RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Від сьогодні центральні вулиці Чернівців стали пішохідними. Рух приватного транспорту заборонено.

8 червня виконком погодив рішення про запровадження пішохідної зони у центрі Чернівців як експеримент на два місяці, пише molbuk.ua.



Про основні зміни у центрі міста розповів старший інспектор департаменту урбаністики Чернівецької міської ради Богдан СТАРИК.

Які вулиці перекриють для руху у вихідні та святкові дні?

Щодо завантажених транспортом вулиць, то будуть перекриті вулиці Франка, Бандери та дотичні до них вулиці Емінеску та Банкова. Пішохідною стане частина Центральної площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, частина Театральної площі (біля Будинку офіцерів та БДМУ).
Також закривається для проїзду вулиця Заньковецької – до вулиці Бетховена, Поштова та вулиця Чайковського.



Які вулиці залишаться для об’їзду транспорту?

Вулиця Головна залишається повністю проїзною. Вона буде доступною і для громадського, і для приватного транспорту.
Буде перекрита лише частина Центральної площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку. Також залишаються для об’їзду транспорту вулиця Котляревського та Лесі Українки, де односторонній рух. Тож проблем з об’їздом пішохідної зони не буде.

Чи буде проїзд для громадського транспорту?

Ми залишаємо проїзд для громадського транспорту. Тролейбуси й маршрутки будуть їздити за своїми маршрутами.
Питання руху громадського транспорту будемо ще досліджувати впродовж двох місяців. Якщо це буде негативно впливати на пішохідну зону, то, можливо, надалі будуть ухвалюватися якісь рішення щодо цього.

Коли почне діяти пішохідна зона у центрі Чернівців?

Виконком ухвалив рішення про пішохідну зону в центрі Чернівців сьомого червня. Це рішення набуває чинності після оприлюднення. Крім цього, мають бути встановлені дорожні знаки. За нашими підрахунками, їх має бути близько 50. Питання в тому, коли їх вдасться закупити МіськШЕПу. Дуже сподіваюся, що за два тижні ці знаки будуть встановлені, і тоді можна запускати пішохідну зону.

Чому пішохідну зону запровадили лише на два місяці? Що будуть вивчати у цей період?


Без пробного періоду не зможемо зібрати дані щодо того, як працює пішохідна зона, як до цього ставляться люди і як це впливає на місто. Також будемо вивчати питання щодо приватного транспорту – як він їздить і куди розподіляється, чи є перевантаження об’їзних вулиць. Будемо спілкуватися з бізнесом, яким чином це на нього впливає. Можливо, проведемо громадські слухання, щоб вирішити, чи запроваджувати це на постійно.

Як будуть вчити водіїв не заїжджати у пішохідну зону?

Окрім дорожніх знаків, на початку заборону на в’їзд у пішохідну зону буде контролювати поліція. Дуже важливо, щоб, коли запрацює пішохідна зона, якісно спрацювала поліція, яка зможе зупиняти водіїв-порушників.
За схемою організації дорожнього руху, виходить близько десяти точок в’їзду в пішохідну зону. Але плануємо зробити три основні в’їзди та виїзди у цю зону – вулиця Франка, біля Соборної площі, Центральна площа, з боку вулиці Головної, з вулиці Університетської, на перехресті Бандери. Інші в’їзди є бажання закрити взагалі.

Як будуть заїжджати та виїжджати мешканці, які живуть на цих вулицях?

Для тих, хто живе на вулицях у центрі міста, складнощі будуть мінімальні.
Щоб проїхати, мешканці, які живуть, мають показати прописку у паспорті, якщо орендують житло – договір оренди, якщо винайняли апартаменти – підтвердження бронювання.

Чи планують у будні перекрити вулиці?

Про запровадження пішохідної зони у будні дні поки що не йдеться. Але в центрі міста є вулиці, які повністю перекриють. Це рішення прийняли на виконкомі, і це стосується вулиць, де немає громадського транспорту. Зокрема йдеться про закриття для проїзду провулка Готельного (за готелем "Київ", поміж вулицями Франка та Головною). Він дуже вузький і не вписується у жодні нормативи руху транспорту.
Так само на постійній основі буде закрита вулиця Чайковського (між вулицями Поштовою та Заньковецької) — це шматок вулиці за філармонією. Тому зменшиться рух на вулиці Поштовій. Вулиці будуть перекриті, коли буде встановлено відповідні дорожні знаки. Можливо, тут встановлять антипаркувальні стовпці, щоби цілком перекрити рух.
На виконкомі ухвалили рішення зробити пішохідною вулицю Заньковецької. Але ці зміни будуть запроваджені не цього року, а після капітального ремонту вулиці. Проєкт ремонту передбачає, що вулиця Заньковецької до вулиці Чайковського стане великим громадським простором.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-06-2022, 08:00
Коментарів 0 Переглядів 3 059

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.