RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях розпочинається реконструкція «Калинки»


Перепланування 5 сектора Калинівського ринку у Чернівцях розпочнеться з 15 вересня. Про це повідомляє оголошення біля входу на продуктовий відділ ринку. Детальний півтораметровий план змін у секторі висить неподалік на одному із контейнерів.

Впродовж двох наступних місяців переплановуватимуть та технічно переобладнуватимуть цитрусовий ряд та ділянку біля м’ясного павільйону. До інших рядів 5 сектора цього року, можливо, роботи не дійдуть. Втім, схоже, підприємці про це не знають. Тому готові влаштувати чергування з неділі і, якщо потрібно, блокуватимуть роботу важкої техніки.

– Ми не погоджуємося з планами ринку, – кажуть. – Ми з сектора не підемо. І якщо сюди приїдуть крани знімати наші контейнери, ми станемо проти них. Крім того, ми приведемо сюди своїх дітей, батьків, усіх, хто живе з цих контейнерів.
– Згідно з планом перепланування сектора, між рядами буде лише чотири метри, – показує на гігантському плані-схемі підприємець Олеся ШЕЛЕНКО. – Хіба зможе сюди заїхати і розвернутися вантажівка? А зараз тут значно більше простору. Крім того, товарне забезпечення кожного контейнера на 150 тисяч гривень. Хто про це думає?

– Морозильна установка коштує три тисячі євро. Заправити її фреоном – тисячу гривень. Якщо зараз зірвати контейнер, усе начиння зламається, – пояснює Світлана КОСТЕЙ, підприємець із рибного ряду. – Щоб налаштувати все заново потрібні чималі кошти.
Підприємці, які зібралися у вівторок вранці, 10 вересня, біля величезної схеми, розповіли, що не розуміють що відбуватиметься з 16 вересня. І якими є плани адміністрації ринку: "Ось тут, вздовж дороги позначено магазини. Нам пояснили, що це будуть легкі конструкції. Але ж двоповерхова будівля не може будуватися з таких конструкцій, це має бути міцна будівля з фундаментом".

Свої думки з приводу того, що має бути вздовж дороги, висловили й люди, які сьогодні тут торгують. Більшість із них продають товари, в тому числі продукти, з землі. Щось стоїть на невеличких столиках, а щось – у картонних ящиках вздовж дороги.
– На цьому місці будуть стояти 20-ти тонні контейнери. Я не зможу його взяти, бо це коштує дорого. І так само будь-хто з цих людей, які торгують на столиках, – каже Ніна ВІТРЕНКО, підприємець, яка сидить за столиком під великою парасолькою. Вже місяць жінка так продає пластмасові вироби та інші промислові товари. Раніше вона торгувала у так званих ролетах – закритих торговельних прилавках. За те, щоб у ньому працювати, жінка колись заплатила сотні доларів. Нині, виходить, що тоді дала хабар, бо жодних документів і прав на торгове місце не має. – То, значить, нас треба викинути?

Більшість із тих, хто торгує вздовж дороги у 5-му секторі, не знає, що буде з ними далі.
– Коли дощ, я не виходжу торгувати. Але й коли вітер також не солодко, все зриває, зносить, – каже літня жінка Орися, яка також донедавна продавала з прилавка. Показує на свій нехитрий товар: закрутки, лущені горіхи, насіння. – Вивезли прилавки разом із банками, частину товару ходила забирати.
Але є й задоволені підприємці. Хоча їхній кіоск помилково вивезли разом із прилавками. Його повернули, підприємці не ображаються:
– Де поставлять наш кіоск після перепланування, там і буде. У нас є договір, тож ми спокійні, – сказало подружжя Наталі та Ярослава ІЛІТИЧІВ.
Ліна НАГІРНЯК

Офіційний кометар

"Початок робіт не стосується більшості підприємців 5 сектора"

Олексій ПОНОМАРЕНКО, прес-секретар "Калинівського ринку":

-У понеділок 16 вересня розпочнуться роботи на ділянці біля території м’ясо-молочного павільйону. Нині там ділянка не асфальтована. Контейнери – цитрусовий ряд вирівняють і впорядкують.
Головне, про що ми домовилися з підприємцями: не вивозитимемо контейнери за межі сектора. Це незручно для підприємців і складно для нас. Водночас, сектор будемо переплановувати. Ближче до дороги пересунуть контейнери, і між ними буде утворено ряд.
Люди, які раніше працювали з прилавків, а сьогодні торгують зі столиків, будуть торгувати з нових прилавків. Їх встановлять на обладнаній території біля м’ясо-молочного павільйону. Наразі нові прилавки виготовляють.
Пдприємці знають, що можуть бути певні незручності у зв’язку із переплануванням. І якщо потрібно буде, наприклад, раніше зачинитися, підприємці обіцяли піти нам на зустріч.
Наразі ще не відомо, чи дійдуть роботи до перепланування на рибному та продуктових рядах сектора. Але намагатимемося домовитися і з цими підприємцями.
Початок робіт не стосується більшості підприємців 5 сектора. Біля м’ясо-молочного павільйону є порожня ділянка, яку потрібно впорядкувати. Тому ми нікого з 16 вересня не чіпатимемо. Перепланування здійснюємо поетапно. Якщо встигнемо до морозів зробити більше, тоді додатково розмовлятимемо з підприємцями.

Так сьогодні виглядає 5 сектор Калинівського ринку
У Чернівцях розпочинається реконструкція «Калинки»

У Чернівцях розпочинається реконструкція «Калинки»

У Чернівцях розпочинається реконструкція «Калинки»

У Чернівцях розпочинається реконструкція «Калинки»
Редактор: Lina
13-09-2013, 12:36
Коментарів 0 Переглядів 4 840

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!