RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Три міфи про здорове харчування, в які варто перестати вірити


Здорове харчування набуває неабиякої популярності. Багато сайтів рясніють суперечливими і часто помилковими твердженнями, які тільки заплутують людей.

Створюється враження одного великого туману, в якому неможливо розгледіти правдиву інформацію. Bit.ua розвінчав 3 поширених міфів про здорове харчування.

Міф 1: соки і смузі проводять детокс організму

Професійні тренери та дієтологи ніколи не радять "очищатися" соками. Якщо набрати в пошуку "детокс", то ви зустрінете мільйони рад, рецептів і статей про те, як кілька днів пиття смузі і фрешів виведуть всі токсини, поліпшать здоров'я. Незважаючи на це, немає доказів такого магічного впливу соків на ваш організм.

Вони залишать вас голодними, а концентровані напої ще і будуть дратувати стравохід.

Порада: їжте овочі та фрукти, пийте багато води і не зловживайте алкоголем – і не потрібно буде проводити "очищення".

Міф 2: деякі продукти мають негативну калорійність

Насправді таких продуктів не існує взагалі. Хибна думка ґрунтується на припущенні, що при перетравленні цих продуктів ви спалюєте більше калорій, ніж вони містять. Логіка базується на науковому понятті "термічного ефекту їжі", який означає кількість витраченої на травлення енергії.

Люди тішать себе думкою про те, що їжа з дуже низькою калорійністю (селера, яблука, огірки, лайми) так ретельно обробляється в стравоході, що в кінцевому підсумку ви обманюєте свій шлунок і навіть спалюєте калорії. Сумно, але так не відбувається.

На обробку їжі витрачатися від 10 до 20% енергії, що міститься в ній. Низька калорійність – низький термічний ефект. Виходить, що якщо в шматочку селери 7 ккал, то навіть при максимальній витраті ви залишаєте собі ще як мінімум 5 ккал.

Міф 3: м'язи можуть перетворитися в жир і навпаки

М'язова і жирова тканина – це дві абсолютно різні структури і такі фантастичні трансформації просто неможливі. З таким же успіхом можна стверджувати, що вода може перетвориться на вино.

Якщо ви припините тренуватись чи слідувати за харчуванням, то ваші м'язи не зникнуть. Просто переважати почне жир. Так само і з зворотним процесом: якщо ви багато тренуєтеся і правильно їсте, то нарощуєте м'язи. При цьому рівень жиру падає, але перетворень не відбувається.
Редактор: diana_vataman
23-10-2017, 00:28
Коментарів 0 Переглядів 2 645

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.