RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Перевірка прокуратури підтвердила зловживання в госпіталі ветеранів

Працівники ОКУ "Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни" та Чернівецька обласна організація "Українська Спілка ветеранів Афганістану" звернулись до прокуратури області з проханням надати правову оцінку перебуванню Мігайчука М.М. на посаді головного лікаря ОКУ "Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни".      

Прокуратура  разом із спеціалістами Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької ОДА, Територіальної державної інспекції з питань праці, Держфінінспекції та Державної служби з лікарських засобів, перевірять діяльність посадових осіб госпіталю, в тому числі М.Мігайчука, щодо додержання конституційних засад в сфері охорони здоров'я, бюджетного, трудового законодавств.

Отже, відповідно до статуту ОКУ "Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни" метою діяльності установи є забезпечення потреб ветеранів війни області в галузі охорони здоров’я шляхом надання лікувально-профілактичної допомоги.
Також, п. 18.6 колективного договору між адміністрацією та профспілковим комітетом Госпіталю передбачено, що працівники установи мають право один раз на рік та безвідмовно в екстрених випадках на планове лікування в цьому закладі.

Однак, як показала перевірка, упродовж 2011–2013 років в Госпіталі пройшли лікування 85 осіб, які не мають прав на безкоштовне лікування в цій установі. Цим самим державному бюджету завдано збитків на суму понад 180 тис. грн.

Прокуратура 03.11.2014 внесла відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження для здійснення досудового розслідування направлено до СУ УМВС України в області.

У ході перевірки дотримання трудового законодавства виявлені власноручно написані заяви працівників Госпіталю про звільнення за власним бажанням, без зазначення дати їх написання; встановлено порушення вимог ст. ст. 94, 106, 107, 108 КЗпП України, а саме окремим працівникам (сторожам, молодшим медичним сестрам) в табелях обліку робочого часу не відображались фактично відпрацьовані години, у тому числі понадурочні, у вихідні та святкові дні, що, як наслідок, потягло неналежне визначення розмірів заробітної плати, а от  розміри посадових окладів заступників начальника госпіталю та головного бухгалтера - завищені; при виплаті матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам Госпіталю її сума вираховувалась пропорційно тривалості наданої щорічної відпустки, а не в розмірі окладу, як це передбачено колективним договором установи. Незаконно "заощадженні" 19 тис. грн. стали премією для окремих працівників медичного закладу.

При перевірці економічної роботи виявлено, що упродовж 2011–2013 років в Госпіталь надійшло благодійних внесків на загальну суму 325 тис. грн., зокрема: 2011 рік - 168 тис. грн., з яких в грошовій формі 3 тисячі; 2012 р. – 124,2 тис. грн., з них 64,4 тис. грн. в грошовій формі;  2013 р.- 32,7 тис. грн., з них 11,5 тис. грн. в грошовій формі.

Власні надходження бюджетних установ, які надійшли у вигляді благодійних внесків, відповідно до 4 ст. 13 Бюджетного кодексу України використовуються на організацію основної діяльності бюджетних установ. В даному випадку кошти мали б використати на лікувально-профілактичну допомогу ветеранам війни.

Водночас, у 2012 році за них придбали автомобіль ВАЗ-211540-110-42 на суму понад 50 тис. грн.

Частина матеріалів перевірки перебуває на розгляді в Держфініспекції України в Чернівецькій області. Як тільки Держфінінспекція надасть висновки, буде прийнята остаточна правова оцінка діяльності посадових осіб госпіталю, в тому числі М.Мігайчука, щодо додержання конституційних засад в сфері охорони здоров'я, бюджетного, трудового законодавств.

Нагадаємо, питання про дострокове припинення дії контракту з начальником ОКУ "Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни" Мігайчуком М.М. буде розглянуто на сесії обласної ради.
Редактор: Igor
5-11-2014, 16:43
Коментарів 0 Переглядів 1 959

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.