RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

З травня на Буковині почастішали випадки гострих кишкових інфекцій. Найбільше інфікуються чернівчани. Так, в обласному центрі зафіксовано 58% випадків захворювань, які трапилися у межах області. Щорічно в Чернівцях реєструють понад 500 випадків гострих кишкових інфекцій.
Від гострих інфекційних захворювань насамперед страждають діти. 63% хворих – віком до 17-ти років. З них 87% – малюки до чотирьох років.

– Серед чинників можливої передачі переважають продукти, придбані на стихійних ринках, – повідомила в. о. головного лікаря Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія Гопко. – Це м’ясо-молочні вироби, овочі, фрукти та яйця. На стихійних ринках продукти швидше псуються через брак холодильного обладнання. Є ризик інфікування через продавців, які є можливими носіями інфекційних захворювань та нерідко не дотримуються правил гігієни. Адже не усі вони пройшли медичних огляд. Не проходять дослідження у СЕС і продукти харчування, які часто є низької якості чи простроченими.

За словами Наталії Гопко, причиною отруєнь є і неуважність споживачів. Вони не дотримуються правил вживання продуктів, забувають піддавати їх термічній обробці.
Редактор: Igor
4-07-2011, 17:52
Коментарів 0 Переглядів 2 261

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.