RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Відчути магію мотокросу, адреналін і запах бензину"

20 та 21 липня ц.р. в Чернівцях на трасі Міжнародного спортивного центру "Суперкрос" (вул. Руська, 226-В) відбудеться Чемпіонат світу з мотокросу в класі МХ3 (об'єм двигуна - до 650 куб.см.), а також Чемпіонат Європи з мотокросу в класах мотоциклів у класах ЕМХ-65 та ЕМХ-85.

Словенець Клемен Герчар - один із головних претендентів на перемогу в Чемпіонаті Світу з Мотокросу в класі MX3 2013 року. Після другого етапу в місті Троян (Болгарія) Герчар подав заяву на червоний номер лідера уперше за свою спортивну кар’єру. Після програшу на третьому етапі чинному чемпіону в класі MX3 Матіасу Валкнеру, Герчар почуває себе більше мотивованим, ніж будь-коли, і прагне залишатися лідером Чемпіонату світу до самого кінця сезону. І це йому вдається, оскільки після п’яти етапів лідирує саме він.

Мотогонщик відповів на запитання molbuk.ua

Яким був для тебе останній етап Чемпіонату світу?

Першого дня - не дуже добре, я не відчував добре свого мотоциклу. В неділю було трохи краще, але я не показав всі свої вміння та майстерність. Стосовно присутніх на чемпіонаті моїх суперників, то вони дійсно зараз знаходяться у класній формі. Так, я закінчив гонки на призових місцях і двічи був другим, я знову був на подіумі, і, звичайно, це непоганий результат, але це не те, чого я прагну. Я повернув собі лідерство під час домашнього етапу в Словенії і тепер не хочу ним поступатися.

Ти боровся за лідерство до останнього моменту, про що ти думав?

Я не забивав собі голову думками тільки про лідерство, тому що чемпіонат все ще триває. Це був тільки п’ятий етап і топ-5 гонщиків мають майже однакову кількість очок, тож, кожен має можливість перемогти. Так чи інакше, ця ситуація може змінитися дуже швидко. Я ж намагатимусь триматися у хорошій формі і робити свою справу.

Кого ти розглядаєш як свого головного конкурента?

Звичайно, Матіас Валкнер показує велику швидкість і він зараз в гарній формі. Впродовж останніх двох етапів він вигравав тричі і я думаю, що він - один з найсерйозніших претендентів за титул. Також, це чеський гонщик Мартін Міхек, росіянин Муратов і естонець Герт Крестінов. Вони можуть багатьох здивувати в цьому сезоні.

Який саме з етапів ти вважаєш найкращим для себе?

Ймовірно перший, що був у Валькенсваарді (Голландія). Тоді переміг Крестінов, але я знав, що він буде так добре підготовлений до складної траси. Також вдалим був етап у Болгарії, коли я захопив лідерство в чемпіонаті. Зараз головне - відірватися від Валкнера і Міхека, але сезон триватиме ще довго і мені треба фокусуватися більше в кожному заїзді.

Який найкращий для тебе етап у класі MX3 в минулому сезоні ти можеш виокремити?

Напевно, відразу два. У Словенії та Хорватії. Також мені сподобалася траса в Болгарії (Троян), там я вперше встав на подіум в цьому класі мотоциклів.

Як і чому ти почав займатися мотокросом?

Коли мені було 4,5 роки, я пішов з батьком подивитись змагання з мотокросу і там були маленькі мотоцикли, на яких кожен міг спробувати покатитись. Я не хотів злізати з мотоцикла, допоки батько не пообіцяв, що купить мені такий самий. Після цього я постійно питав його, коли ж він купить мені такий мотоцикл. І нарешті це відбулося! Потім я почав тренуватися, вперше виступив на змаганнях і я виграв свою першу гонку. Батько сказав: "Якщо ти будеш добре вчитись, зможеш і надалі займатись мотоспортом. Так воно і сталось.

Які досягнення ти вже маєш у своїй кар’єрі?

Я неодноразово перемагав у національних чемпіонатах, а в 2007 році я виграв Чемпіонат Європи серед юніорів у класі 125 куб.см. Також, я пишаюся третім місцем в Чемпіонат Європи серед дорослих, коли я програв лише французу Шарл’є і нинішньому Чемпіону світу в класі МХ2 голандцю Херлінгсу.

Чи ти коли-небудь брав участь в гонках Чемпіонат Світу в класі MX2?

В 2010 році я брав участь в декількох гонках в MX2, потім спробував свої сили там у 2011 році, але без особливих успіхів.

Чи є твоєю метою перехід до елітного класу MX1?

Так, це можливо, оскільки я маю зароблені очки в MX2 і MX3, і тільки не змагався в класі MX1. Я знаю, що це дійсно дуже і дуже складно, конкуренція там жорстка. Окрім того, там багато гонок відбувається за океаном і мені був би потрібний хто-небудь, щоб організувати це все. Тобто, сильна команда і потужний спонсор. Зараз я багато працюю, і, можливо, в майбутньому я зможу перейти MX1.

Чим іще, окрім мотокросу, ти займаєшся в житті?

Більшість свого часу я витрачаю на мотокрос. Це змагання, підготовка для гонок і зустрічі зі спонсорами. Також я приймаю участь у записах відеороліків про те, що я роблю. Для моїх шанувальників, взагалі для любителів мотокросу. Як хоббі… Іноді я займаюся плаванням, "сиджу" в Інтернеті, як кожен інший. Ну і, звичайно, вільний час намагаюся проводити з родиною і моєю подругою.

Ти сказав, що ви записуєш відеороліки для уболівальників. Можеш розповісти докладніше?

У своїх відеороліках я показую моїм фанам щось інше, щось більше, аніж тільки гонки. Я хочу показати їм також і те, що відбувається за кулісами мотокросу. Вони можуть побачити, що я - нормальна людина, а не цациклений гонщик. Мені здається, що люди вважають мене зарозумілим, коли бачать мене на треку разом із великою вантажівкою, тренером, механікою, фізіотерапевтом. Це не так, і я пробую демонструвати, що я - такий самий, як і вони.

Чекаючи з нетерпінням на наступні змагання Хорватії, що б ти хотів сказати своїм уболівальникам?

Я запрошую всіх - друзів та уболівальників, і всіх тих, кому подобається мотокрос - прийти і побачити цю подію. Там ви зможете відчути магію мотокросу, адреналін і запах бензину. Сподіваюся, що це будуть хороші вихідні дні і що гонки пройдуть без ушкоджень для спортсменів. (Анастасія Ротар)
"Відчути магію мотокросу, адреналін і запах бензину"
Редактор: Igor
9-07-2013, 11:20
Коментарів 0 Переглядів 2 218


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!