На Буковині зменшили виробництво кондитерських виробів. Виготовлення тістечок та тортів знизили через різке подорожчання яєць, борошна та цукру. Як розповіла бухгалтер кондитерського цеху "Фаг" Наталія ГРОМКО, лише з початку року в цеху випікають на 10% менше кондитерських виробів.
- Нам просто невигідно виготовляти більше солодощів, - каже. – Адже їхня собівартість значно зросла в ціні. Поки що для випічки використовуємо заготовлену сировину, яку придбали ще за старими цінами. В іншому випадку, доведеться підвищувати ціни на продукцію.
- Вартість солодощів ніхто не підвищував, - підтвердив заступник директора підприємства кондитерських виробів "Терешкін" Роман ЇМНИЧ. – Проте, якщо ціни на сировину і досі зростатимуть, ми змушені будемо підвищити ціни на кондитерські вироби.
На сьогоднішній день солодощі не подорожчали. Відповідно, в магазинах ціни на кондитерські вироби такі ж, як і в минулому році. Так, кілограмовий торт коштує від 35 до 60 грн, залежно від рецептури, тістечка – 1,80-2,50, вартість рулетів коливається в межах 17 грн.
23-02-2011, 17:10
0
2 246