RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Ціни на ринках не ростуть, бо буковинці збідніли

Ціни на ринках не ростуть, бо буковинці збідніли

Ціни на буковинські харчі не поспішають рости, незважаючи на осінній холод.

На продуктових ринках Чернівців з овочів подорожчали лише огірки-помідори – це вже тепличний врожай. Також більше коштує молода капуста.

Інші овочі майже не змінилися в ціні. Картоплі, буряку, цибулі цього року вродило багато, моркви – менше, але на ринках також достатньо.
-Купуйте картоплю. Візьмете більше, за два-двадцять віддам, - пропонує продавець перехожим на ринку "Нижній".

Фруктів чимало: закордонні хурма, манго та цитрусові – дорогі. Кілограмами їх майже ніхто не бере, лише по кілька штук – скуштувати.

Рідні фрукти: яблука-груші також не часто питають, бо цього року щедрий врожай – у багатьох своїх достатньо.

Ціни на м’ясо не ростуть. Подешевшали й курячі яйця.

Загалом на ринку покупців обмаль. Скидається на те, що люди більше дивляться і мало купують. Продавці кожному перехожому пропонують щось придбати.

Варто спитати ціну, торговці вже набирають у поліетиленові мішечки продукти.

Як близьких родичів зустрічають покупців й у м’ясних павільйонах.
Жінки-продавці у фартухах рекламують свій товар: – М’ясо свіже, гарне.

Вибір м’яса багатий: за видами, кількістю, смаками. Молода і зріла телятина, свинина, печінка, ребра, сало, набори для бульйону тощо. Ціни на ці продукти не змінювалися вже кілька місяців. Продавці кажуть, що і навряд чи відчутно зміняться найближчим часом. Товару чимало, а покупців бракує. Тим паче наближається піст. Хіба незначно можуть подорожчати продукти напередодні Нового року. Бо це вже традиція.

Чернівчанам і справді доводиться більше економити. Це особливо помітно біля прилавку у м’ясному відділі у супермаркеті. Майже кожен другий покупець просить зважити 200-300 грамів м’ясної нарізки або "до півкіло фаршу".

Кореспондент molbuk.ua першого листопада став очевидцем ситуації в магазині. Молода чернівчанка довго вагається який фарш взяти: з соєю вдвічі дешевший, чи чисто свинячий. Зрештою бере півкілограма змішаного.

-Щось давно вас не було видно, - каже продавець Галина Василівна до наступної жінки-покупця, яка просить зважити два курячого філе.
-Економимо, - відповіла чернівчанка. – Що зробиш…
Редактор: Lina
2-11-2012, 15:54
Коментарів 0 Переглядів 2 898


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.