RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинська опозиція пропонує безвізовий режим між Україною і Румунією

Спільне засідання Сучавської повітової ради (Румунія) та Чернівецької обласної ради (Україна), яке відбулося 23 листопада в Сучаві, пройшло під знаком української опозиції. Про це повідомляє прес-служба обласної організації ВО "Батьківщина".

У порядку денному спільного засідання рад зазначалися питання: основні тенденції, досягнення та перспективи реалізації структуральних проектів в галузі транскордонного співробітництва в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства; звернення депутатів Чернівецької обласної ради та радників Сучавської повітової ради до національних урядів щодо прискорення підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Румунією та Україною. Аналіз можливостей щодо відновлення пункту пропуску через державний кордон "Клімеуць-Біла Криниця", відповідно до прохання жителів з одного та іншого боків кордону; впровадження сучасної моделі співпраці між екологічними службами Чернівецької області та Сучавського повіту. Розробка спільного плану заходів з підвищення надійності захисту населення і спільних прикордонних територій від екологічних ризиків, здійснення оперативного інформування сторін тощо; впровадження інноваційного механізму співпраці між працівниками управління МНС України в Чернівецькій області та інспекції з надзвичайних ситуацій в Сучавському повіті Міністерства адміністрації та внутрішніх справ Румунії шляхом підписання регіональних угод. Розробка спільного плану заходів з підвищення захисту населення і спільних прикордонних територій під час надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та ліквідація їх наслідків; стан і перспективи виконання домовленостей згідно Протоколу робочої зустрічі керівництва Чернівецької області України та Сучавського повіту Румунії від 17.08.2012; звернення до національних урядів щодо підтримки включення до мережі TEN-T певних автодорожніх шляхів з Румунії та України, які створять зв’язок із транзитним напрямком "Via Carpathia", задля збільшення транзитного потенціалу обох регіонів тощо.

Голова фракції "За Батьківщину" Чернівецької облради Іван Мунтян у своєму виступі наголосив на необхідності об’єднання зусиль всіх зацікавлених сторін щодо прискорення підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Україною та Румунією. Адже, на його переконання, "уряд України, декларуючи прагнення до євроінтеграції, фактично робить все для того, щоб такої інтеграції не відбулося".

Керівник фракції "За Батьківщину" запропонував створити спільну депутатську комісію для вивчення ситуації та вироблення рекомендацій щодо відкриття нових і відновлення закритих пунктів пропуску між Чернівецькою областю та Сучавою. Під час її роботи – вивчити пропозиції місцевих громад. Адже "з приходом в Україні до влади команди Януковича, 4 із 5 пунктів пропуску між нашими регіонами були закриті", - зауважив виступаючий.

І найголовніша пропозиція, внесена Іваном Мунтяном, стосувалася запровадження безвізового режиму між Україною та Румунією. Свого часу Урядом Юлії Тимошенко "було встановлено безвізовий режим в’їзду в Україну громадянами всіх держав Європейського Союзу. На прeвеликий жаль, цей крок до цього часу залишається одностороннім", - пояснив опозиціонер.

Розпочавши свій виступ румунською мовою з поваги до господарів, які приймали на своїй території учасників спільного засідання, Іван Мунтян продовжив виступ державною мовою України. До речі, голова облради Михайло Гайнічеру державну мову України проігнорував і виступав румунською.

Під завісу порядку денного зустрічі виступили також депутати Чернівецької облради від опозиційних партій Ярослав Курко, наголосивши на необхідності широкого обговорення питань транскордонного співробітництва громадою в особі її обранців, а не лише призначених посадовців, та Назар Горук.
Буковинська опозиція пропонує безвізовий режим між Україною і Румунією
Редактор: Igor
25-11-2012, 11:04
Коментарів 0 Переглядів 3 436

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.