, фолієвої кислоти, вітамінів В3, В12, біотину і холіну.
Ідеальна шкіра обличчя – тепер це реально! (на правах реклами)

Здорова пружна ідеальна шкіра обличчя – це візитівка будь-якої людини. Щоб досягти такого результату, часто витрачають неймовірно великі кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, які, на жаль, не завжди ефективні...
Ощадбанк діє: Голову правління Ощадбанку Андрія Пишного визнано Банкіром року (прес-реліз)

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний посів І місце в номінації "Банкір року" рейтингу "Фінансовий Оскар 2017" від ділового тижневика "Бізнес".
Lifecell першим запустив 4.5G у Чернівцях (новини компанії)

31 березня lifecell запрошує всіх бажаючих мешканців Чернівців взяти участь у промо-акції, що відбудеться на перетині вул. Героїв Майдану та проспекту Незалежності з 12:00 до 18:00
Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

Предменструальний синдром – це складний патологічний симптомокомплекс, що з’являється за 1-14 днів до менструації і зникає відразу після її початку.
Рубрика здоров'я ...