
Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.
Про це пише УНІАН.
Користь апельсинів для здоров'я
Ви рідше хворієте - апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. "Вітамін С - потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес", - сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.
Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.
Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.
Шкіра може гоїтися швидше - можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. "Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів", - сказала Пачеко.
Колаген - це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.
Ви можете їсти частіше - один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.
Можете знизити ризик серцевих захворювань - більше половини клітковини в апельсинах - це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.
Кому не можна їсти апельсини
Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.
"Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів", - пояснила Пачеко.
Дослідження також виявило зв'язок між високим споживанням цитрусових і підвищеним ризиком розвитку меланоми, особливо серед людей зі світлою шкірою. Однак необхідні додаткові дослідження для уточнення цих даних.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram