
Чорнослив - джерело антиоксидантів і клітковини. Відомо, коли його найкраще їсти для покращення травлення та схуднення.
Про це повідомляє Verywell health.
Найкращий час для вживання чорносливу для схуднення
Вживання чорносливу як перекусу або перед їжею може бути найкращим рішенням для схуднення. Чорнослив може збільшити відчуття ситості, що потенційно призводить до загального зниження споживання калорій.
Це призводить до зменшення кількість їжі, що споживається під час наступних прийомів їжі.
Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Bulletin, показало, що заміна перекусів чорносливом сприяла контролю апетиту. Учасники дослідження спостерігали незначне зменшення маси тіла та обхвату талії порівняно з тими, хто вживав типові закуски.
Коли їсти чорнослив для покращення травлення
В журналі Clinical nutrition йдеться, що чорнослив має проносний ефект, тому його щоденне вживання покращує частоту випорожнень, об’єм стільця та загальну функцію кишечника.
Деякі люди віддають перевагу їсти чорнослив раніше вдень, щоб мінімізувати будь-який потенційний дискомфорт вночі. Оскільки він посилює випорожнення кишечника та може сприяти газоутворенню.
Корисний вплив чорносливу на травлення зумовлений вмістом у ньому сорбіту - природний цукор, який притягує воду в кишечник, щоб сприяти випорожненню.
Найкращий час для вживання чорносливу для енергії
В журналі Advances in Nutrition йдеться, що найкращий час для споживання чорносливу для отримання енергії - це полуденок.
Чорнослив містить поєднання простих і складних вуглеводів і має низький глікемічний індекс, що призводить до стабільного вивільнення енергії без різких стрибків рівня цукру в крові.
Клітковина, сорбіт та поліфеноли, що містяться в чорносливі, допомагають підтримувати стабільний рівень енергії, запобігаючи швидкому падінню рівня цукру в крові.
Що міститься в чорносливі
За даними Міністерства сільського господарства США, один чорнослив без кісточок (9,5 г) містить такі поживні речовини:
калорії - 23
вода - 3 г
вуглеводи - 6 г
клітковина - 1 г
жир - 1 г
Чорнослив універсальний і додає солодкості будь-якій страві. Ось як його можна додати у раціон:
як прикраса для салату
для солодкого частування замість десерту
змішуйте у смузі для додавання солодкості
додавайте до випічки як натуральний підсолоджувач
як закуска
додайте до вівсянки, йогурту або сиру
використовуйте як натуральний підсолоджувач у соусах, таких як томатний або барбекю
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram