RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ціни на ринках не ростуть, бо буковинці збідніли

Ціни на буковинські харчі не поспішають рости, незважаючи на осінній холод.

На продуктових ринках Чернівців з овочів подорожчали лише огірки-помідори – це вже тепличний врожай. Також більше коштує молода капуста.

Інші овочі майже не змінилися в ціні. Картоплі, буряку, цибулі цього року вродило багато, моркви – менше, але на ринках також достатньо.
-Купуйте картоплю. Візьмете більше, за два-двадцять віддам, - пропонує продавець перехожим на ринку "Нижній".

Фруктів чимало: закордонні хурма, манго та цитрусові – дорогі. Кілограмами їх майже ніхто не бере, лише по кілька штук – скуштувати.

Рідні фрукти: яблука-груші також не часто питають, бо цього року щедрий врожай – у багатьох своїх достатньо.

Ціни на м’ясо не ростуть. Подешевшали й курячі яйця.

Загалом на ринку покупців обмаль. Скидається на те, що люди більше дивляться і мало купують. Продавці кожному перехожому пропонують щось придбати.

Варто спитати ціну, торговці вже набирають у поліетиленові мішечки продукти.

Як близьких родичів зустрічають покупців й у м’ясних павільйонах.
Жінки-продавці у фартухах рекламують свій товар: – М’ясо свіже, гарне.

Вибір м’яса багатий: за видами, кількістю, смаками. Молода і зріла телятина, свинина, печінка, ребра, сало, набори для бульйону тощо. Ціни на ці продукти не змінювалися вже кілька місяців. Продавці кажуть, що і навряд чи відчутно зміняться найближчим часом. Товару чимало, а покупців бракує. Тим паче наближається піст. Хіба незначно можуть подорожчати продукти напередодні Нового року. Бо це вже традиція.

Чернівчанам і справді доводиться більше економити. Це особливо помітно біля прилавку у м’ясному відділі у супермаркеті. Майже кожен другий покупець просить зважити 200-300 грамів м’ясної нарізки або "до півкіло фаршу".

Кореспондент molbuk.ua першого листопада став очевидцем ситуації в магазині. Молода чернівчанка довго вагається який фарш взяти: з соєю вдвічі дешевший, чи чисто свинячий. Зрештою бере півкілограма змішаного.

-Щось давно вас не було видно, - каже продавець Галина Василівна до наступної жінки-покупця, яка просить зважити два курячого філе.
-Економимо, - відповіла чернівчанка. – Що зробиш…
Редактор: Lina
2-11-2012, 15:54
Коментарів 0 Переглядів 2 925

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.