У 10 з 12 оздоровчих дитячих таборів, які перевірили спеціалісти влітку 2012 року, знайдено порушення. Зокрема, вилучено овочі та фрукти сумнівної якості, тримали продукти разом з хімічними засобами, зберігали готові харчі у морозилці тощо.
- Під час перевірок у багатьох дитячих установах кухарі готували страви з продуктів, на які не було необхідних документів. Зокрема, забраковано та вилучено овочі та фрукти без супровідних документів, які мали би підтверджувати їхню якість та безпеку. Вилучено чимало кількість курячих яєць, які не мали маркувальних даних, - розповідає
Надія КУТИНІНА, в.о. заступника начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів в області. – Також порушено принцип товарного сусідства. В одному із дитячих таборів поруч зберігалися яйця курячі, овочі, фрукти і товари побутової хімії для ремонту.
В іншому таборі інспектори знайшли морозильну камеру, яка повністю була закладена поліетиленовими пакетами з готовими харчами. Відварена вермішель, готовий рис, гречана каша, напечені млинці, акуратно складені у порції, зберігалися у холодильнику. Ні кухар, ні директор табору не змогли пояснити для чого вони зберігали готові продукти.
Загалом, цього року було виявлено значно менше порушень, порівняно з минулим роком. Наприклад, торік майже у кожному дитячому таборі масово недоважували порції. А цього року – жодного випадку. Також не було жодної скарги на якість відпочинку в буковинських оздоровчих закладах. Тоді коли минулого року батьки масово скаржилися.
16-08-2012, 18:27
0
1 871