RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чернівчанка дякує хірургові, який повернув її до нормального життя

До редакції "МБ" звернулася чернівчанка Михайлина Біланик і попросила написати матеріал про лікаря, який врятував їй життя. "Доки буду жити, буду дякувати Богу за нього", – каже жінка.

– Я народила і виростила шістьох дітей. 18 років тому мала проблеми з підшлунковою та кисту, – розповідає 69 річна Михайлина Петрівна. – З’явилася післяопераційна грижа, яку мені оперували дев’ять років тому. Однак одне місце внизу живота так і не загоювалося – постійно текло, гноїлося. Мені доводилося дуже часто лежати в лікарні. Грижа стала величезною, дуже мені заважала. Я не могла нормально пересуватися, їсти, дихати, ходити в туалет. Одяг підібрати було дуже важко. Син із-за кордону надсилав спеціальну спідню білизну.



"Ніхто не брався за мій випадок"

– Рік тому в доньки загинув чоловік на війні. На руках залишилася маленька внучка, якій зараз три рочки. Мені потрібно було її доглядати, піднімати на руки, гуляти з нею. Мій стан став нестерпний, – зізнається жінка. – Звернулася в Чернівецьку обласну лікарню, де мене скерували до хірурга. Так я познайомилася з Михайлом Михайловичем Греськом. Вислухавши мене та оглянувши, він сказав: "Потрібна операція. Я зроблю так, щоб вам було добре". На той час я вже втратила надію: ніхто не брався за мій складний випадок.

Цукровий діабет, на який хворію вже 18 років, дуже ускладнював ситуацію. Потрібно було підготуватися – Антоніна Піддубна, ендокринолог Чернівецького обласного ендокринологічного центру, постійно консультувала мене, призначала лікування. Кардіолог обласної лікарні Лариса Волошина – чудова фахівчиня, яка допомогла мені врегулювати тиск, була постійно на зв’язку.

Сьомого вересня 2023 року мене прооперували. Операція тривала сім годин. Виявилося, що у мене було аж 12 гриж! Перші дні після операції мені було дуже важко. Михайло Гресько постійно приходив і запитував: "Як ви?". Він – дуже чуйна людина. Такі лікарі у житті мені не траплялися. Після операції абсолютно всі ліки дали безплатно! Зараз відновлююся, поки що сил не маю. Щотижня приходжу на перев’язку – її робить особисто мій хірург Михайло Гресько. Я дуже вдячна всьому медичному персоналу обласної лікарні! І також дуже вдячна своїм дітям, вони у мене дуже добрі!

"Пацієнтка житиме нормальним життям"

Михайло ГРЕСЬКО, доцент, хірург вищої категорії Чернівецької обласної лікарні, каже, що пацієнтці Михайлині Біланик просто не пощастило:

– Вона сказала, що перенесла понад сім операцій. Була в різних клініках. До нас прийшла вперше, – каже Михайло Михайлович. – Я звернув увагу, що у неї є слизоподібне виділення – нориця, яку пацієнтка мала вже понад п’ять років. Під час оперативного втручання побачив, що на дні нориці було сім лігатур (нитка, якою перев’язують кровоносну судину або інший трубчастий орган, – авт.). Коли ми то все забрали, воно загоїлося. Скажу більше, якби у пані Михайлини не було цукрового діабету, ми б їй зробили абдомінальну пластику – можливо, фігура не була б, як у француженки, але вона стала б стрункішою. Під час оперативного втручання застосували спеціальну американську сітку. Весь кишківник потрібно було відділити, викласти його правильно. Потім ставимо сітку й обшиваємо навколо. На цьому місці у жінки утвориться суцільна тканина, і все у неї буде добре – житиме нормальним життям.

Михайло Михайлович зізнається, що вчиться все життя. Такий випадок трапляється йому не вперше.

"Ось подивіться, – показує фото величезного живота. – Це мій перший пацієнт, 42-річний чоловік, до оперативного втручання". А на наступному фото – цей же чоловік із нормальною фігурою, без живота. "До операції цей чоловік казав: "Я вже не можу, це не життя". У нього все випирало, вилазило, він не міг сходити в туалет. Під час операції застосували американську сітку та зробили абдомінальну пластику. Зараз він живе повноцінним життям, працює за кордоном".

– Ходімо, познайомлю вас ще з одним пацієнтом, – каже Михайло Гресько. – Цього хворого я оперував ще у 2018 році, у нього був гострий холецистит – жовчний міхур повністю згнив. Після того він вийшов на роботу (працює водієм лісовоза). Приблизно через рік після операції у нього відчепився причеп на лісовозі, і він самостійно його підняв і причепив. Шов тріснув. Він одразу мені зателефонував, але прийшов не одразу – ще чотири роки ходив, мучився, аж доки не защемилася грижа. Ми йому також поставили таку сітку. Наступного дня після операції я його підняв, змусив ходити.

Тому всім, хто страждає з грижею, раджу не затягувати.

"Вдома чекає онучка – мушу бути здоровий!"

Заходимо в палату хірургічного підрозділу. Бачу кремезного чоловіка, який лежить на ліжку. Михайло Гресько показує величезний шов, зав’язує спеціальний пояс і піднімає пацієнта.

– Я з Івано-Франківщини, але лікуватися їду в Чернівці, до Михайла Михайловича, – каже 57-річний Василь ЯРЕМИН. – Звертався до нього п’ять років тому, коли мав гострий холецистит. Він мене фактично витягнув з того світу. А через рік після операції (чотири роки тому) вночі у мене відчепився причіп на лісовозі, перегородив дорогу. Це створювало аварійну і дуже небезпечну ситуацію, тому я сам його підняв і зачепив. Відчув, що мене запекло. Відтоді тягнув... Грижа ставала величезною. Тому знову приїхав до Чернівців на операцію. Поклали 32-сантиметрову сітку.

Я дуже вдячний Михайлові Михайловичу! І таких, як я, вдячних пацієнтів, бачив і п’ять років тому, і тепер – всі дуже добре про нього відгукуються. Тепер у мене буде реабілітація щонайменше місяць. Вдома на мене чекає дружина та троє доньок. Найменша – трирічна онучка – все запитує: "Де дідусь?" Тому мушу бути здоровий!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Леся Токарюк
28-10-2023, 08:19
Коментарів 0 Переглядів 5 034

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Уроки  демократії  від  британської  монархії. Блог Ярослава Волощука
Найстарша у світі держава парламентаризму, Велика Британія, наочно показала приклад
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.