RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Зима на Буковині минула без грипу

Жодного випадку грипу офіційно не зареєстрували на Буковині впродовж цього епідсезону. Загалом за весь епідсезон із симптомами ГРВІ до медиків звернулося понад 66 тисяч буковинців. Але серед них хворих на грип не було. У Держсанепідслужбі стверджують, що це не є чимось особливим, бо за останні 20 років понад половину епідсезонів було без реєстрації випадків грипу.

– Торік зареєстрували лише один випадок грипу наприкінці епідсезону, – стверджує начальник управління організації Державного санепіднагляду головного управління держсанепідслужби в області Юрій Падурару.

Невже буковинці не хворіють на грип? Цікавлюся у Юрія Олексійовича, як роблять аналізи на визначення грипу та чи не нехтують медики цими дослідженнями.

– Це неможливо, адже у нас багато кваліфікованих медиків і на рівні всієї області таке нереально зробити, – коментує Юрій Падурару. – Вірус грипу виділяється у нашій вірусологічній лабараторії. Коли хворий приходить до поліклініки з подібними симптомами грипу, в нього беруть аналіз матеріалу на вірусологічні дослідження: мазок із носа, мазок зіву. Всі стаціонарні хворі, а їх цього епідсезону було понад дві тисячі осіб, обов’язково пройшли стаціонарні дослідження.

– Навіть клінічно не виявили випадків грипу, – продовжує Юрій Олексійович. – Вірус грипу дуже швидко розповсюджується, вражає велику кількість населення й одиничними випадками захворюваності не обходиться. Якби вірус грипу був на території області, він обов’язково проявив би себе або важкими формами перебігу хвороби, або клінікою, або у лабораторних дослідженнях.
Щоб дізнатися, яка ситуація із захворюваністю, йду до поліклініки. Пацієнтів не дуже багато, та все ж таки біля кабінетів терапевтів є черги.

– У нас були хворі з клінічними симптомами грипу, – каже завідувач терапевтичного віділення міської поліклініки №1 Елла Замфір. – Але ми не беремо у всіх хворих змиви на вірусоносійство, а лише у тих, хто звертається в поліклініку. Та є багато нюансів. Наприклад, якщо хворий почав лікуватися вдома самостійно, аналізи будуть неінформативними. А чимало людей лікується вдома самостійно. (Людмила ОСАДЧУК)


Актуально

Грип можливий і у квітні

З 1 по 7 березня на ГРВІ захворіло понад 3,8 тисячі буковинців. Це на 200 осіб більше, ніж минулого тижня.

Юрій Падурару розповідає, що переважно підвищення захворюваності на ГРВІ та грип реєстрували у лютому (епідсезони 2006-2007 років, 2007-2008 років), кілька епідсезонів – у листопаді. Але за 20 років жодного разу не зростали рівні завхорюваності у березні.
– Ще можливий незначний підйом захворюваності, але, гадаю, зростання хворих до епідемічного рівня вже не буде, – каже Юрій Олексійович.

Медики ж припускають, що епідемія грипу можлива й у квітні.

– Київ вже на порозі епідемії, – каже Елла Замфір. – На початку березня більше хворих на ГРЗ. Впродовж останніх двох тижнів зі скаргами на високу температуру звертається дедалі більше людей. Наприклад, сьогодні після обіду до мене звернулося троє людей із температурою 39 градусів. Значна вологість, коливання температури від плюсів до мінусів сприяють захворюваності. Крім того, на початку весни організм ослаблений, потерпає від авітамінозу. Розслаблятися ще не варто. Навпаки, необхідно активно взятися за вітамінну профілактику.
Редактор: Igor
12-03-2013, 10:29
Коментарів 0 Переглядів 1 775

Теги -

На місці події працюють патрульні поліцейські
Фермери кажуть, що взимку ціни будуть ще вищими, тому радять купувати картоплю зараз.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час заходу вручили різні нагороди визначним чернівчанам


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.