RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі газовики заперечують заяву Каспрука і скаржаться на державу

Керівники підприємств "Чернівцігаз" Віктор Горда і "ЧЕрнівцігаз Збут" Володимир Ляшенко заперечують заяву Чернівецького міського голови Олексія Каспрука щодо нібито створення ТОВ "Чернівцігаз Збутом" штучних перепон в процедурі переукладання населенням договорів на постачання газу.

Про це йдеться у листі до molbuk.ua

"Перше, розмежування функцій розподілу та постачання природного газу не є ініціативою газових компаній. Необхідність розмежування, а відтак і необхідність укладання угод з новим гарантованим постачальником природного газу виникла внаслідок прийняття 9 квітня 2015 року Верховною Радою України Закону "Про ринок природного газу".

Друге, умови та необхідний перелік документів для укладання угоди на постачання
газу населенню визначається не газопостачальними або газорозподільними компаніями, а постановами Кабінету Міністрів України, зокрема: Постановами КМУ № 2246 від 09.12.1999 р. "Про затвердження правил надання населенню послуг з газопостачання" та "Про затвердження типового договору про надання населенню послуг з газопостачання та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 1999 р. № 2246" N 938 від 05.07.2006 р.

Ми як представники галузі, що є найбільш зарегульованою державними контролюючими та регламентуючими органами, не маємо іншої можливості як чітко дотримуватись встановлених чинним законодавством правил гри.

З нашої точки зору, дані правила гри є далеко недосконалими, але це не дає нам права їх порушувати.

Третє, проблема з переукладанням договорів на постачання газу населенню є далеко не лише проблемою споживачів. В Чернівецькій області нараховується близько 227 тисяч абонентів, а кількість персоналу абонентських відділів ТОВ "Чернівцігаз Збут" та ПАТ "Чернівцігаз" по області становить не більше декількох десятків осіб, які останні декілька місяців працюють в авральному режимі та виконують титанічну роботу. Ні законодавча, ні виконавча влада не переймаються проблемами практичної реалізації тих законів та постанов, які вони приймають.

Ми ж, зі свого боку, в умовах глибокої кризи газової галузі, економічно необґрунтованих тарифів та відсутності коштів для здійснення поточної діяльності, не маємо можливості суттєво збільшити кількість персоналу для прискорення процесу переукладання угод на постачання газу населенню. Оперуючи мовою цифр, доводимо до відома громадськості, що у встановлених державою тарифах газових компаній на обслуговування одного абонента в місяць виділено аж 8 копійок.

Ми, як і Чернівецькій міський голова висловлюємо незадоволення реорганізацією системи постачання газу населенню. Але на відміну від Олексія Каспрука неодноразово зверталися до Президента, Уряду, НКРЕКП (Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), профільного міністерства із проханнями та пропозиціями щодо усунення існуючих недоліків та здійснення заходів спрямованих на подолання кризових явищ в газовій галузі.

Відтак, звертаємось до Чернівецького міського голови Олексія Каспрука та інших політиків, що напередодні Виборів до місцевих органів влади намагаються піаритись на соціально значущих проблемах. Закликаємо вас спрямовувати зусилля не на маніпулювання суспільною думкою заради отримання особистих передвиборчих дивідендів, а на реальне вирішення існуючих проблем.

Зокрема, що стосується питання переоформлення договорів на постачання газу населенню, пропонуємо внести конструктивну пропозицію щодо вирішення наявної сьогодні проблеми та спрямувати дану пропозицію у формі звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Зі свого боку, гарантуємо цілковиту підтримку.

Також просимо усіх суб’єктів майбутніх виборчих перегонів, які намагаються підвищити свій рейтинг за рахунок популістських звинувачень або критики на нашу адресу, пам’ятати про наступне. ТОВ "Чернівцігаз Збут" та ПАТ "Чернівцігаз", в першу чергу, являються трудовими колективами. Відтак безпідставні голослівні звинувачення принижують професійну гідність та честь працівників цих компаній, що є неприпустимим", - ідеться у листі.

Нагадаємо, 34,39% акцій ПАТ "Чернівцігаз" належать ПрАТ "Газтек", яку пов’язують з бізнесменом Дмитром Фірташем.
Редактор: Igor
30-09-2015, 11:43
Коментарів 0 Переглядів 2 261


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!