RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Продан і Рудик - рекордсмени серед нардепів-буковинців

З початку діяльності Верховної Ради України нового скликання чернівецькі депутати фракції Блоку Петра Порошенка та єдиний свободівець з Чернівецької області підготували 68 законопроектів, 55 з яких – доробок двох депутатів.

Такі дані аналізу діяльності депутатів станом на 28 лютого від Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА.

Досягнення Оксани Продан з фракції Блоку Петра Порошенка у 30 законопроектів та 194 поправки не зміг повторити жоден депутат-буковинець. Найближче до її результату наблизився свободівець Сергій Рудик із 25 законопроектами та 15 поправками.

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати про діяльність народних депутатів з Чернівецької області, аналізуючи офіційні дані парламентського сайту та опорівського ресурсу “Рада”. Наразі мова йтиме про роботу депутатів-буковинців з Блоку Петра Порошенка (БПП) та Всеукраїнського об’єднання Свобода станом на 28 лютого 2015 року. Про доробок депутатів-буковинців від фракції Народного фронту та Опозиційного блоку ми повідомляли раніше

Фракція Блоку Петра Порошенка налічує четверо народних обранців з Чернівецької області. Це найбільша кількість депутатів-буковинців, які пройшли за партійними списками. Окрім згаданої вже Оксани Продан, у парламенті працюють Віктор Король, Марія Матіос та Богдан Онуфрик. ВО Свобода має у Верховній Раді тільки одного буковинця – Сергія Рудика, який був обраний у виборчому мажоритарному окрузі №198 на Черкащині.

Якщо говорити про депутатів від Блоку Петра Порошенка, то у Віктора Короля в доробку шість законопроектів (стосуються переважно військових питань чи питань, повязаних з правоохоронною системою), одна поправка та жодного депутатського запиту. Марія Матіос була автором/співавтором трьох законопроектів, двох проектів постанов (стосувались оподаткування, благодійних організацій та пам’ятних дат), двадцяти поправок та двох депутатських запитів. У Богдана Онуфрика один проект закону та проект постанови у співавторстві (стосуються Суспільного мовлення та акредитації російських журналістів), а також один депутатський запит у співавторстві. Оксана Продан долучилась до розробки 30 законопроектів, проектів постанов та внесла 194 поправки до тьох законопроектів (переважно всі ініціативи стосуються економічних питань, регуляторної політики, антикорупційних заходів тощо). Депутатка також подала чотири власних депутатських запити та один в співавторстві з колегами-буковинцями по фракції.

Свободівець Сергій Рудик є співавтором 25 законопроектів, різних за своєю спрямованістю – від засмічення населених пунктів до визнання Україною положень Римського статуту. Народний депутат запропонував 15 поправок, написав дев’ять депутатських запитів.

Таким чином, чотири представники фракції Блоку Петра Порошенка та один свободівець підготували за три місяці роботи в парламенті 68 законопроектів, 230 поправок, 17 депутатських запитів та 15 виступів. Лише три законопроекти набули чинності. При цьому, переважна більшість законопроектів написана в співавторстві – лише 2 з 68 законопроектів підготовлено депутатами з Чернівецької області самостійно. Абсолютна більшість законопроектів – в активі лише двох народних депутатів, обидва з яких пропустили по шість пленарних засідань. Підготовлені документи здебільшого стосувалися професійної роботи депутатів в комітетах.

Деталізована інформація про роботу вказаних депутатів

Віктор Король є головою підкомітету з питань діяльності органів внутрішніх справ, податкової міліції та інших правоохоронних органів Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Він був присутнім на усіх пленарних засіданнях Верховної Ради, однак не здійснив електронної реєстрації на сесіях 25 грудня та 10 лютого. Народний депутат долучився до розробки шести законопроектів та однієї поправки. Самостійно депутатом був пілготовлений тільки Проект закону від 17 грудня щодо встановлення додаткового виду відповідальності за поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Інші п’ять були написані народним обранцем у співавторстві. Серед них Проект закону від 16 січня щодо визнання положень Римського договору, Проект закону від 20 січня щодо приведення у відповідність із Кодексом законів про працю України статті Закону України Про міліцію (проект не підтримано), два однакові за змістом Проекти закону від 21 та 29 січня про Військову поліцію, перший з яких не був включений до порядку денного та Проект закону від 12 лютого про Державне бюро розслідувань. Відхилена поправка від 26 грудня стосувалась змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи.

За три місяці діяльності Верховної Ради України Віктор Король не підготував жодного депутатського запиту. З моменту набуття повноважень народного депутата він виступав у стінах парламенту двічі – одного разу з трибуни та одного разу з місця. Обидва виступи відбулися 13 лютого та стосувалися змін до Закону України Про міліцію. У виступі з трибуни йшлося про підтримку поширення на працівників органів внутрішніх справ норми Кодексу законів про працю України, в тому числі щодо оплати праці в надурочний, в нічний, у вихідні та святкові дня, та компенсації працівнику органу внутрішніх справ із середньомісячного розміру його грошового забезпечення. Виступ з місця стосувався переваги змін до закону Про міліцію у знятті розбіжностей між заробітною платою та грошовим утриманням.

Станом на 5 березня Віктор Король 343 рази голосував ″за″, 0 разів – ″проти″ та 2 рази утримувався. Народний депутат має вісім помічників, п’ятеро з якиїх працюють на громадських засадах http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/2314.

Марія Матіос є секретарем Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та головою підкомітету з питань державної політики у сфері розвитку та використання державної мови та мов національних меншин в Україні, книговидання, книгорозповсюдження відповідного Комітету. Вона пропустила п’ять пленарних засідань у зв’язку з хворобою, окрім того не була присутньою на шістьох інших та не здійснювала електронну реєстрацію ще на трьох засіданнях. Марія Матіос є одним з ініціаторів трьох проектів законів, двох проектів постанов та двадцяти поправок. Усі законотворчі ініціативи були підготовлені народним депутатом у співпраці та стосувалися уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи від 5 грудня, внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки діяльності благодійних організацій від 11 грудня, збереження пам’яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від 22 грудня. Два проекти постанов від 28 грудня та 14 січня, останній з яких набув законної сили, стосувалися відзначення роковин утворення Української Головної Визвольної Ради та пам’ятних дат і ювілеїв у 2015 році (повернутий з підписом Президента станом на 16 лютого), відповідно. Окрім того, на рахунку Марії Матіос 11 врахованих поправок про зміни в законі щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (одна врахована і одна врахована частково щодо змін до Бюджетного кодексу України у питанні реформування міжбюджетних відносин) та 7 відхилених поправок щодо податкової реформи та змін до Податкового кодексу України.

Станом на 28 лютого народний депутат підготувала у співавторстві два депутатських запити. Один зареєстрований 12 грудня, стосується недопущення ліквідації консульських установ у румунській Сучаві та словацькому Пряшеві та направлений Міністерству закордонних справ України. Інший – від 6 лютого щодо руйнування в Державному історико-культурному заповіднику “Межибіж” пам’ятки архітектури XVI століття, направлений до Кабінету Міністрів України.

Марія Матіос жодного разу не виступала, а станом на 5 березня 204 рази голосувала ″за″, 3 рази – ″проти″ та не утримувалася жодного разу. Наразі, здійснювати її депутатські повноваження їй допомагають 13 помічників, 11 з яких працюють на громадських засадах.

Меншу активність в питаннях підготовки законопроектів, запитів та виступів проявив Богдан Онуфрик, який є членом комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. Народний депутат був присутній на усіх пленарних засіданнях, але не здійснив електронної реєстрації 3 та 13 лютого. У Богдана Онуфрика в доробку один Проект закону та один Проект постанови, обидва з яких підготовлені у співавторстві. Законопроект зареєстрований 10 грудня та стосується внесення змін щодо Суспільного телебачення та радіомовлення України (підтримано в першому читання), Проект постанови – 27 січня та стосується тимчасового призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України (17 лютого постанову підписано).

Народний депутат є співавтором одного депутатського запиту від 12 грудня щодо недопущення ліквідації консульських установ у Сучаві (Румунія) та Пряшеві (Словаччина), направленого Міністерству закордонних справ України. Богдан Онуфрик не виступав в стінах Верховної Ради жодного разу.
Станом на 5 березня народний депутат 471 раз проголосував “за”, 2 рази – “проти” та утримувався 5 разів. Має сім помічників, четверо з яких працюють на громадських засадах.

Найбільше законотворчої активності серед депутатів Чернівецької області проявила Оксана Продан, яка в якості автора/співавтора підготувала удвічі більше законопроектів за своїх колег-буковинців з фракції разом узятих. Депутатка, яка є членом Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, була відсутня на шести засіданнях Верховної ради VIII скликання та не здійснила електронну реєстрацію ще на чотирьох інших.

Станом на 28 лютого Оксана Продан подала 30 законопроектів та 194 поправки. Серед особистих ініціатив народного депутата законопроект щодо державного контролю, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин і ще ряд законопроектів в співавторстві, зокрема, щодо електронної комерції, технічних регламентів та оцінки відповідності (повернутий з підписом Президента 6 лютого), змін системи регулювання економіки, розвитку та державної підтримки малого і середнього підприємництва в Україні. Дев’ять законопроектів стосувалися внесення змін до Податкового кодексу України та ще 16 щодо внесення змін до інших законодавчих актів. Серед них Бюджетний, Митний та Кримінально процесуальний кодекси. Більш детальніше з цими законопроектами можна ознайомитись за посиланням тут. Проект закону про технічні регламенти та оцінку відповідності та Проект закону щодо внесення змін щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою повернуті з підписом Президента.
Також Оксана Продан внесла 194 поправки до трьох законопроектів: “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи”, “Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення ведення бізнесу (дерегуляція)” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції”.

Від початку роботи Верховної Ради нового скликання Оксана Продан подала п’ять депутатських запитів, чотири з яких є авторським доробком народного депутата, та один – підготовлений у співавторстві. Три були направлені до Кабінету Міністрів України і стосувалися зменшення фіскального тиску на доходи фізичних осіб та легалізації ринку праці в Україні, незаконних вимог Державної фіскальної служби України нараховувати Єдиний соціальний внесок та Податок на доходи фізичних осіб на компенсаційні виплати в межах середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації та компенсації виплат працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації. Ще по одному запиту було передано в Міністерство економічного розвитку і торгівлі України щодо граничного строку розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів та в Міністерство закордонних справ України щодо недопущення ліквідації консульських установ у румунській Сучаві та словацькому Пряшеві (у співавторстві). Оксана Продан має в своєму активі сім виступів з місця і два з трибуни. Вони стосувалися рішення комітету щодо обов’язкового виключення з норм Податкового кодексу спецрахунків по ПДВ, підтримки дозвільних процедур для українського бізнесу, підтримки проекту про податковий компроміс, шляхом сплати п’яти відсотків від донарахувань, зміни Закону “Про безпечність та якість харчових продуктів” з метою дозволу реалізації сільськогосподарської продукції на ринках з 1 січня 2015 року, скорочення процедури підготовки до другого читання Закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України, корегування закону щодо відпусток працівників за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції, підтримки законопроекту щодо технічних регламентів та оцінки відповідності та другого читання законопроекту щодо спрощення умов ведення бізнесу.

Станом на 5 березня Оксана Продан 201 раз голосувала “за”, 6 разів – “проти” та жодного разу не утримувалася. Наразі здійснювати повноваження народного депутата їй допомагають п’ять помічників, троє з яких працюють на громадських засадах.

Єдиним представником ВО Свобода в парламенті, що має відношення до Чернівецької області, є Сергій Рудик, який народився, вчився та певний час працював в Чернівцях. В парламенті він є членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Відповідно до письмової реєстрації (станом на 28 лютого) він пропустив шість засідань через хворобу. Втім, згідно даних електронної реєстрації, депутат був відсутній на 12 засіданнях.

Народний депутат є співавтором 25 законопроектів. Серед них два проекти нових законів (щодо денонсації Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і щодо цивільної зброї та боєприпасів); дев’ять Проектів законів щодо внесення змін до законів (щодо розповсюдження продукції друкованих ЗМІ державною мовою, щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб та інші (детальніше з законотворчою діяльністю народного депутата можна ознайомитись тут)

Сергій Рудик є автором шести врахованих та дев’яти відхилених поправок до Бюджетного кодексу щодо реформи міжбюджетних відносин. Народний депутат написав дев’ять депутатських запитів. Два з них направлені до Кабінету Міністрів України щодо створення комісій з контролю та нагляду за дотриманням законності з питань виділення землі, житла та соціальної допомоги військовослужбовцям – учасникам АТО та родинам загиблих, та щодо необхідності вжиття невідкладних заходів для забезпечення електроенергією населених пунктів Черкаської області, один запит був направлений до Генеральної прокуратури України щодо надання списків державних службовців І-ІІ категорії, які написали заяви про отримання статусу учасника АТО. Ще шість депутатських запитів були направлені до керівників міністерств та відомств України. Три з них також стосувалися надання списків державних службовців І-ІІ категорії, які написали заяви про отримання статусу учасника АТО, та були адресовані Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству оборони України та Службі безпеки України. Інші два стосувались ситуації в місті Сміла.

У своєму активі народний депутат має чотири виступи (три з трибуни і один з місця). Перші три стосувалися прохань щодо отримання рядовим батальйоном Нацгвардії в 2015 році 8000 гривень, викреслення з плану дій уряду запровадження ринку землі, припинення призначень регіоналів на ключові посади державного управління, незадоволення відсутністю на першому засіданні після затвердження програми дій уряду Прем’єр-міністра, Міністра внутрішніх справ та присутністю на посадах працівників МВС в Черкаській області, прохання до народних депутатів взяти на поруки хлопця 16 років, якого суд не хоче випускати до розгляду апеляції Під час останнього виступу з місця, народний депутат передав слово.

Станом на 5 березня народний депутат 173 рази проголосував “за”, 50 разів “проти” та 7 разів утримувався. Має 14 помічників, 11 з яких працюють на громадських засадах.

Таким чином, чотири представники фракції БПП та один свободівець гуртом спромоглись підготувати за три місяці роботи в парламенті 68 законопроектів, 230 поправок, 17 депутатських запитів та 15 виступів. Лише три законопроекти набули чинності. При цьому, частка співавторства надзвичайно велика (лише 2 з 68 законопроектів підготовлено депутатами з Чернівецької області самостійно). Більша частина законопроектів – в активі лише двох народних депутатів, обидва з яких пропустили по 6 пленарних засідань. Підготовлені документи здебільшого стосувалися професійної роботи депутатів в комітетах.
Редактор: Микола Кобилюк
9-03-2015, 14:01
Коментарів 0 Переглядів 2 028

Теги -

Захисник воював на Авдіївському напрямку, у день аварії перебував на ротації

Генерал-полковник Руслан Хомчак обіймав посаду головнокомандувача ЗСУ до Валерія Залужного

Оголошено I рівень небезпечності
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.