RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Зберігання продуктів у холодильнику є необхідним для багатьох з них, проте існує чимало видів їжі, для яких холодні умови можуть призвести до втрати смаку, текстури та корисних властивостей.

РБК-Україна (проект Styler) розглядає основні групи продуктів, які не варто зберігати в холодильнику.



Екзотичні та солодкі фрукти та овочі

Банани та екзотичні фрукти, такі як ананаси, ківі, манго, швидко чорніють у холодильнику і виділяють етилен, що прискорює процес псування сусідніх продуктів. Вони мають зберігатися при кімнатній температурі, що дозволяє зберегти їх смакові якості та товарний вигляд.

Авокадо також не слід поміщати в холодильник, оскільки воно не дозріє за таких умов, а лише потемніє і зіпсується.

Кавун та диня у холодильнику втрачають свої смакові характеристики, аромат і яскравість, тому їх слід зберігати у прохолодному, але не холодному місці. Нарізані шматочки можна зберігати в холодильнику, але не довше ніж 24 години.



Овочі з особливими умовами зберігання

Картопля на холоді змінює свій склад: крохмаль перетворюється на цукор, що погіршує смакові властивості та структуру овоча. Оптимальними умовами для зберігання картоплі є темні та сухі місця, такі як комора або підвал.

Цибуля та часник у холодильнику при недостатній циркуляції повітря та підвищеній вологості швидко стають млявими, проростають і починають гнити. Вони повинні зберігатися без доступу світла в паперових пакетах, що забезпечить твердість і якість овочів.

Баклажани швидко псуються при низьких температурах, а на шкірці з'являються темні плями.

Томати втрачають свій яскравий смак і структуру при зберіганні у холодильнику, стаючи борошнистими та безсмачними. Краще зберігати їх при кімнатній температурі.



Зелень, спеції та хліб

Зелень (наприклад, базилік, петрушка, кріп) швидко в'яне і чорніє на холоді. Крім того, ароматні трави вбирають запахи інших продуктів, що анулює їхні корисні властивості. Краще зберігати зелень у мисці з водою при кімнатній температурі.

Хліб у холодильнику миттєво вбирає сторонні запахи, а при підвищеній вологості на ньому може з'явитися пліснява. Холодні умови роблять хліб черствим і безсмаковим. Хлібниця є ідеальним місцем для зберігання, оскільки вона допомагає підтримувати м'якість і свіжість випічки.



Продукти з високою жирністю та мед

Мед втрачає свої корисні властивості, смак і текстуру при зберіганні в холоді. Він швидко кристалізується і стає густим. Оптимальне місце для меду - сухе і темне місце при кімнатній температурі.

Оливкова олія в холодильнику втрачає свої корисні властивості: з'являється гіркота та білий осад. Зберігати олію краще в темному і прохолодному місці.

Шоколад при низьких температурах покривається білим нальотом і втрачає свій естетичний вигляд і смакові властивості. Зберігати шоколад слід у прохолодному сухому місці, уникаючи холодильника, якщо він не тане від спеки.



Інші продукти

Ягоди варто споживати якнайшвидше після збору або купівлі, оскільки вони мають дуже короткий термін зберігання. У холодильнику вони можуть втратити свою текстуру та смак. Якщо ви хочете зберегти ягоди довше, їх краще заморозити.

Консерви та кетчуп не потребують зберігання в холодильнику, якщо вони ще не відкриті. Більшість із них містить консерванти, що дозволяють зберігати їх при кімнатній температурі.

Горіхи та сухофрукти також не варто зберігати в холодильнику, оскільки вони втрачають свою структуру і корисні властивості. Оптимальні умови для них - сухе і прохолодне місце, де вони залишаться свіжими довгий час.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-10-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 483



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.