З травня на Буковині почастішали випадки гострих кишкових інфекцій. Найбільше інфікуються чернівчани. Так, в обласному центрі зафіксовано 58% випадків захворювань, які трапилися у межах області. Щорічно в Чернівцях реєструють понад 500 випадків гострих кишкових інфекцій.
Від гострих інфекційних захворювань насамперед страждають діти. 63% хворих – віком до 17-ти років. З них 87% – малюки до чотирьох років.
– Серед чинників можливої передачі переважають продукти, придбані на стихійних ринках, – повідомила в. о. головного лікаря Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Гопко. – Це м’ясо-молочні вироби, овочі, фрукти та яйця. На стихійних ринках продукти швидше псуються через брак холодильного обладнання. Є ризик інфікування через продавців, які є можливими носіями інфекційних захворювань та нерідко не дотримуються правил гігієни. Адже не усі вони пройшли медичних огляд. Не проходять дослідження у СЕС і продукти харчування, які часто є низької якості чи простроченими.
За словами Наталії Гопко, причиною отруєнь є і неуважність споживачів. Вони не дотримуються правил вживання продуктів, забувають піддавати їх термічній обробці.
4-07-2011, 17:52
0
2 233