За останню декаду квітня на Буковині знизився середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на масло вершкове на 0,7% − з 53,90 до 53,50 грн/кг та яйця курячі на 3,5% − з 6,06 до 5,85 грн/дес. Зріс середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на птицю (кури) на 3,1% − з 16,68 до 17,20 грн/кг та цукор-пісок на 1,7% - з 9,28 до 9,44 грн/кг. Про це свідчать дані моніторингу обласної Держцінінспекції.
Знизився середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на яйця курячі на 1,1% − з 6,53 до 6,46 грн/дес. Зріс середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на птицю (кури) на 0,5% − з 18,30 до 18,40 грн/кг, цукор-пісок на 1,5% − з 9,26 до 9,40 грн/кг, картоплю на 5,9% − з 5,29 до 5,60 грн/кг, моркву на 10,9% − з 5,41 до 6,00 грн/кг, буряки на 5,3% − з 5,32 до 5,60 грн/кг, цибулю на 3,0% − з 6,67 до 6,87 грн/кг, яблука на 3,2% − з 7,10 до 7,33 грн/кг.
Ріст роздрібних цін на птицю та цукор-пісок фахівці пояснюють збільшенням оптово-відпускних цін виробників, розташованих за межами області. Ріст цін на овочі та яблука викликаний сезонним фактором. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
4-05-2011, 10:10
0
2 309