RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Дев’ятирічна Василіса Дробенюк здобула перше місце у категорії "Дебют на сцені серед дітей" на всеукраїнських змаганнях з пілонного спорту. Захід відбувся в Хмельницькому. У ньому взяли участь пів тисячі охочих. Виступ Василіси вразив усіх, і це при тому, що дівчинка займається цим спортом лише пів року.

Про це ідеться у публікації "МБ" від 10 жовтня, пише molbuk.ua



"Зміцнюється спина, виробляється постава"

Василіса – родом із Одеси. Із початком великої війни родина перебралася до Чернівців. Тож на змаганнях дівчинка представляла наше місто.



"У такий спосіб ми хотіли віддячити Чернівцям за те, що так гарно нас прийняли", – усміхається Василісина мама Катерина Джаламага.

Василіса із раннього дитинства була дуже гнучкою, запросто сідала на шпагати. Спочатку займалася танцями, але великого захоплення вони в неї не викликали. Батьки роздумували, чи не віддати доньку на балет. Та всі сумніви розвіялися, коли дитина за порадою подруги навідалася на заняття з пілонного спорту. Це була любов з першого погляду.



Відтоді дівчинка почала посилено тренуватися мало не щодня, а то й двічі на день. Вона швидко робила успіхи. Якось вирішила спробувати свої сили на змаганнях. Утім, що виступить так круто, не сподівалася.

"Я розраховувала на третє або друге місце, а раптом стала першою, – радіє Василіса. – Звісно, це мене надихнуло й далі тренуватися і перемагати".



Інші дівчата зі спортивної школи EverPolе, де займається Василіса, також показали чудові результати. Кожна у своїй категорії. Усі поїхали додому щасливі та окрилені успіхом.

"Пілонний спорт спочатку в нас викликав суперечливі емоції, бо він дещо незвичний. Нам здавалося, що він для дорослих, – каже Катерина Джаламага. – Та коли ми більше про нього дізналися, то зрозуміли: це те, що треба для нашої доньки. Тут поєднуються акробатика, хореографія, силові вправи. Він дуже корисний для здоров’я, виробляє міцну спину, поставу.



Про участь у змаганнях ми спершу й не думали, не ставили мети перемогти. Та було дуже приємно, що дитина показала непоганий результат. Це надихає на нові здобутки. Днями учасники змагатимуться вже у Львові, і Василіса старанно готується".



"Тут немає вікових обмежень"

Пілонний спорт – це один із різновидів поул денсу, пояснює тренерка Христина Саріон. Із кожним роком він набуває дедалі більшої популярності в усьому світі, зокрема й в Україні. Пілонний спорт приваблює тим, що ним може займатися кожен. У ньому немає вікових обмежень. Головне – бажання та наполегливість.

"Цей вид спорту гарний, естетичний і для всіх. На художню гімнастику вас у 15-20 років уже не приймуть, а пілонний спорт годиться для будь-якої вікової категорії. У мене, наприклад, займається 40-річна жінка, зараз вона готується до змагань. А на світових змаганнях є категорії 30 плюс, 40 плюс, 50 плюс... І всі ці жінки виступають ого-го, навіть попри те, що займаються цим спортом усього кілька років. Можливо все, головне мати бажання", – каже тренерка.

Дітям пілонний спорт цікавий, бо на кожному занятті вивчають нові елементи, яких безліч. Відпрацьовують їх на двох пілонах – статичному та динамічному, який крутиться. Завдяки тренуванням розвиваються гнучкість, сила, витривалість.

" Ми не лише розтягуємо, а ще й укріплюємо м’язи. Качаємо прес, руки, ноги. Коли витягуємо шпагат, ніжки мають бути напружені, гарні, колінця рівні, носочки натягнуті. А це потребує не тільки розтяжки, а й великої сили у ногах", – пояснює Христина Саріон.



Пілонний спорт багатогранний.

"Тут акробатичні елементи, хореографія, вміння працювати на двох пілонах, силові елементи, вправи на гнучкість", – додає тренерка.

Приклад 9-річної Василіси доводить, що можливо все".

"Василіса займається близько пів року, і за такий короткий час її досягнення – це просто вау. Вона дуже добре постаралася. Її велике бажання, регулярні заняття і природні дані – усе це разом дало такий чудовий результат", – каже Христина Саріон.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
Сьогодні, 13:00
Коментарів 1 Переглядів 764

Hаписав: oligofren, Коментарів: 4, Новин: 0, Сьогодні, 14:51
В новині:
Це НАДЗВИЧАЙНО НЕбезпечний (ОПАСНЫЙ, Російською) для ЖИТТЯ вид спорту, з огляду на висоту, на якій виконуються надзвичайно складні акробатичні вправи, - як можна дозволити навіть дорослим, не кажучи вже маленьку дитину, займатись таким НАДЗВИЧАЙНО НЕбезпечним видом спорту - ЙОГО НЕОБХІДНО ЗАБОРОНИТИ НЕГАЙНО, ТЕРМІНОВО

А по-друге, вірю і сподіваюсь, що в цьому останньому конкурсі у цьому НАДЗВИЧАЙНО НЕбезпечному виді спорту, судді, глядачі та глядачки НЕ похотливі збоченці мужлани і НЕ жирні похотливі збоченки бабища, яких необхідно позбавити свідомості, розчленувати і переробити на ковбасу, щоб всі ці мерзоти і тварюки свіже повітря навколишнього середовища НЕ забруднювали, сидячи в тюрмі

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Фото: Мала академія наук


Експонати виставки розроблені у форматі коміксів


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.