За підрахунками, які здійснила кореспондентка "МБ" у Чернівцях минулого року, середня вартість продуктів на святвечірньому столі становила 822 гривні. Цього року на їхню вартість вплинули чимало чинників. Це спровокувало підвищення цін на все. У скільки ж цього року обійдеться стіл на Святвечір? Щоб це з’ясувати, ми вирушили на ринки й в магазини Чернівців.
Кутя – 1050 грамів продукту – обійдеться у 174,5 гривні. Найдорожчими інгредієнтами є сухофрукти: курага – приблизно 40 гривень за сто грамів, чорнослив – 33 гривні, мед – 16 гривень за сто грамів.
Традиційний узвар готують із сушених яблук, груш і чорносливу. Готові набори цих фруктів для узвару коштують у супермаркетах 92.49 гривні (250 грамів на 5 літрів води).
Салат "Вінегрет" (1850 г продукту) коштуватиме 98,9 гривні. Найдорожчими у страві будуть квашені огірки. За овочі заплатимо: картопля (600 г) – 18 гривень, буряк (400 г) – 10 гривень, морква (400 г) – 14 гривень.
Найдорожчою стравою цьогоріч стане смажена риба – 327,88 гривні. За 2 кг живого коропа доведеться заплатити 255 гривень, а за 200 г борошна – 4,98 гривні, суміш спецій коштує 17,9 гривень.
Тушкована капуста з грибами (2150 г продукту) обійдеться у 88,4 гривні. Найдорожчими тут є гриби печериці (300 г) – 27 гривень.
Вареники з картоплею (1,53 кг продукту) коштуватимуть 52,68 грн.
Вартість вареників з вишнею становитиме 141,68 гривні (за 910 г).
У сумі середня вартість пісного столу на Святвечір становитиме в 1194,58 гривні.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Учора, 14:21
0
1 131