
Редиска має багато переваг для здоров’я, серед яких – високий вміст вітаміну С. Але при цьому для декого вона може бути настільки токсичною, що краще про неї забути.
Чому редиска корисна
Вчені визначили, що одна чашка редиски містить 11% рекомендованої добової норми харчових волокон, 10% вітаміну С, 8% фолієвої кислоти. А також кальцій, калій, марганець, мідь, фосфор, цинк.
покращує травлення: оскільки має високий вміст клітковини, підтримує травну систему. Зокрема, бореться із закрепами;
допомагає при схудненні: редиска низькокалорійна і містить багато води, що робить її чудовим варіантом для схуднення;
зміцнює імунну систему: завдяки високому вмісту вітаміну С, який діє як антиоксидант;
знижує ризик розвитку раку: цей овоч містить сполуки сірки, які запобігають росту ракових клітин в організмі.
Кому редиска протипоказана
Як і в кожного продукту, в редиски є протипоказання, які роблять її забороненим овочем для певної категорії людей.
Отже, лікаря радять від неї утриматися, якщо:
маєте проблеми зі щитовидною залозою. Редиска містить гойтрогенні речовини, які можуть впливати на діяльність щитовидки – зменшувати синтез гормонів;
● страждаєте від здуття живота та газів. Цей овоч може ще більше ускладнити ситуацію;
● діагностовано виразку виразкову хворобу. Оскільки редиска може збільшити вироблення кислоти в шлунку, це може спровокувати загострення хвороби;
● вживаєте деякі лікарські засоби. Редиска містить сполуки, які можуть взаємодіяти з певними ліками, змінюючи їхню ефективність або викликаючи побічні реакції. Наприклад, вона може вплинути на засвоєння та ефективність антикоагулянтів. Також здатна знизити ефективність імунодепресантів і заважати замісній терапії гормонами щитовидної залози.