RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях люди протестують проти будівництва церкви у дворі

На вулицях проспект Незалежності та Гайдара у Чернівцях мешканці протестують проти зведення церкви. Люди з прилеглих будинків аргументують це тим, що храм зводитимуть у їхньому дворі неподалік. З їхніх слів, дана територія слугує місцем прогулянок для дітей.

Виконавчий директор ОСББ Гайдара, 1Б, Анатолій ЩЕРБАТИЙ зачитує звернення мешканців:

“У неділю неподалік нашого будинку проводили богослужіння, чимало людей поприїздили на автомобілях. Їх вони припаркували на прилеглій території. Вона перетворилася на парковку. Діти, котрі гралися там були змушені розійтися по квартирах. Після служби до нас підійшли представники церкви, та розповіли, що на цьому місці зведуть храм. Що для цього вже виготовлено проектну документацію. Також, що мають відповідне рішення міської ради з цього приводу.

Мешканці обурені тим, що їх ніхто не поставив до відома. Будівництво культової споруди мають провести просто поруч із житловими будинками. Чому в такому густозаселеному районі будуватимуть церкву та допоміжні будівлі? Чому ніхто не поцікавився думкою мешканців будинків, котрі знаходяться поряд із місцем майбутнього будівництва щодо надання в користування земельної ділянки? Чому міська рада приймала такі рішення без відома мешканців? Культові обряди порушуватимуть спокій громадян у, так званому, спальному районі. У дітей відбирають територію для відпочинку.”

- Діти собі спокійно граються, приносять церковний інвентар, розкладають столиі починається служба, - продовжує Анатолій Щербатий, - Виявляється, тут, за 15 метрів від вікон, буде церква. Якщо церква, то вона буде вищою від будинку. Можна уявити, які там будуть забиватися сваї. Територія церкви виходить на прибудинкові проїзди виходять на нашу територію. Коли там відбуватимуться богослужіння — неможливо буде проїхати до будинків. Із чотирьох будинків уже підписалися більш, ніж 150 мешканців. Хочемо, щоби нас зрозуміли правильно: ми — не проти церкви, але нехай би її будували там, де для цього є місце. А тут нехай би був дитячий майданчик. Мешканці прилеглих ОСББ самі готові профінансувати його будівництво. Щоби тільки цій території надали статус дитмайданчика.


- Ми звернулися до міської ради з тим питанням, що греко-католикам із часу здобуття незалежності не відвели жодної ділянки для будівництва храму, - каже отець Дмитро ВИННИК, - У нас є потреба у новій церкві, бо маємо лише дві (по вул. Руській та вул. Нікітіна, - авт,) Настала потреба у будівництві нового храму.

Нам запропонували близько 11 сотих землі. Ми розуміємо, що мешканці можуть бути незадоволеними. В місті є не так багато вільних ділянок. Але ж там не будуватиметься заправка чи якийсь розважальний комплекс. На тому місці немає дитячого майданчика. Є одна верба і територія, котра, наскільки мені відомо, колишнього майданчика ДОСААФ, де впралялися у їзді на мотоциклі. Там також вже є збудований чотириповерховий медичний центр. Церква не буде вищою від будинків. Виміри показали, що світла вона нікому не заступатиме.

Церква не будуватиметься за 15 метрів від вікон будинків. Це — відстань до початку нашої території. Церква зводитиметься посеред ділянки. Вона буде завдовжки приблизно у 14 метрів, та 9 метрів завширшки. Не буде вищою від будинків та медичного центру, котрі побудовані поруч . Також передбачено зведення дитячого майданчика та клумб.

Люди занепокоєні тим, що під час будівництва там працюватиме важка техніка. Але ж це — тимчасові незручності. Церкву не можна привезти на гелікоптері. Чимало людей з прилеглих будинків та вулиць потребують цієї церкви. Звісно, намагатимемось дійти згоди із місцевими мешканцями.

У ратуші кажуть, що земля, відведена під будівництво, не є власністю жодного із ОСББ, а належить міській
раді.

- Рішення про виділення земельної ділянки під будівництво церкви було прийняте на минулій сесії, - розповідає заступник начальника управління містобудування та архітектури Надія ЯРОВА, - На голосування виносилось рішення про виділення ділянок для кількох церков. Рішення готувалося протягом року. Дана земельна ділянка належить місту. Вона не відноситься до жодного з ОСББ. Окрім цієї ділянки було виділено землю на Дубінській, Руській та Червоноармійській. Звісно, міська рада шукатиме компромісу між сторонами у даному питанні.
Редактор: misha
11-06-2012, 19:43
Коментарів 0 Переглядів 4 073


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!