RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Олімпіаду-2012 – за медалями

Завтра у Лондоні стартує Олімпіада-2012. Минулого тижня туди вирушила Олімпійська збірна України у складі 245 спортсменів. Серед них – четверо буковинців: Тетяна Дорохова (стрільба з лука), Микола Лабовський (легка атлетика), Наталія Лупу (легка атлетика) і Лідія Січенікова (стрільба з лука). Це рекордна кількість спортсменів, які представлятимуть Буковину на Олімпійських іграх.

Кореспондент "МБ" зв’язався з їхніми тренерами у Чернівцях, щоб вони оцінили шанси наших спортсменів на Олімпіаді.

Середній рівень проживання, харчування…

Наставник лучниці Лідії Січенікової Олег ОСИПЕНКО шанси своєї підопічної оцінює на 20-30 відсотків.

– Вважаю, що це досить високі оцінки, бо на Олімпіаді дуже висока конкуренція, – каже тренер. – Скажімо, якщо легкоатлети їдуть до Лондона і кажуть, що на 99,9 відсотка у них немає шансів перемогти, то Лідія на цей бій іде впевнено.

– Сьогодні (у середу, – авт.) до обіду Ліда відпочивала, – продовжує О. Осипенко. – А після обіду спортсменів уперше допустять до арени, де вони стрілятимуть. Там вона і матиме нагоду відчути всі умови, переваги та недоліки. До цього часу спортсмени тренувалися на додаткових полях. Якщо в Лондоні немає заторів на дорогах, на тренування спортсменка дістається автобусом за годину. Каже, що клімат у Великобританії суттєво відрізняється від нашого: тут спека, а там – приблизно 20-градусна температура. Не скаржилася ні на що, але й не казала, що там є щось надзвичайне. Тобто звичайний середній рівень проживання, харчування…

– Ми з Лідією довго йшли до такого "вистрілу", технічного виконання, – говорить тренер Січенікової. – Але все ж бачу, що їй ще трохи не вистачає досвіду – буквально одного-двох років роботи. Їй 19 років, а вона вже на Олімпіаді – розвивається дуже швидко. Тому її і вважають однією з найкращих лучниць України.

Щодо того, чому тренер не поїхав зі спортсменкою до Лондона, Осипенко каже, що йому ніхто цього не пропонував.
– Мені ніхто не пропонував поїхати до Лондона. Наш осередок Національного Олімпійського комітету взагалі не порушував це питання, – каже тренер. – Мене дуже здивувало, що ніхто з представників навіть не намагався зі мною зв’язатися щодо поїздки до Лондона і чи потрібно це взагалі.

– Вони, грубо кажучи, "відморозилися", – продовжує він. – Аналогічна ситуація була два роки тому, коли Лідія брала участь у юнацьких Олімпійських іграх. Від нашої області вона взагалі була єдиним представником! Хотілося би краще відчути, що в нас існує такий комітет. Щоб його представники хоча б запитували, як справи у спортсменки.

"Африканські бігуни домінують"

Тренер бігуна Миколи Лабовського Денис ТИЩУК каже, що на тренуваннях перед іграми спортсмен показував непогані результати. Але про будь-які прогнози говорити не хоче.

– Кожна людина має свої можливості – це її рекорд, – каже Д. Тищук. – Людина, яка встановлює рекорд світу, – це її можливості. Хтось біжить за майстрами спорту, хтось – за міжнародним класом… Якщо Микола пробіжить те, на що він готовий, то він гідно виступить. Звісно, африканські бігуни домінують. Там є такі спортсмени, які бігають швидше, ніж Микола. Час покаже. Ну, а в мене в селі кажуть: "Не маєш ще курки, а вже скубеш", тому заздалегідь нічого не говоритиму.
Микола Кобилюк

Призові
За "золото" – 100 тисяч доларів
Передбачено премії за завоювання золотої медалі Олімпіади у Лондоні 100 тисяч доларів, повідо­мив заступник голови Держслужби молоді та спорту Сергій Глущенко.

За срібну нагороду видаватимуть 75 тисяч доларів, за бронзову – 50 тисяч.

Прогноз
Україні – 11 місце і 28 медалей
Стати переможцями Олімпіади у Лондоні у загальному заліку мають усі шанси Китай, США та Росія.
Такий прогноз зробили німецькі вчені. Вони дійшли висновку, що на Олімпіаді в Лондоні китайські атлети завоюють 102 медалі, спортсмени зі США – 100, а російські – 71. До першої десятки країн за кількістю здобутих перемог мають потрапити також Велика Британія, Австралія, Франція, Німеччина, Південна Корея, Куба та Бразилія. Україна ж може зберегти здобуте 2008 року в Пекіні 11 місце, збільшивши кількість медалей із 27 до 28. 

Вихідці з Буковини
на Олімпійських іграх


 1988
Тетяна Мунтян
(стрільба з лука, 8 місце інд.
4 місце в командному виді);
Павло Тарновецький (легка атлетика, десятиборство – 10 місце);
Марія Омельянович
(академічне веслування –
4 місце у двійці);

 1996
Ліна Герасименко
(стрільба з лука – олімпійський рекорд у класифікації);

 1998
Станіслав Кравчук
(фристайл – 9 місце у фіналі);

 2000
Іван Гешко
(легка атлетика, 1500 м);

 2002
Станіслав Кравчук
(фристайл – 5 місце у фіналі);

 2004
Тетяна Шинкаренко
(гандбол – "бронза");
Іван Гешко
(легка атлетика, 1500 м –
5 місце у фіналі, 800 м – півфінал);

 2006
Станіслав Кравчук
(фристайл – 13 місце);

 2008
Іван Гешко
(легка атлетика, 1500 м – не вийшов на старт через травму);
Андрій Стадник
(вільна боротьба,
до 66 кг – "срібло");

 2010
Станіслав Кравчук
(фристайл – 19 місце).
27-07-2012, 13:55
Коментарів 0 Переглядів 3 190

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.