RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » У ресторані "Гостинний двір" гостей годували куркою та рибою із сальмонелою

У ресторані "Гостинний двір" гостей годували куркою та рибою із сальмонелою

В ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, де раніше сталося масове, лабораторні дослідження виявили сальмонелу ентеритідіс у залишках таких страв як смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

"Впродовж 03-06.08.2014 року до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію 18 випадків харчової токсикоінфекції серед осіб, що вживали готові страви на весіллі, яке відмічалось 02.08.2014 року в ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, що розташований в с.Чагор Глибоцького району Чернівецької області, - йдеться у повідомленні.

Всього у святкуванні приймало участь 97 осіб.

З числа захворілих на стаціонарному лікуванні перебувало 15 хворих, на амбулаторному – 3. Станом на 15.08.2014 всі хворі проліковані, в задовільному стані виписані додому. Діагноз сальмонельоз виставлено 13 хворим, гострий гастроентероколіт – 4, функціональна диспепсія – 1.

Силами медичних працівників забезпечувалось активне виявлення та спостереження за особами, що приймали участь у святкуванні та мали ризик одночасного інфікування.

В ході негайно розпочатого епідеміологічного обстеження були відібрані зразки харчових продуктів, свіжих овочів та питної води на лабораторне дослідження. З метою виявлення носійства патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенний стафілокок працівники закладу охоплені бактеріологічним обстеженням.

За результатами лабораторних досліджень в залишках страв (смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі) виділено сальмонелу ентеритідіс. Носіїв патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенного стафілококу серед персоналу ресторану не виявлено.
Редактор: vitaliy
16-08-2014, 16:13
Коментарів 0 Переглядів 3 291

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.