RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чернівчани вчаться не хворіти і бути щасливими
Чернівчани вчаться не хворіти і бути щасливими
Чернівчани вчаться не хворіти і бути щасливими

Як смачно попоїсти і нікого не з’їсти – цьому навчав усіх охочих кулінар веган з Києва Рудольф Краєвський. У Целанівському центрі в Чернівцях він не лише розповів, чому варто відмовитися від тваринної їжі, а й пригостив усіх охочих веганськими котлетами з сочевиці, сиром з кеш’ю, банановою шарлоткою та іншими смаколиками.

Основними причинами переходу на рослинну їжу (вегнаство) Рудольф назвав:

-­ співчуття – адже тваринам так само, як людям, страшно і боляче, коли їх вбивають;

-­ оздоровлення – вегани живуть значно довше і практично ніколи не хворіють на серцево­судинні, онкологічні та чимало інших захворювань;

-­ збереження ресурсів нашої планети – підраховано, що веган у 20 разів менше шкодить Землі, ніж середньостатистичний "м’ясоїд".

При цьому з переходом на веганство харчування не стає біднішим – за словами Рудольфа, готувати можна більшість звичних страв. Молоко і йогурти легко зробити вдома з несмаженого мигдалю, сої, кунжуту чи вівса. Авокадо значно поживніше за курятину.

Потримайте олію в морозилці, збийте з лимонним соком та сіллю – вийде майонез. З нуту чи кеш’ю виходить замінник сиру. А пироги і торти за спеціальними рецептами вдаються без яєць та молочних продуктів. При цьому веганської їжі організм потребує менше, бо не витрачає енергії на "знешкодження" тваринних продуктів, до яких людина природою не пристосована.

Чернівецькі вегетаранці, котрі прийшли на лекцію, поділилися досвідом, як оздоровитися самим та виростити здорових дітей виключно на рослинній їжі. Однак головне, за словами Рудольфа, ­ не їжа, а можливість почуватися щасливим і приносити користь іншим.

Наступними заходами у графіку "Vegano Hooligano Tour / Czernowitz" стануть такі. У неділю, 16­те листопада: джем із друзями + dj set, 20:00, PUBLIC ­ public.cv.ua (ТРЦ "DEPO't", вул. Головна 265­А).

А на прощання "Vegano Hooligano" кличе на "Нетаємну вечерю". В понеділок увечері 17 листопада Рудольф з усіма охочими приготує веган­вечерю, також відбудеться afterparty ­19:00, "Целанівській центр", вул. О. Кобилянської, 51.

Рудольф Краєвський -­ засновник інформаційного веб­порталу Всеукраїнського Товариства Веганів "Vegano Hooligano" та співзасновник магазину товарів, у виробництві яких не постраждала жодна тварина.
Редактор: Igor
15-11-2014, 22:50
Коментарів 0 Переглядів 3 218

Теги -

Чоловіка шукали майже пів сотні рятувальників

59-річний водій автомобіля "Renault Duster" наїхав на велосипедиста

Зіткнувся "Lexus" з мікроавтобусом "Ford"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.