RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Марія Яремчук повідомила пресі невідомі сторінки з життя її батька

Молода виконавиця Марія Яремчук, учасниця пректу "Голос країни", конкурсу "Нова Хвиля" та представниця України на "Євробаченні-2014", неодноразово відвідувала зону АТО та підтримувала захисників України. То звідки ж така сміливість у молодої співачки? Все просто! Назарія Яремчука з донькою Марією об'єднує не лише музика. Саме тато-герой став прикладом для дівчини.

Про це йдеться у публікації сайту "Україна модна".

Може, хтось і не вважає Назарія Яремчука генієм, а просто талановитим співаком, але я говорю про нього так, тому що іншої думки у мене і бути не може. Тато - геній і герой.

Коли сталася трагедія, — вбивство Володимира Івасюка, — Назарій був одним із перших, хто, незважаючи на заборону влади, приїхав на похорон до Львова. Тоді це могло коштувати всього: кар’єри, спокою, репутації. Траурна колона починалась з великого вінка з білих квітів, який Яремчук ніс із Левком Дутковським. Це було дуже небезпечним в той час, та Володимир був їхнім хорошим другом, і наслідки нікого не цікавили. Погодьтеся, на такий вчинок у наш час здатен далеко не кожен представник шоубізнесової спільноти... Далі - більше.

Марія Яремчук повідомила пресі невідомі сторінки з життя її батька


1986 рік. Чорна дата в історії України, та й, зрештою, цілого світу — Чорнобиль.

Звичайно, Назарій Яремчук не міг стояти осторонь такої трагедії. Його пісні звучали, як реквієм. Співак тричі побував у 30-кілометровій зоні відчуження (в найжахливіший час), де виступав перед ліквідаторами аварії. Та співак відвідував Чорнобиль не лише з концертами. Він брав безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії - разом із солдатами піднімався на дах енергоблоку, скидав звідти радіоактивні графітові стержені. Навіть костюм, який вдягав тоді, привіз додому і зберігав його цілий рік!

Марія шкодує, що на той момент вони ще не були знайомі з її мамою: вона б не дозволила йому цього, і, може, він би не захворів... Назарій, як і багато хто тоді, до кінця не усвідомлював, з чим йому довелося мати справу. Він мріяв про власний музей, тому і збирав різні речі: з поїздок привозив, гастролів, прихильники щось дарували. Коли до нього приїхали дозиметристи, вони були шоковані й наказали негайно позбавитися цього "експонату", бо це фактично домашнє джерело радіації. Люди не могли зрозуміти, як він взагалі прожив той рік.

Крім того, співак побував і в Афганістані. Літак, у якому знаходились музиканти, було обстріляно. Пілоту на силу вдалося зійснити посадку. В особистому архіві Яремчуків, у Чернівцях досі зберігаються ці знімки: Назарій Яремчук та група на фоні того літака.

Марія усе життя, скільки себе пам'ятає, пишалася батьком, для неї він був крутішим за усіх суперменів!

Отже, причина, з якої Марія наважилася на поїздки з концертами в АТО — приклад тата.

"Свого часу він літав до Афганістану з концертом для радянських солдат, його літак обстріляли. Їздив він і у Чорнобиль після аварії на ЧАЕС... Тато завжди був там, де потрібен був людям… Мені здається, якби він сьогодні був живий, то вчинив би так само — поїхав би на передову підтримати наших хлопців. Адже пісня для них - це моральна розгрузка, свого роду подарунок, вияв вдячності та народної любові. Українські воїни у зоні АТО були вдячні нам, а ми їм. Це - реальні герої. вони мужні, дисципліновані. У них всюди чистота, порядок. Ми їздили виступати разом із Тонею Матвієнко, іншими артистами. Хлопці ставились до нас дуже добре - збирали букети польових квітів... І ми, звісно ж, молимося, щоб вони повернулись живими та здоровими."

Найбільше емоцій співачка пережила в місті Ізюм. В польовому штабі Нацгвардії вона зустріла своїх однокласників, з якими в 11 класі ходила на дискотеки.

"Дякувати Богу, ті, кого я там зустріла зі своїх знайомих, писали мені, що вони вже вдома. Сподіваюсь, що так буде з кожним. Це – Чоловіки з великої літери."

Отака-от смілива і співоча РОДИНА Яремчуків! До речі, напередодні Дня Незалежності Марія порадувала своїх прихильників новою версією пісні свого батька "Родина":
Редактор: Микола Кобилюк
1-09-2015, 08:23
Коментарів 0 Переглядів 6 441

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.