
Виробники, з метою економії, часто додають у сировину різні домішки, які часто шкідливі для людей. Зокрема, часто підробляють сметану. Наприклад, додають рослинні жири, загусники або крохмаль.
Якщо ви хочете навчитися купувати якісну сметану, ця інформація буде для вас корисною.
Ознаки якісної сметани
Якісний продукт розподіляється рівномірно, утворюючи гладкий шар. Якщо ж у складі є домішки, сметана не буде розтікатися рівно, і на поверхні з'являться помітні плями.
Є ще один спосіб, який дозволяє перевірити якість сметани. Наприклад, до молочного продукту достатньо додати каплю йоду і поспостерігати за реакцією. Якщо сметана натуральна, колір залишиться незмінним або трохи пожовтіє. Проте, якщо в сметані є домішки, наприклад, крохмаль, вона може набувати синього або фіолетового кольору.
Останній спосіб – перевірка гарячою водою. Закипʼятіть воду, налийте у склянку та додайте ложку сметани. Якщо продукт без домішок, він швидко розчиниться, а вода набуде білого кольору. Якщо ж у воді утворюються пластівці або грудки, це означає, що у складі сметани є загусники або рослинні жири.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram