RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У ресторані "Гостинний двір" гостей годували куркою та рибою із сальмонелою

В ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, де раніше сталося масове, лабораторні дослідження виявили сальмонелу ентеритідіс у залишках таких страв як смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

"Впродовж 03-06.08.2014 року до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію 18 випадків харчової токсикоінфекції серед осіб, що вживали готові страви на весіллі, яке відмічалось 02.08.2014 року в ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, що розташований в с.Чагор Глибоцького району Чернівецької області, - йдеться у повідомленні.

Всього у святкуванні приймало участь 97 осіб.

З числа захворілих на стаціонарному лікуванні перебувало 15 хворих, на амбулаторному – 3. Станом на 15.08.2014 всі хворі проліковані, в задовільному стані виписані додому. Діагноз сальмонельоз виставлено 13 хворим, гострий гастроентероколіт – 4, функціональна диспепсія – 1.

Силами медичних працівників забезпечувалось активне виявлення та спостереження за особами, що приймали участь у святкуванні та мали ризик одночасного інфікування.

В ході негайно розпочатого епідеміологічного обстеження були відібрані зразки харчових продуктів, свіжих овочів та питної води на лабораторне дослідження. З метою виявлення носійства патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенний стафілокок працівники закладу охоплені бактеріологічним обстеженням.

За результатами лабораторних досліджень в залишках страв (смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі) виділено сальмонелу ентеритідіс. Носіїв патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенного стафілококу серед персоналу ресторану не виявлено.
Редактор: vitaliy
16-08-2014, 16:13
Коментарів 0 Переглядів 3 306


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.