RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Картопля точно є на кожній кухні. Варена, запечена чи жарена – з неї можна приготувати безліч страв, додавати в супи чи готувати салати. Щоб правильно зварити картоплю або пришвидшити процес її приготування – пропонуємо вам кілька лайфхаків.

Як варити картоплю в мундирі

Цей спосіб приготування вважається найкориснішим. У шкірці картоплі містяться вітаміни A, B1, B3, B6, білки, клітковина, калій, залізо та інші мікроелементи.

Щоб картопля проварилась рівномірно, постарайтеся підібрати бульби однакового розміру. Гарненько вимийте їх від бруду (краще зробити це жорсткою щіточкою) і проколіть зубочисткою в декількох місцях, щоб шкірка не лопалася. Зберегти шкірку цілою допоможуть також кілька крапель оцту і сіль, розчинена в каструлі з водою.

Залийте картоплю холодною водою так, щоб вона повністю її покривала. Потім посоліть: приблизно ½ столової ложки солі на 1 літр води. Але можна покласти і більше: картопля візьме стільки солі, скільки потрібно.

Скільки варити картоплю в мундирі

Накрийте каструлю кришкою і поставте її на сильний вогонь. Після закипання варіть картоплю на середньому вогні ще 20-25 хвилин. Якщо картопля стара, то, швидше за все, час доведеться збільшити до 30 хвилин. А молодій картоплі може вистачити і 15 хвилин.

Як варити очищену картоплю

Після чищення картоплі – процес приготування майже не відрізняється від приготування картоплі в мундирі.

Не тримайте очищену картоплю на повітрі. Якщо не збираєтеся готувати відразу, покладіть картоплю у воду, щоб вона не потемніла. Краще брати картоплю середньої величини, оскільки вона швидше зваряться. Великі бульби можна розрізати навпіл або на кілька частин.


Скільки варити очищену картоплю

Покладіть сиру картоплю в каструлю, налийте туди холодної води і посоліть. Якщо класти овочі в киплячу воду, то серединка може не проваритися. Якщо вам потрібно, щоб картопля не розварилася, додайте 1 столову ложку оцту на 1 літр води.

Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин.

Скільки варити картоплю в супі

Для супу картоплю зазвичай нарізають соломкою або кубиками і закладають в уже киплячий бульйон. Однак час приготування може варіюватися в залежності від розміру. Чим більше ви нарізали картоплю, тим довше вона буде варитися. Зазвичай, вона готується 7-10 хвилин.

Кілька порад для готування картоплі:

- щоб картопля зварилася швидше, киньте в каструлю шматочок вершкового масла. Розтоплене масло покриє воду тонкою плівкою і буде заважати випаровуванню. Температура в каструлі збільшиться і картопля звариться приблизно на 5 хвилин швидше;

- щоб картопля мала вишуканий аромат, додайте в каструлю кілька шматочків цибулі або пару розрізаних навпіл зубчиків часнику. Можна також покласти лавровий лист або спеції.

Редактор: diana_vataman
22-11-2017, 01:01
Коментарів 0 Переглядів 46 429

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.