RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)

Заставнівчани в одинадцяте відправили на передову домашню їжу. Щоправда, цього разу це була гігантська партія смакоти – цілий бус з причіпом завантажили "по вінця", що автомобіль аж просів.

– Зараз він у дорозі, я навіть не знаю, як він їде. Здається, ніби цього разу ми самі себе перевершили, – усміхається Марія М’ЯКОТА, організатор та шеф-кухар такої собі мобільної кухні для солдатів.

Жінка розповіла, що відколи вони започаткували масштабне готування домашньої їжі для бійців АТО, то дізналися про них не лише бійці на Сході, але й вся Україна. Приїжджають до них столична преса і артисти. Військовослужбовці, які скуштували на передовій буковинське домашнє, коли йдуть у відпустку, спеціально заїжджають до Заставни, щоб особисто подякувати її мешканцям.

– У понеділок вдосвіта ми розпочали роботу – чоловіки розробили м’ясо – вийшло аж 800 кіло(!), зійшлося зо 20 жінок та й сіли крутити голубці. Тут же підготували квашену капусту з м’ясом та квасолю з реберцями. Вперше ми зробили й ліниві голубці. Все заклали у печі вже о четвертій ранку вівторка. Тут же заварили маринад на копченя, замаринували оселедець у банках, – телефоном чути втомлений голос пані Марії, але вона все одно смачно розповідає про те, що вони разом з жінками та чоловіками працювали майже без перерви дві доби. Бо спекотна погода підганяє, потрібно все передбачити, зробити їжу швидко і добротно.

За словами освітянки (це основна робота пані Марії), щоразу долучається чимало людей. І цього разу приєдналися підприємці, цілі організації та окремі люди з усього району. Вони допомагають грошима, продуктами, а хтось просто береться до роботи.

– Приходять працювати чимало людей. Уявіть, у мене вдома на подвір’ї одночасно працюють до пів сотні людей. Кожен знає, що робити, всі зайняті. Раніше, коли ми розпочинали, нас було лише шестеро, – розповідає пані Марія. – Також закоптили 200 курей-бройлерів, запекли 200 кілограмів кров’янки, буженину приготували. Для цього навіть підприємець із Заставни запустив цілий ковбасний цех, який досі певний час простоював. Ще спекли у печі на дровах до 500 буханців домашнього пахучого хліба, вперше виготовили лаваші.

Понад 300 кілограмів солодкого асорті, вафельних тортів та бісквіту. Все солодке готували у різних хатах одночасно. Ми щоразу стараємося приготувати щось нове і цікаве для наших захисників. Щоб вони знали і пам’ятали, що ми про них думаємо щосекунди, що ми їм вдячні і будемо підтримувати завжди.
Ці домашні, справжні, натуральні харчі начинені магічною силою духу без перебільшення – жінки, доки крутять голубці (цього разу вийшло 150 трилітрових банок), співають пісень, але не звичайних ліричних, а повстанських.

– Це неповторне відчуття, коли жінки крутять голубці, сидячи на стільцях, і разом в унісон виводять: "Hе плач, стара мати – син героєм став! Він за Україну голову поклав. Він за Україну, за свій рідний край, щоб по Україні не ходив москаль". І робота – не роботою тоді вже здається, – тихо каже пані Марія.
Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)

Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)

Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)

Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)

Мешканці Заставни вже водинадцяте виготовили для бійців тонни їжі (ФОТО)
Редактор: Lina
19-06-2015, 11:35
Коментарів 0 Переглядів 3 014

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.