DataLife Engine > Їжа > Кому лікарі не радять вживати редиску

Кому лікарі не радять вживати редиску

Кому лікарі не радять вживати редиску


Редиска має багато переваг для здоров’я, серед яких – високий вміст вітаміну С. Але при цьому для декого вона може бути настільки токсичною, що краще про неї забути.

Чому редиска корисна

Вчені визначили, що одна чашка редиски містить 11% рекомендованої добової норми харчових волокон, 10% вітаміну С, 8% фолієвої кислоти. А також кальцій, калій, марганець, мідь, фосфор, цинк.

покращує травлення: оскільки має високий вміст клітковини, підтримує травну систему. Зокрема, бореться із закрепами;

допомагає при схудненні: редиска низькокалорійна і містить багато води, що робить її чудовим варіантом для схуднення;

зміцнює імунну систему: завдяки високому вмісту вітаміну С, який діє як антиоксидант;

знижує ризик розвитку раку: цей овоч містить сполуки сірки, які запобігають росту ракових клітин в організмі.

Кому редиска протипоказана

Як і в кожного продукту, в редиски є протипоказання, які роблять її забороненим овочем для певної категорії людей.

Отже, лікаря радять від неї утриматися, якщо:

маєте проблеми зі щитовидною залозою. Редиска містить гойтрогенні речовини, які можуть впливати на діяльність щитовидки – зменшувати синтез гормонів;

● страждаєте від здуття живота та газів. Цей овоч може ще більше ускладнити ситуацію;

● діагностовано виразку виразкову хворобу. Оскільки редиска може збільшити вироблення кислоти в шлунку, це може спровокувати загострення хвороби;

● вживаєте деякі лікарські засоби. Редиска містить сполуки, які можуть взаємодіяти з певними ліками, змінюючи їхню ефективність або викликаючи побічні реакції. Наприклад, вона може вплинути на засвоєння та ефективність антикоагулянтів. Також здатна знизити ефективність імунодепресантів і заважати замісній терапії гормонами щитовидної залози.



Повернутися назад