RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк назвав звинувачення на свою адресу директора "Машзаводу" Віктора Сідляра у доведенні підприємства до банкрутства "переходом на особистості".

Про це Руслан Запаранюк сказав у коментарі molbuk.ua





За словами очільника ОВА, Віктор Сідляр знає процедуру зняття та накладення санкцій, тож чудово розуміє, що ОВА і особисто сам Руслан Запаранюк не може безпосередньо вплинути на це.

"Віктор Сідляр дуже добре ознайомлений із тим, як накладаються і знімаються санкції. Він дуже добре інформований, що і як відбувається і все прекрасно розуміє. Тож зараз він просто перейшов на особистості. От і все", - сказав посадовець.

Р. Запаранюк наголосив, що процес накладення санкцій на ТОВ "Машзавод" розпочався ще до призначення його на посаду голови ОВА, - і про це Віктор Сідляр теж знає.

"Просто проаналізуйте, хто накладає санкції, хто знімає, яка це процедура, хто задіяний у цих процесах, коли вони були накладені... Зрештою, Віктор Сідляр сам сказав, коли вони були накладені, коли це все готувалося, - ще до того, як я був головою ОВА. Він же це чітко сам сказав. Але звинувачує в усьому цьому мене. Це, знаєте, якийсь абсурд. І перейти на особистості у публічній площині - вважаю, що це не є порядно і правильно.

А те, що всі підприємства мають працювати, - ну звісно, що мають працювати. Наші податки до бюджету - це наш добробут і так само допомога фронту. Але є відповідні компетентні органи, які ухвалюють щодо цього питання рішення. Він це теж дуже добре знає. Просто дуже сильно нервує з цього приводу. Тому що не все ж так просто, як він розказує.

Адже питання зняття санкцій залежить не тільки від мене особисто чи від ОВА. Є відповідні компетентні органи, які готують подання, які знімають і накладають санкції. Там є певна процедура. У цих питаннях абсолютно, у жодній області не задіяний голова ОВА. І він це теж знає дуже добре. Але це його особиста позиція - ось така. Це просто перехід на особистості. Це от, знаєте, коли людина не має аргументів, вона починає переходити на особистості", - висловився Руслан Запаранюк.

Він пообіцяв, що ОВА невдовзі опублікує офіційну позицію з цього приводу.

Накладення санкцій на ТОВ "Машзавод": що відомо

Торік 19 жовтня чернівецьке підприємство "Машзавод" потрапило в санкційний список РНБО.

Голова ОВА Руслан Запаранюк зазначив, що введення санкцій проти "Машзаводу" було несподіваним.

За словами директора Чернівецького "Машзаводу" Віктор Сідляра, логічних пояснень щодо накладених санкцій на підприємство немає.

Наприкінці січня стало відомо, що Радою національною безпеки та оборони України було знято санкції з чернівецького ТОВ "Машзавод". Тоді Руслан Запаранюк звернувся до президента України з метою підписати указ про зняття санкцій.

Учора, 14 червня, директор підприємства Віктор Сідляр звинуватив очільника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка в тому, що "Машзавод" на межі банкрутства.

Мовляв, з часу, як наклали санкції на "Машзавод", окрім розмов зі сторони місцевої влади, більше нічого немає.

"Ми надсилали листи президенту, прем’єрміністру, першому віцепрем’єрміністру, голові РНБО, голові СБУ. Я сам був в Руслана Васильовича мільйон разів. Він мені постійно казав: "Дайте день-два, дайте тиждень, дайте місяць". Так тривало майже пів року. Банки нам виставляють претензії: "Платіть відсотки, гасіть тіло кредиту". В цей час кошти, які заходять, не пускають нам на рахунок, а кладуть на позабюджетний рахунок. Ним не можна скористатися. Тобто кошти заходять, з нас кошти списують, ми платимо заробітну плату, платимо комунальні, бензин, треба обслуговувати завод, а до нас ці гроші до доходять, - говорить В. Сідляр.

Коли я прийшов, кажу: "Руслане Васильовичу, ну хоча би щось зробіть. Це незаконно, гроші мають заходити". Я просив, щоб організували зустріч, наприклад, з банкірами. Давайте зберемо хоч одну нараду щодо діяльності "Машзаводу". Проте крім розмов, - нічого. Ну давайте разом поїдемо, подзвоніть, організуйте мені зустріч в Офісі Президента, чи в Нацбанку. Жодного разу нічого такого не було. Ну як мені ще звертатися? Губернатор каже: "Що ви нічого не розумієте, я за вас! Я за вас так працюю, що в мене спина болить". Голова ОВА може набрати президента і домовитися про зустріч. Я не можу".

Віктор Сідляр говорить, що підприємство на межі банкрутства.

"Я просив у Руслана Запаранюка показати хоч один лист до президента, до прем'єр-міністра. Мені не надали жодного листа. Дзвониш у Київ, а вони питають, де ваш губернатор? Ну, з іншого боку, я прошу за себе, а коли це звернеться офіційна особа, якій надані всі повноваження в області, це інша справа. Я вважаю, що завод доводять до банкрутства. Завод поки живе з тих коштів, які в нас лежали на рахунку до санкцій. У нас був такий запас, що ми вісім місяців тримаємося. Ви уявляєте, на якому ми підйомі були? Все, край. Далі вже не можемо", - запевняє керівник "Машзаводу".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
15-06-2023, 12:41
Коментарів 20 Переглядів 4 203

Теги -
Hаписав: Гість Олексій, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 12:59
В новині:
Пане Запаранюк, це не Віктор Сідляр проводив брифінг 28 січня, це особисто Ви робили! І це Ваші слова, що санкції відмінять через декілька днів... Для чого було це говорити? За слова потрібно відповідати, тим більше чиновникам такого рівня!

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:10
В новині:
Дивна відповідь, якщо губернатор області об’явив про зняття санкцій то значить це питання вже було вирішено. Якщо указ досі не підписаний, то він повинен з’ясовувати чому, а не посилатися на інші органи влади.

Hаписав: Микола, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:14
В новині:
В першу чергу образа Сідляра В.А за бездіяльність після оголошення про зняття санкцій РНБО.Машзавод мав би вже працювати але ж якесь НО.От і виник зрив емоцій

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:16
В новині:
Роман Васильович Запаранюк зробив не все можливе і неможливе щоб достукатися до президента. Складається враження що президент не був поінформований щодо того що РНБО проголосувало за зняття санкцій, а завод продовжує бути під санкціями.

Hаписав: Анатолій, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:26
В новині:
Якби була залежність отримання зарплати керівниками Чернівецької ОВА від сплати податків буковинцями, то питання роботи ТОВ "Машзавод" було б давно вже вирішено.

Hаписав: Неллі, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:31
В новині:
Так треба взяти на контроль це питання, доведіть справу до логічного кінця!

Hаписав: Наталя, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:36
В новині:
Відповідь пана Запаранюка виглядає досить формально і без будь-якої конкретики. Які саме дії були прийняті зі сторони ОВА для врегулювання даного питання? Чи подавалися якісь клопотання до відповідних органів, на які посилається п. Запаранюк? Чи це не входить в його обовʼязки відстоювати інтереси одного з найбільших платників податків області?

Hаписав: 1, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:37
В новині:
Сарако запаранюк. Як ніц не може, то навіщо йшов із банку в ОВА?

Hаписав: Aлла, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:38
В новині:
"Він (Запаранюк) пообіцяв, що ОВА невдовзі опублікує офіційну позицію з цього приводу" - ну що ж сподіваємось, що в цій позиції будуть вказані подальші дії губернатора, щоб цю справу довести до кінця і завод нарешті запрацював.

Hаписав: Aлла, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:41
В новині:
[quote=Анатолій] Дуже слушна думка

Hаписав: Марина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:44
В новині:
Вважаю, що директор Сідляр. В.А. має рацію… Запаранюк Р.В. міг хоча б посприяти зустрічі з президентом або особисто донести до нього нашу ситуацію. Адже це в його компетенції. Лишився всього лише один підпис президента для зняття з Машзаводу санкцій і все! Ми б змогли собі й надалі спокійно працювати, отримувати зарплату. Але напевно в планах у влади щоб наше підприємство стало банкротом. Щоб певні люди змогли його собі привласнити за копійки!

Hаписав: Надія, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:50
В новині:
Пане Руслане! Про які особистості іде мова? Вісім місяців ми працівника підприємства, без зарплати. Чим сплачувати за комунальні послуги, чим годувати дітей. Ми чекали на Вашу реакцію з надією, що Ви почуєте нас, допоможете. А Ви про ОСОБИСТОСТІ.

Hаписав: Буковинець, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 13:57
В новині:
Так всі компетентні органи вже погодили ще січні, пан Губернатор сказав що 2-3 дня вже буде підписано . Тепер заявляють що це довготривалий процес . В теперішній воєнний час, такі документи повинні підписуваться душе швидко . Американський Сенат і то скоріше погоджує поставку воєнної техніки . Це глухий кут що для Романа та працівників заводу , думаю рішення є тільки в особистій зустрічі Президента , Губернатора та Сідляра .

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 14:50
В новині:
Спочатку торгуєш із Росією, Білоруссю, ПРДНІСТРОВ'ЯМ...а потім дивуєшся, чому санкції наклали. Війна фактично розпочалася у 2014 році. І увесь цей час пан Сідляр виробляв обладнання і для Росії і для Білорусі, а те, що робилося для Білорусі, все одно потрапляло до Росії. Чому він про це мовчить?

Hаписав: Саша, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:13
В новині:
Не пишіть дурню.

Hаписав: Валентина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:17
В новині:
Ось так влада "працює" на перемогу.(((((

Hаписав: ІВАН, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:26
В новині:
ГАНЬБА ТАКІЙ ВЛАДІ!!!

Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:32
В новині:
Віктор Сідляр сам загнав підприємство таке становище. Він всієї ж правди не розповідає публічно. А сам чудово розуміє, за що ввели санкції. Він же вчора чітко сказав, що виготовляв продукцію для Росії, Білорусі і навіть невизнаного Придністров'я, уявіть собі... В період війни він продовжував працювати з Білорусю, але він мовчить про те, що замовники із Білорусі були просто транзитерами, бо звідти продукція Машзаводу потрапляла на російські нафтопереробні підприємства. Він про це мовчить...

Hаписав: Вадим Карасьов, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:32
В новині:
{text}Типична відповідь чиновника, де за словами ховається байдужість до долі Машзаводу. Та звісно всі знають процедуру, про яку наполегливо говорить голова ОВА. В тому і справа, що по процедурі, завдяки зусиллям Віктор Сідляра, пройден важкий шлях(перевірки, комісія, РНБО), залишилось підписати Указ. І тут потрібна людина, яка має зв'язок з президентом. А ця людина побачила тільки " перехід на особистості". Ну просто жалюгідно!

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 15:47
В новині:
Шкода, що таке підприємство із такими потужностями потрапило в таку ситуацію. Вина в цьому лежить виключно на власнику. Ніхто не був зацікавлений у введенні санкцій. А тим більше місцева влада. Ну який сенс?... Всім потрібні податки і збори. Де логіка? А ні Осачуку а ні Запаранюку того не треба. Причина криється в самому підприємстві і тому, куди по факту в кінці потрапляло обладнання. Рішення про введення санкцій приймає лише РНБО і затверджує Президент. Коли Запаранюк на своїй прес-конференції озвучував про рішення РНБО, він дійсно був впевнений в тому, що їх підпише Президент. Але можливо з'явилися якійсь нові обставини. Про них точно знає власник заводу. Але замовчує про це і тепер шукає винних.


Чернівчани продовжують донатити на деталі для дронів, усіх небайдужих закликаємо долучатися

Рятувальникам про неї повідомили очевидці вже тоді, коли будинок був повністю охоплений вогнем
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 17 травня, скористатися послугою можна на Центральній площі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"