RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чи варто Нацгвардію порівнювати з «Беркутом»?

Некоректність "Свободи": депутат Олена Калмикова з трибуни на сесії міськради порівняла бійців Нацгвардії, які охороняли стіни парламенту під час сутичок 31 серпня, з "Беркутом", який жорстоко вбивав людей на Майдані.

Обранець вийшла до трибуни, щоб повідомити, що вона бачила під стінами Ради.

"Мені неприємно чути погані слова про мою роботу"

"Те, що сталося, занадто серйозно, щоб зараз закрити цю тему", – заявила вона.

"Як член "Свободи", як українка, вважаю ганебним приймати будь-які поправки до Конституції під час війни... І які поправки прийняла партія БПП, готуючи грунт для подальшого захоплення областей, нікому не зрозуміло", – сказала Калмикова.

Калмикова порівняла бійців Нацгвардії, які охороняли парламент, із "Беркутом".

"Так звана Нацгвардія, яка нічим не відрізняється від "Беркута", – заявила вона.

Після цієї репліки депутати почали обурюватися. Міський голова Олексій Каспрук попросив депутата припинити такі висловлювання. На це "свободівка" мовила незгідним: "Ви є посібником Кремля, бо ви брешете!".

Таку агресивну заяву депутата Калмикової політолог Ігор Буркут оцінює з іронією.

– У мене думка одна-єдина: сьогодні в Чернівцях відчувається великий перепад атмосферного тиску після страшенної спеки, – каже він. – Крім спеки ще й висока вологість повітря. А ще – повний Місяць. І це все впливає на людські організми. Я не виключаю, що оці об’єктивні фактори наклалися на суб’єктивні особливості характеру депутата Калмикової, які заблокували її інтелектуальні здібності.

Проте нацгвардійцю з Чернівців Олегу Ювку, котрий нещодавно повернувся з фронту, від заяви Калмикової зовсім не смішно.

– Мені завжди неприємно чути погані слова про мою роботу, – каже О. Ювко. – Але ми, бійці, трохи звикли вже до цього. Адже люди в нас не завжди думають однаково. Ми маємо роботу, і ті завдання, які нам поставили, ми виконуємо, не звертаючи увагу на те, що про нас говорять. А далі уже кожна людина має оцінювати нас у рамках етики і свого виховання. Ми не можемо бути ідеальними для кожної людини. Тим паче – в тих депутатів-політиканів. Вони мають свої політичні погляди. А ми, бійці, не є політичними особами, і звикли виконувати накази.

– Звісно, образливо, – продовжує нацгвардієць. – Дуже образливо, бо чимало людей не розуміють, що навіть будучи на Майдані ми виконували наказ. Там ми теж були нехорошими людьми.

"Це було спровоковано, "підігріто" Кремлем"

А ось заступник керівника партії "ВО Свобода" Юрій Сиротюк на прохання кореспондента "МБ" прокоментувати заяву Олени Калмикової по телефону сказав:

– Ви хочете мене поставити в таку позицію "Іуди Іскаріота", – каже він. – Ви хочете, щоб я засудив свого побратима – депутата міської ради. Ви не дуже порядно чините.

– Це є неприпустимо – виставляти бійців Національної гвардії, особливо тих, хто був в АТО, проти власного народу. Є міліція. Де оті, що колись були "беркутівцями", а зараз називаються по-інакшому? Вони мають захищати. Не солдати-строковики мають захищати… Так Янукович робив, – сказав Ю. Сиротюк.

– Очевидно, що це було спровоковано, зрежисовано і "підігріто" Кремлем, – каже політик.

– Кажете, Чернівецька міська рада? Це ж батьківщина Яценюка! – говорить Сиротюк. – То я вам хочу сказати, що Яценюк, який тримається при владі другий рік, прийшов до влади тільки тому, що 18 "свободівців" лежать в землі, чи в Небесній сотні – на небі. А ще 20 загинуло у війні. Можливо і зрозуміло, чому був такий емоційний виступ моєї колеги. Але винуватцем і організатором є Кремль і його поплічники в Україні, які зрадили Революцію гідності. Я був на акції після Революції гідності. І отримав порцію газу в обличчя та перелом носа. Скажіть: це демократично-правова країна?

– А зараз президент сказав, що всі зі "Свободи" – терористи. І Тягнибок привів до влади бандитів. Подивіться на фото, там одні діти! Тому я розумію емоції моєї побратимки. Коли ти приходиш на акцію, стоїш у перших рядах і граната, яка летіла до тебе, вибухнула трохи далі… Я розумію ці емоції.., – сказав політик.

Микола КОБИЛЮК
Редактор: Микола Кобилюк
3-09-2015, 20:51
Коментарів 0 Переглядів 1 784


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!