RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Три міфи про здорове харчування, в які варто перестати вірити

Три міфи про здорове харчування, в які варто перестати вірити


Здорове харчування набуває неабиякої популярності. Багато сайтів рясніють суперечливими і часто помилковими твердженнями, які тільки заплутують людей.

Створюється враження одного великого туману, в якому неможливо розгледіти правдиву інформацію. Bit.ua розвінчав 3 поширених міфів про здорове харчування.

Міф 1: соки і смузі проводять детокс організму

Професійні тренери та дієтологи ніколи не радять "очищатися" соками. Якщо набрати в пошуку "детокс", то ви зустрінете мільйони рад, рецептів і статей про те, як кілька днів пиття смузі і фрешів виведуть всі токсини, поліпшать здоров'я. Незважаючи на це, немає доказів такого магічного впливу соків на ваш організм.

Вони залишать вас голодними, а концентровані напої ще і будуть дратувати стравохід.

Порада: їжте овочі та фрукти, пийте багато води і не зловживайте алкоголем – і не потрібно буде проводити "очищення".

Міф 2: деякі продукти мають негативну калорійність

Насправді таких продуктів не існує взагалі. Хибна думка ґрунтується на припущенні, що при перетравленні цих продуктів ви спалюєте більше калорій, ніж вони містять. Логіка базується на науковому понятті "термічного ефекту їжі", який означає кількість витраченої на травлення енергії.

Люди тішать себе думкою про те, що їжа з дуже низькою калорійністю (селера, яблука, огірки, лайми) так ретельно обробляється в стравоході, що в кінцевому підсумку ви обманюєте свій шлунок і навіть спалюєте калорії. Сумно, але так не відбувається.

На обробку їжі витрачатися від 10 до 20% енергії, що міститься в ній. Низька калорійність – низький термічний ефект. Виходить, що якщо в шматочку селери 7 ккал, то навіть при максимальній витраті ви залишаєте собі ще як мінімум 5 ккал.

Міф 3: м'язи можуть перетворитися в жир і навпаки

М'язова і жирова тканина – це дві абсолютно різні структури і такі фантастичні трансформації просто неможливі. З таким же успіхом можна стверджувати, що вода може перетвориться на вино.

Якщо ви припините тренуватись чи слідувати за харчуванням, то ваші м'язи не зникнуть. Просто переважати почне жир. Так само і з зворотним процесом: якщо ви багато тренуєтеся і правильно їсте, то нарощуєте м'язи. При цьому рівень жиру падає, але перетворень не відбувається.
Редактор: diana_vataman
23-10-2017, 00:28
Коментарів 0 Переглядів 2 610


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.