RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Лайфхаки » Не зберігайте ці продукти в холодильнику: яку їжу псує холод


Зберігання продуктів у холодильнику є необхідним для багатьох з них, проте існує чимало видів їжі, для яких холодні умови можуть призвести до втрати смаку, текстури та корисних властивостей.

РБК-Україна (проект Styler) розглядає основні групи продуктів, які не варто зберігати в холодильнику.



Екзотичні та солодкі фрукти та овочі

Банани та екзотичні фрукти, такі як ананаси, ківі, манго, швидко чорніють у холодильнику і виділяють етилен, що прискорює процес псування сусідніх продуктів. Вони мають зберігатися при кімнатній температурі, що дозволяє зберегти їх смакові якості та товарний вигляд.

Авокадо також не слід поміщати в холодильник, оскільки воно не дозріє за таких умов, а лише потемніє і зіпсується.

Кавун та диня у холодильнику втрачають свої смакові характеристики, аромат і яскравість, тому їх слід зберігати у прохолодному, але не холодному місці. Нарізані шматочки можна зберігати в холодильнику, але не довше ніж 24 години.



Овочі з особливими умовами зберігання

Картопля на холоді змінює свій склад: крохмаль перетворюється на цукор, що погіршує смакові властивості та структуру овоча. Оптимальними умовами для зберігання картоплі є темні та сухі місця, такі як комора або підвал.

Цибуля та часник у холодильнику при недостатній циркуляції повітря та підвищеній вологості швидко стають млявими, проростають і починають гнити. Вони повинні зберігатися без доступу світла в паперових пакетах, що забезпечить твердість і якість овочів.

Баклажани швидко псуються при низьких температурах, а на шкірці з'являються темні плями.

Томати втрачають свій яскравий смак і структуру при зберіганні у холодильнику, стаючи борошнистими та безсмачними. Краще зберігати їх при кімнатній температурі.



Зелень, спеції та хліб

Зелень (наприклад, базилік, петрушка, кріп) швидко в'яне і чорніє на холоді. Крім того, ароматні трави вбирають запахи інших продуктів, що анулює їхні корисні властивості. Краще зберігати зелень у мисці з водою при кімнатній температурі.

Хліб у холодильнику миттєво вбирає сторонні запахи, а при підвищеній вологості на ньому може з'явитися пліснява. Холодні умови роблять хліб черствим і безсмаковим. Хлібниця є ідеальним місцем для зберігання, оскільки вона допомагає підтримувати м'якість і свіжість випічки.



Продукти з високою жирністю та мед

Мед втрачає свої корисні властивості, смак і текстуру при зберіганні в холоді. Він швидко кристалізується і стає густим. Оптимальне місце для меду - сухе і темне місце при кімнатній температурі.

Оливкова олія в холодильнику втрачає свої корисні властивості: з'являється гіркота та білий осад. Зберігати олію краще в темному і прохолодному місці.

Шоколад при низьких температурах покривається білим нальотом і втрачає свій естетичний вигляд і смакові властивості. Зберігати шоколад слід у прохолодному сухому місці, уникаючи холодильника, якщо він не тане від спеки.



Інші продукти

Ягоди варто споживати якнайшвидше після збору або купівлі, оскільки вони мають дуже короткий термін зберігання. У холодильнику вони можуть втратити свою текстуру та смак. Якщо ви хочете зберегти ягоди довше, їх краще заморозити.

Консерви та кетчуп не потребують зберігання в холодильнику, якщо вони ще не відкриті. Більшість із них містить консерванти, що дозволяють зберігати їх при кімнатній температурі.

Горіхи та сухофрукти також не варто зберігати в холодильнику, оскільки вони втрачають свою структуру і корисні властивості. Оптимальні умови для них - сухе і прохолодне місце, де вони залишаться свіжими довгий час.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-10-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 400


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.