В ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, де раніше сталося масове, лабораторні дослідження виявили сальмонелу ентеритідіс у залишках таких страв як смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі.
Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.
"Впродовж 03-06.08.2014 року до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію 18 випадків харчової токсикоінфекції серед осіб, що вживали готові страви на весіллі, яке відмічалось 02.08.2014 року в ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, що розташований в с.Чагор Глибоцького району Чернівецької області, - йдеться у повідомленні.
Всього у святкуванні приймало участь 97 осіб.
З числа захворілих на стаціонарному лікуванні перебувало 15 хворих, на амбулаторному – 3. Станом на 15.08.2014 всі хворі проліковані, в задовільному стані виписані додому. Діагноз сальмонельоз виставлено 13 хворим, гострий гастроентероколіт – 4, функціональна диспепсія – 1.
Силами медичних працівників забезпечувалось активне виявлення та спостереження за особами, що приймали участь у святкуванні та мали ризик одночасного інфікування.
В ході негайно розпочатого епідеміологічного обстеження були відібрані зразки харчових продуктів, свіжих овочів та питної води на лабораторне дослідження. З метою виявлення носійства патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенний стафілокок працівники закладу охоплені бактеріологічним обстеженням.
За результатами лабораторних досліджень в залишках страв (смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі) виділено сальмонелу ентеритідіс. Носіїв патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенного стафілококу серед персоналу ресторану не виявлено.
16-08-2014, 16:13
0
3 291