RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У поліклініках невдовзі збільшиться кількість дільничних лікарів, а на станції швидкої медичної допомоги – лікарських бригад. У Центрі грипу кажуть, що пік епідемії слід очікувати наприкінці грудня.

“МБ” відвідав поліклініки та поспілкувався з лікарями і пацієнтами, які вже встигли застудитися. У міській поліклініці №1, що на вулиці Шкільній, не дуже людно. Найбільша черга біля кабінету для здачі аналізів. Кабінет для здачі аналізів працює лише від 08.00 до 10.00. Однак коли людей багато, лаборанти змушені працювати, доки не обслужать усіх хворих.

Пацієнтка міської поліклініки №2 Альона Порох розповіла, що черги на флюорографію зараз не дуже великі. Вона прийшла зробити рентген, щоби переконатися, що не хвора на пневмонію. Минулого року в цей час черги були значно більші, - зауважила чернівчанка.

- Ми працюємо без вихідних та приймаємо всі виклики громадян, - розповідає заступник головного лікаря з медичної роботи КМУ “Міська станція швидкої медичної допомоги” Сергій Паушак. – Більшість викликів ми отримуємо від хворих, у яких температура тіла не перевищує 39 градусів. Ми надаємо їм першу необхідну медичну допомогу (скажімо, не лише жарознижуючі препарати, а й ліки від кашлю чи нежитю). Лікування безкоштовне. У аптечці лікаря “швидкої” є весь необхідний набір ліків та препаратів для лікування від ГРВІ і грипу. А за порадою, як лікуватися надалі, хворим краще звертатися до дільничних лікарів.

Наразі в міській станції швидкої медичної допомоги працює 17 лікарських бригад. За словами головного лікаря, на період грипу їх стане більше, бо членами бригад стануть лікарі-інтерни медуніверситету.

На період епідемії грипу поліклініки також виділять для обслуговування хворих більше дільничних. Як розповіла заступник головного лікаря з медичної роботи міської поліклініки №2 Наталія Гайдук, у дільничні лікарі при необхідності доведеться податися і кардіологам, і ревматологам та медикам інших спеціалізацій.

За словами Наталії Гайдук, у поліклініку можуть звертатися й ті хворі, що не мають міської прописки. Медики обіцяють зробити безкоштовний огляд та надати першу допомогу. Людині без місцевої прописки можуть також відкрити лікарняний лист.

- Для того, щоб взяти “лікарняний” людині без прописки, не варто їхати у лікарню за місцем реєстрації місця проживання, - каже Н.Гайдук. – Процедура оформлення лікарняного досить проста. Основне – відкрити медичну картку. Запевняю, що це не коштуватиме грошей (в деяких поліклініках оформлення медкартки для обслуговування хворої людини без місцевої прописки коштує 40 грн – від авт.).

Довідка

Міська поліклініка №1 (вул. Шкільна,6)
Реєстратура – т.524323
Виклик лікаря – т.525501, 525502

Міська поліклініка №2 (вул. Лесі Українки,11)
Реєстратура – т.526437
Виклик лікаря – т.527122

Міська поліклініка №2, поліклінічне відділення (вул. Комарова,2)
Реєстратура – т.42209
Виклик лікаря – т.42210

Міська поліклініка №3 (вул. Південно-Кільцева, 14)
Реєстратура – т.43401

Міська поліклініка №5 (вул. Чапаєва, 34а)
Реєстратура – т.32294

Міська поліклініка №5, корпус №2 (вул. Стеценка,5)
Реєстратура – т.32294

Міська дитяча поліклініка (просп. Незалежності,109а)
Довідка – т.47548
22-11-2011, 15:43
Коментарів 0 Переглядів 2 739

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.