RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях помер один із засновників руху хіпі


Один із лідерів руху хіпі, відомий психотерапевт із Каліфорнії, Сеймур Картер помер минулого тижня в Чернівцях. Він був товаришем безлічі культових світових музичних гуртів, серед яких – і The Beatles.

76-річний знавець гештальттерапії майже місяць перебував в Україні. Тут він проводив семінари із цієї науки. Приблизно два тижні він проживав у квартирі чернівчанина Ростислава Бурлаки. Проте першого листопада через хворобу серце американця перестало битися.

Студент Московського гештальт-інституту, чернівчанин Ростислав Бурлака знайомий із Сеймуром Картером з 2010 року.

– Я вирішив трохи підзаробити й запропонував свої послуги керівництву свого вузу. Мені запропонували перекласти з англійської інтерв’ю Сеймура, – каже Ростислав. – Півроку я займався цією справою. Врешті, вийшла невеличка брошурка. А за отримані гроші я поїхав до Москви на семінар американця. Познайомився з ним і сказав: "Приїжджай до Києва, проведеш кілька лекцій", на що він відповів: "Та, давай!". Через рік він приїхав. Коли вже ми їхали машиною з Борисполя, він сказав: "Слухай, Рос, коли ти сказав про це рік тому, я думав, що це ненормально – який Київ? Яка група? А зараз я щасливий".

- Ми підготували цілу програму семінарів, зібрали людей з усіх куточків України та Росії, - продовжує Р. Бурлака. - Сеймур викладав психотерапію у всьому світі – у Німеччині, Голландії, Польщі, Росії та Україні. Сеймур мав бути наприкінці листопада в Києві. Але через певні труднощі з візою йому потрібно було десь перебути один місяць. Я запросив його до себе. Він приїхав жити до мене, у Чернівці, бо я, власне, не заробляю стільки, щоб проживати в Києві. Ну, і вдома тепліше. А тут якраз готувався фестиваль психології. Я його ще й на цей захід запросив. Та мій друг не дожив до фестивалю один день.

Американець помер першого листопада у ванній кімнаті на квартирі чернівчанина.

– Зранку в четвер Сеймур дуже жваво бігав на кухні, готував сніданок, мив посуд, а пізніше снідав, – каже Ростислав. – Я ж пішов на заняття. Та коли повернувся десь о 14.15, побачив конденсат на дверній ручці. Запідозрив щось погане. Зайшов у ванну, а Сеймур там просто лежав під струменем води. Лікарі сказали, що він помер миттєво. Навіть не встиг усвідомити, що відбувається. Це була ішемічна хвороба серця.

Шість років тому в нього був інфаркт. Він розповідав цю історію: "Я помирав у себе в машині. Думав, яка в мене хороша смерть від інфаркту! І тут підійшов чоловік моєї колишньої коханки й врятував мене. Я був дуже лютий на них всіх, бо не дали мені померти такою хорошою смертю".
Я нині отримую багато листів. Люди пишуть, що вони сумують за Сеймуром, але й щасливі за нього. Бо смерть для нього – це було щось прекрасне. Він був до неї готовий.

- Тіло Сеймура зараз у морзі, - каже чернівчанин. - Нарешті вдалося знайти його родичів. Сеймур був дуже соціальним, але не дуже родинним. Незабаром будемо його кремувати в Києві. Передаватимемо капсулу із прахом у Вашингтон, але в той, що на Заході.

Коли він лише приїхав до нашого міста, то багато читав про Чернівці, Буковину. Він ходив сам містом. Часто заходив у етнографічний музей. Хоч він не володів нашою мовою, та з великим захопленням розглядав усе в Чернівцях. Казав, що колись дуже багато чув про Чернівці від євреїв, які переїхали від нас до Америки.

Віктор Бачинський, головний судмедексперт області:
– Сеймур Картер помер через гостру серцево-судинну недостатність. У нього була ішемічна хвороба – кардіосклероз. По-іншому таку смерть називають "наглою". Наразі тіло чоловіка ще перебуває в морзі.
Редактор: Микола Кобилюк
6-11-2012, 13:40
Коментарів 0 Переглядів 3 111

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.