RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Диверсантам на Буковині важко буде діяти, - експерт

Ймовірні апетити Путіна на Одеську та Чернівецьку області може зупинити патріотизм місцевого населення.

Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив редактор військового англомовного журналу Defence Review Антон МІХНЕНКО.

"Росія зацікавлена у всьому Південному Сході, бо це промислова частина України. Якщо Крим уже анексували, то Україні залишаються лише два стратегічні порти – в Маріуполі та Одесі. Бо вся хімія, зерно та інші непродовольчі товари йдуть через Одесу. Якщо Росія забажала би Одесу, то фактично би перерізала Україні горло", - сказав він.

"Контингент російських військ у Придністров’ї забезпечує вирішення певних завдань. У Придністров’ї зберігаються склади, місця, які потрібно захищати миротворчими силами, а не тільки Росією. Загроза може бути в дестабілізації. Росії може використати свої підрозділи, які перебувають у Придністров’ї, для дестабілізації в Чернівецькій області. Та на Буковині більшість людей патріотично налаштовані, тому будь-яка диверсія, будь-які різкі дії, які відбуваються силами хлопців з Придністров’я, наштовхнулися би на достатньо велику противагу з боку місцевого населення. Диверсантам достатньо важко буде у вас діяти. Згадайте, як місцеві жителі вчинили з російськими журналістами: свідомі українці зателефонували в СБУ і закликали їх це питання вирішити. СБУ на це відреагувала. Вигадувати провокації можна будь-які. Та все потрібно приводити у практичну площину", - додав Міхненко.


"Путіна цікавить Придністров’я. Там зібрано чимало підписів за приєднання до Російської Федерації, - вважає політолог Ігор БУРКУТ. - Росіянам це дуже вигідно, але між РФ і Придністров’ям нема не те що спільного кордону, а взагалі велика відстань. Тому і було завдано серйозного удару по Одесі другого травня. Розрахунок був на те, що в області станеться "народне" повстання. Там йде активна робота і працюють російські агенти. Особливо активні вони в селах, де проживають представники національних меншин – болгари, гагаузи. Їх намагаються налаштовувати проти України. Розрахунок такий: в Одеській області стається заколот, Одеса проголошує республіку. Її лідер з’явився – знаменитий Кауров, якому на голову свого часу в центрі Одеси вилили відро лайна. Це – колишній зек, який сидів по "мохнатій" статті за розбещення неповнолітніх. Він представляв в Одеській облраді партію Вітренко, він же очолює якусь-там громадську організацію нібито православних".

"Що Буковина до того має? З одного боку Одеса, з іншого – Вінницька область і сусідня Чернівецька. Між останніми регіонами знаходиться Новодністровська ГЕС. Це – стратегічний об’єкт. У разі диверсії на ГЕС може величезна хвиля піти вниз і змити Тирасполь і Бендери. Зрозуміло, що Росія хотіла би мати контроль над цією територією. Так що буковинцям "прохолоджуватись" не варто. Треба розуміти, що можливі і тут антиукраїнські сили. Як правило, ними керують люди, яким уже далеко за 60, і вони виступають проти України з прорадянських позицій. Це – нещасні люди, які думають, що чомусь путінська Росія – це Радянський Союз. Але принципової різниці вони не розуміють: це ж анти-СРСР, бо це олігархічна держава, капіталістична повністю і побудована вона не на пролетарському інтернаціоналізмі, а на примітивному російському великодержавному шовінізмі, який уже давно переріс неонацизм. Саме ці сили будуть нам псувати настрій. Але треба зрозуміти, що більшість буковинців їх не підтримує і особливо наша молодь, яка готова відстоювати єдність України", - додав Ігор Буркут.

Нагадаємо, цього тижня у Чернівцях нардеп Геннадій Москаль заявив, що з його джерел стало відомо, що російський президент має апетити до Одеської області, через що може постраждати й Буковина.
Редактор: Микола Кобилюк
24-05-2014, 10:11
Коментарів 0 Переглядів 2 323

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.