RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Я награвся у політиків»

Актор Віктор Андрієнко, відомий за проектами "Довгоносики", "Великі перегони", "Велика різниця", побував у Чернівцях. У нашому місті він шукав місця для зйомок свого нового фільму "Іван Сила". З Віктором Андрієнком кореспондент "МБ" зустрілася у ресторані "Кнаус". Актор розповів про свої плани та про те, чому не пародіює політиків.

Чернівці будуть Прагою та Лондоном

– Ви приїхали до Чернівців раптово. Що плануєте тут робити?


– Зніматиму кіно – повнометражний дитячий фільм "Іван Сила" (за однойменним твором Гавриша). У ньому виступлю і як автор сценарію, і як режисер, і як актор.

Це історія, яка присвячена долі відомого українського силача першої половини ХХ століття Івана Фірцака. Він 70 разів перемагав у змаганнях із гирьового спорту, перемагав на бійцівських турнірах і змаганнях. Фірцак неодноразово був чемпіоном із рукопашного бою і важкої атлетики, переможцем краси тіла у Парижі. Також він був артистом цирку. Йому аплодували у 64 країнах як силовому акробату. Американська преса називала його найсильнішою людиною початку ХХ століття. Іван Фірцак мав усе, міг залишитися у будь-якій країні, але він повернувся в Україну.

Цим фільмом на долях реальних людей хочу показати молодому поколінню, що якщо хочете чогось досягнути, це можна зробити. Оскільки Іван Фірцак народився під Ужгородом у селі Білки, а став всесвітньо відомим. Також це розповідь про українців, про яких знає весь світ, окрім самих українців.

Події фільму відбуваються у 1920-х роках, тому ми у Чернівцях. Шукали натуру для зйомок – Прагу, Лондон, Париж. Чернівці будуть всіма цими містами. Зйомки частково відбуватимуться у Львові, Чернівцях і на Закарпатті.

– Зйомки кіно – це досить затратна справа. Мало хто в Україні наважується на це.

– Я виграв державний конкурс на зйомки дитячого кіно, на фільм виділили 14 мільйонів гривень. Мабуть, можна подумати, що це величезна сума, але насправді для кіно це малі гроші. Аналогічний фільм у Росії коштує від 5 до 15 мільйонів доларів. Наш фільм буде широкоформатним, знятим на кіноплівку за світовими стандартами. Тож 30-40 відсотків виділених грошей підуть на технічну якість зйомок, а частина – на рекламу.

– Кого зможемо побачити у Чернівцях на зйомках вашого фільму?

– У головній ролі – сучасний український богатир Дмитро Халаджі. Нині він працює в американському цирку і робить ті самі трюки, що й Іван Фірцак. Він навіть схожий на нього. Також зніматимуться актори Ігор Письменний, Лесь Задніпровський, Ігор Афанасьєв, Ольга Сумська, а консультантом фільму буде Василь Вірастюк. До речі, Ольга Сумська виступить у зовсім новій для себе ролі – такої Олі глядач ще не бачив. А загалом у нас міжнародний склад акторів: німецькі, українські, російські та американські.
Кастинг триває дуже довго. На жаль, актори зіпсовані серіалами. Сварюся з ними, кажу: "Що ви робите, я пам’ятаю вас сильними акторами?" А у нашому фільмі інша акторська робота. Це широкоформатний фільм і найменша помилка актора відштовхне глядача.

Зйомки "Великої різниці" тривають цілодобово

– Зважаючи на зайнятість, ви, мабуть, мало буваєте вдома?

– Справді, якось не виходить останнім часом довго бувати вдома. У мене нині дуже складний період. П’ять років тому я домовився з Олександром Цекалом працювати у "Великій різниці". Він мені довірився, я довірився йому – і п’ять років тягну цю лямку. Три роки тому з’явилася українська версія "Великої різниці". І нині перебуваю у складній ситуації. Мені потрібно бути і в українській "Великій різниці", і в російській, ще й свій фільм знімати.

– Ви часто робили пародії на політиків, нині це складніше, є цензура?

– Робити сатиру на політиків у тисячу разів простіше, ніж робити загальнолюдський гумор, який цікавий для всіх. Але я категорично відмовився пародіювати політиків. Я пройшов свій етап сатири на політиків у власному сатиричному проекті "Великі перегони". Там награвся і більше не хочу це робити. Зазвичай проекти, у яких пародіюють політиків, не тривалі. Ці проекти – "метелики-одноденки".

– Які проекти були для вас найскладнішими?

– Всі проекти складні. Намагаюся кожен проект доводити до стовідсоткової якості. У нас через це зйомки можуть тривати цілу добу. Іноді приходжу на знімальний майданчик "Великої різниці" о 10.00 і йду о 10.00 наступного дня. Це дуже важко і психологічно, і фізично.

– На екрані ви пародист смішний і веселий. У житті – достатньо серйозний.

– Гумор ніколи не робиться з дебільним обличчям, він робиться з розумним обличчям. Змусити людину плакати значно легше, ніж змусити сміятися. А у житті я такий, яким ви мене бачите.

– Які у вас враження від Чернівців?

– Чернівці – чудове місто. Був тут ще на початку 1980-х років. 1993 року в Чернівцях знімався у фільмі "Співачка Жозефіна чи мишиний народ". Тут у мене є друзі. Наприклад, Олександр Кнаус. Скільки знаю Чернівці, стільки знаю і його.
Чернівці подобаються, людей ваших люблю. Мене тут жодного разу не образили. Мені тут добре і комфортно. Тому й вирішив, що основна частина зйомок буде у Чернівцях, а не у Львові.
Людмила ОСАДЧУК
6-06-2012, 10:12
Коментарів 0 Переглядів 3 439

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.