Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У ресторані "Гостинний двір" гостей годували куркою та рибою із сальмонелою

В ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, де раніше сталося масове, лабораторні дослідження виявили сальмонелу ентеритідіс у залишках таких страв як смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

"Впродовж 03-06.08.2014 року до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію 18 випадків харчової токсикоінфекції серед осіб, що вживали готові страви на весіллі, яке відмічалось 02.08.2014 року в ресторані торгово-побутового комплексу "Гостинний двір, що розташований в с.Чагор Глибоцького району Чернівецької області, - йдеться у повідомленні.

Всього у святкуванні приймало участь 97 осіб.

З числа захворілих на стаціонарному лікуванні перебувало 15 хворих, на амбулаторному – 3. Станом на 15.08.2014 всі хворі проліковані, в задовільному стані виписані додому. Діагноз сальмонельоз виставлено 13 хворим, гострий гастроентероколіт – 4, функціональна диспепсія – 1.

Силами медичних працівників забезпечувалось активне виявлення та спостереження за особами, що приймали участь у святкуванні та мали ризик одночасного інфікування.

В ході негайно розпочатого епідеміологічного обстеження були відібрані зразки харчових продуктів, свіжих овочів та питної води на лабораторне дослідження. З метою виявлення носійства патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенний стафілокок працівники закладу охоплені бактеріологічним обстеженням.

За результатами лабораторних досліджень в залишках страв (смажене куряче м'ясо в клярі та кунжуті, риба в клярі) виділено сальмонелу ентеритідіс. Носіїв патогенної мікрофлори кишкової групи та патогенного стафілококу серед персоналу ресторану не виявлено.
Рейтинг:
(голосів: 1)
16-08-2014, 16:13
Коментарів 0 Переглядів 2619

загрузка...
Які тролейбуси у Чернівцях відновили рух
Наразі відновили рух два тролейбуси двох маршрутів
Рятувальники локалізували пожежу в центрі Чернівців, - Продан
Станом на 7 годину ранку співробітники ДСНС локалізували пожежу, але продовжують працювати над її ліквідацією
Популярне Коментують
• Новини
Трохимич ся вертає, а Вася знимкує кіно. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події в регіоні - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Передплачуй газету "Молодий буковинець" та вигравай подарунки!

Передплачуй газету "Молодий буковинець" на 2019 рік та отримуй шанс виграти 10 000 гривень та ще 100 корисних подарунків
Раки зимують у RAKI HOUSE – першій раковарні Чернівців (на правах реклами)

На вас чекає особливе меню – такого ви ще не смакували. Окрім раків, тут приготують й інші морепродукти, м'ясо, гарніри та десерти. У RAKI HOUSE ви можете скуштувати мідії і рапани 4-ьох видів приготування
Професійне прання: де шукати хімчистки у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі місця, де їх шукати, – хімчистки у Чернівцях.
Відпочинок у Карпатах: садиби та комплекси, які варто відвідати взимку (на правах реклами)

Переглядайте підбір та запам’ятовуйте місця, де можна відпочити взимку