RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ТВА категорично не хочуть бачити на Держтелерадіо. Заява колективу

Обладнання телеканалу категорично відмовляються приймати у апаратній Чернівецької Держтелерадіокомпанії. Керівництву телеканалу прямо сказали, що не хочуть їх там бачити.

- Нас і далі не пускають до апаратної Держтелебачення,- розповідає molbuk.ua генеральний директор ТВА Тата Кеплер, - нам сказали, що за жодних обставин не хочуть бачтити обладнання ТВА в себе. Ми отримуємо такі відповіді щогодини. Технічний директор Держтелерадіо сказав, що вони відмовляються нас впустити і прийняти наше обладнання. Ми звернулися із проханням розмістити наше обладнання на 10 днів, щоби вийти у тестовому режимі, поки ми закінчимо із прокладанням мереж поза приміщенням ЧОДТРК. Ми зараз працюємо над тим, щоби вийти в ефір. Це можливо, якщо прокласти кабелі в обхід через усе місто, наприклад. Зараз робимо все можливе, щоби це зайняло найменше часу. Але зараз відчуваємо спротив ще й з боку концерну (РРТ, -molbuk.ua).

Кореспондент molbuk.ua намагався з'ясувати деталі незрозумілої ситуації у керівництва ЧОДТРК. Мобільний телефон гендиректора не відповідає, а на приймальні повідомляють, що директор зайнята "на заходах". На прохання отримати коментар від інших посадовців Держтелерадіо. попросили залишити контакти та пообіцяли, що зв'яжуться за годину, але ніхто так і не передзвонив.

У зв'язку із перешкоджанням виходу в ефір, колектив телеканалу ТВА виступив із відкритим зверненням:

"Шановні телеглядачі, рекламодавці, колеги! Учора ввечері припинилося мовлення телеканалу "ТВА", як намагаються нас запевнити, через низку неймовірних і випадкових збігів. У вівторок, 23 липня, о 19.23 на радіо-релейній станції, що знаходиться по вулиці Братів Руснаків 3, в приміщенні телеканалу "Буковина", відбулася пожежа, точніше, задимлення. Під загрозою пошкодження опинилося обладнання чотирьох чернівецьких телеканалів: "Буковина", "Місто ТБ", "Промінь" та "ТВА".

МНСівці оперативно усунули наслідки короткого замикання і вже за годину усі телеканали продовжили своє мовлення. Усі, крім "ТВА". Схоже на дуже прикрий збіг обставин. Та дивовижних випадковостей в цій історії значно більше, ніж здається на перший погляд. Міні-пожежа трапилася не будь-коли, а саме за день до засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення, де розглядається питання стосовно телеканалу "ТВА".

Неймовірно, але коротке замикання стається за сім хвилин до завершення мовлення "Буковини", тобто якраз перед ввімкненням сигналу "ТВА", чому звісно ж відбутися не судилось. Утім, незважаючи на технічну аварію, телеканал "Буковина" успішно оминає закони фізики і без найменших збоїв, завершує своє мовлення. А "ТВА" така чудодійна вдача не спіткала, його сигнал ефірі так і не з’являється. Як наслідок, техніка всіх телеканалів працює справно, а обладнання "ТВА" - ні. Працівники концерну РРТ (держструктура, що забезпечує трансляцію радіо та ТБ) запевняють, що телевізор, через котрий трапилося коротке замикання, взагалі був вимкнений, а подібних проблем не виникало жодного разу за всю історію чернівецького телебачення. Техвідділ "Буковини" невпевнено натякає на відсутність живлення, як причину зникнення сигналу "ТВА".

Проте вся наша техніка забезпечена живленням резервним, а отже і це не могло стати приводом для появи "порожнього екрану". За оцінкою фахівців, техніка "ТВА" вийшла з ладу через специфічне пошкодження внутрішніх деталей. Подібні вади могли виникнути, наприклад, через потрапляння всередину спеціальної речовини, саме тієї, яка міститься у вогнегаснику. Та найдивніше те, що обладнання "ТВА" від джерела задимлення знаходилося найдалі, в протилежній частині кімнати. Технічні працівники "ТВА" пошкоджене обладнання вилучили і швидко відремонтували. Наступний крок – повернути його на попереднє місце, в релейну станцію, тобто до приміщення ЧДТРК.

Проте там вже вишикувалася посилена охорона, а директорка телерадіокомпанії не відповідає на дзвінки. Зі слів охоронців, вона протягом всього робочого дня знаходиться на нараді. Ми розуміємо, що отримавши вказівку згори, дирекції "Буковини" не залишається нічого іншого, ніж тікати і ховатися від працівників "ТВА". Та хіба, беззаперечна покора "господарям", здатна суцільно затьмарити совість і здоровий глузд? Телеканали "Буковина" та "ТВА" виходять в ефір на одній частоті, через передавач, що належить "ТВА". Утім, з невідомих причин, до приміщення "Бук" нас наполегливо не впускають.

В результаті, мовлення "ТВА" призупинено. Звісно, працівники "ТВА" усунуть технічні несправності і зроблять все для того, щоби вже в найближчі дні наше мовлення не залежало від надто дивної "дружби" з державним телебаченням. Нині усім, хто спостерігає за ситуацією навколо "ТВА" залишається два висновки: або магнітні бурі вплинули на закони фізики і логіки, спричинивши непоєднувані і дивовижні випадковості; або комусь дуже не хочеться, аби телеканалу "ТВА" продовжили ліцензію.

На жаль, змушені констатувати, що проти нас ведуться підлі ігри, а цинічний саботаж із пожежею – це ляпас не лише працівникам "ТВА", але й кожному глядачу, який ввімкнув ввечері улюблений телеканал, кожному чернівчанину, який хоче жити в правовому суспільстві, кожній людині, яка вважає, що рекет і вседозволеність – це явища, котрим немає місця в європейській демократичній країні. Розпочавши неприховану і відверту травлю, нас намагаються знищити, переступивши закон і елементарні норми моралі. Наразі мовлення відбувається в режимі он-лайн. Ми просимо пробачення у наших глядачів, люблячих і найтерплячіших, котрі попри всі негаразди дивляться, довіряють, підтримують!"
Редактор: misha
25-07-2013, 15:08
Коментарів 0 Переглядів 2 827

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.