RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хлопець, що помер після «відвідин» міліції, отруївся невідомою речовиною, - УМВС Буковини

Управління МВС України в Чернівецькій області провело службове розслідування щодо правоохоронців Шевченківського райвідділу міліції, яких звинувачують у побитті 27-річного чернівчанина Андрія Дранки.

За попередніми висновками судово-медичної експертизи, будь-яких тілесних ушкоджень на тілі чернівчанина не виявлено, а причиною смерті хлопця є отруєння невідомою речовиною. Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у прес-службі УМВС в Чернівецькій області.

"Зокрема, перевіркою встановлено, що 23.07.2014 року 27-річний чернівчанин був запрошений до Шевченківського райвідділу міліції для опитування за фактом крадіжки скриньки для пожертв з магазину на вулиці Героїв Майдану міста Чернівці. У ході опитування хлопець зізнався у цій крадіжці та ще у двох інших. Отримавши повістку про прибуття на наступний день до слідчого, хлопець покинув райвідділ міліції, зазначивши у книзі відвідувачів, що не має претензій до правоохоронців.

Однак, того ж вечора близько 22.00 він повернувся разом із батьком. Міліціонери пояснили чоловікову, з якої причини його сина викликають до слідчого. Після цього, чоловіки покинули приміщення райвідділу міліції та зробили відповідні записи у книзі відвідувачів, що не мають ні до кого претензій.

В подальшому хлопець з’являвся до слідчого наступного дня та 30 липня. У зв’язку із тим, що чернівчанин не надав відповідні документи, слідчі дії із ним не проводилися. У цих двох випадках, покинувши райвідділ міліції, хлопець зробив відмітки у книзі відвідувачів, що не має претензій до міліціонерів.
Вже 5 серпня до оператора "102" надійшло повідомлення з лікарні швидкої медичної допомоги про те, що до них звернувся мешканець обласного центру та повідомив, що 23 липня його побили у приміщенні Шевченківського райвідділу міліції. Виїздом слідчо-оперативної групи та інспекції з особового складу УМВС до лікарні і місця проживання заявника, опитати хлопця не представилось можливим, оскільки останнього у медичній установі не було, а вдома батько повідомив, що син відсутній, і він з цього приводу спілкуватись не буде.

До цього часу жодних офіційних звернень, щодо неправомірних дій працівників міліції стосовно чернівчанина не надходило.

На наступний день з лікарні надійшло чергове повідомлення до міліції про те, що до них звернувся вищезгаданий громадянин та цього разу лікарям молодик повідомив, що його побили у приміщенні Шевченківського РВ, але вже 27 липня. Однак,вказаної дати хлопець у райвідділі міліції не був.
7 серпня в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні чернівчанин був госпіталізований з попереднім діагнозом "отруєння" та перебував у тяжкому стані. Під час його огляду медики виявили численні сліди від уколів, а наступного дня чернівчанин помер.

У відповідності до лікарського свідоцтва про смерть від 08.08.2014 року причиною смерті чернівчанина є: "гостре отруєння невідомою отруйною речовиною". Жодних тілесних ушкоджень на тілі хлопця не виявлено.

За результатами проведеного службового розслідування, фактів протиправних дій зі сторони працівників Шевченківського райвідділу міліції стосовно померлого чернівчанина немає", - йдеться у повідомленні прес-служби УМВС.

Нагадаємо, родичі 27-річного Андрія Дранки звинувачують правоохоронців у тому, начебто ті побили хлопця.
Редактор: Микола Кобилюк
9-08-2014, 17:20
Коментарів 0 Переглядів 3 180

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.