RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Рік Каспрука: мерія більш відкрита, але дороги ті самі

Рівно рік тому Чернівці після трирічного "безголів’я" отримали нового міського голову. За кандидатуру тодішнього депутата міськради від "Фронту змін" Олексія Каспрука проголосували понад 62 тисячі чернівчан, що в результаті склало 53,97%.

Яким виявився перший рік керування Каспрука для чернівчан, журналіст molbuk.ua поцікавився у політолога Ігоря Мельничука та депутата міськради Ростислава Білика.

Рік Каспрука: мерія більш відкрита, але дороги ті самі


Серед успіхів Каспрука на посаді Ігор Мельничук відзначає передусім те, що в місті політичний та юридичний процеси нарешті увійшли в законне русло.

"Після трьох років без міського голови Чернівці нарешті отримали законно обраного міського керівника", - констатує Ігор Мельничук.

Рік Каспрука: мерія більш відкрита, але дороги ті самі


Водночас політолог записує до переліку заслуг мера те, що він намагається бути максимально відкритим до простих чернівчан.

"Що б не говорилося, міський голова намагається бути відкритим. Він використовує всі можливі сучасні засоби зв’язку – Facebook, телебачення, ЗМІ. Крім того, у місті триває практика проведень громадських обговорень: мер просить вносити власні пропозиції щодо благоустрою міста, намагається залучити громадськість до вирішення проблем у місті. У принципі, щось подібне й Михайлішин починав робити, але при Каспруку це більш яскраво проявляється", - сказав політолог.

Разом з тим, експерт відзначає, що протягом останнього року Чернівці жодного разу не були об’єктом серйозних чи гострих соціально-політичних подій.

"У чернівчан не було підстав для масштабних збурень. Зиму пережили, місто прожило у нормальному й стабільному темпі", - сказав політолог.

Натомість з промахів Каспрука на посаді мера Ігор Мельничук відзначає в першу чергу його нездатність подолати політичне протистояння у міськраді.

"Формально ця посада не мала б бути політичною. Але Каспрука продовжують сприймати у контексті політичного протистояння між "кланами" Фірташа і Яценюка. Це призводить до того, що позитивні ініціативи збоку однієї групи впливу або ігноруються, або сприймаються досить критично іншою", - вважає політолог.

Одним з найболісніших промахів Каспрука Мельничук вважає невідремонтовану вулицю Богдана Хмельницького.

"Чимало чернівчан сумніваються, що дорогу вдасться відремонтувати у максимально короткі терміни. Тож, гадаю, для того, щоб здобути більший авторитет у городян, мерові потрібно всі обіцянки виконувати, і доводити їх до кінця. Якщо цього не буде, Каспруку важко буде відновити довіру та підтримку людей", - додав політолог.

"Крім того, Каспруку слід більше уваги звертати на відповідальність кадрів, яких він призначає. Мали погані ситуації на водоканалі та Калинівському ринку – слід робити все, щоб таке більше не повторилося", - вважає Ігор Мельничук.

Водночас опоненти міського голови дають куди більше негативних оцінок роботі Олексія Каспрука.

Рік Каспрука: мерія більш відкрита, але дороги ті самі


"У мене є інформація про те, що днями Олексій Каспрук їздив до Києва на засідання комітету Верховної Ради. В мене є офіційна відповідь від Верховної Ради про те, що ні на яке засідання він не їздив. В його розпорядженні йдеться про те, що він поїхав у Київ, а на комітеті його не було", - повідомив депутат міськради Ростислав Білик.

Обранець також запевнив, що проведе перевірку щодо закордонних відряджень міського голови.

"Були списані кошти на відрядження, на заправку автомобілів і все інше. Десять закордонних відряджень і 11 – по Україні. Він же казав: "Я літав у Бургас, щоби в нас літаки літали, налагоджував співпрацю з болгарськими авіакомпаніями". Де літаки?", - каже Р. Білик.

"Рівно рік тому Олексій Каспрук багато говорив про кіно-мистецький комплекс на базі кінотеатру імені Миколайчука. В мене є запис прес-конференції, де він сказав, що в Еміратах будуються такі комплекси, в Грузії будуються… І перша його задача – за рік відновити діяльність цієї установи. Проте рік пройшов, і ніхто нічого з тим приміщенням досі не зробив. Як на мене, музей Миколайчука можна було вже давно перенести в діючий кінотеатр "Чернівці". А те приміщення просто продати. Іншого ж виходу немає", - вважає Ростислав Білик.

"Жоден з меседжів Каспрука не виконаний навіть на 10 відсотків", - констатує депутат міськради.

Водночас він заявив, що при Каспруку мерія не сприяє діяльності футбольного клубу "Буковина".

"ФСК "Буковина" занепадає. При попередній владі команда дуже добре грала. Ми були майже на виході до прем’єр-ліги. Люди ходили на футбол, стадіони були переповнені. А зараз ходять 350 людей на матчі. На жаль, міська влада не сприяє тому, аби зберегти команду", - вважає Р. Білик.

Водночас, серед плюсів за період керівництва Олексія Каспрука, Ростислав Білик відзначає достойне призначення на посаду керівника "Чернівціводоканалу", відкритість спортивних секцій і гуртків у всіх ДЮСШ міста, а також перенесення та будівництво центрального автовокзалу на Гравітоні.
Редактор: Микола Кобилюк
25-05-2015, 15:03
Коментарів 0 Переглядів 2 492

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.