RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Військовий з Чернівців Віталій Бакрев після втрати ноги на фронті вирішив розпочати свою справу. Спочатку чоловік відкрив за власні кошти магазин квітів і святкового оформлення в Магалі. Проте нещодавно Віталій створив студію яскравих емоцій у Чернівцях за кошти мікрогранту "єРобота. Власна справа".

Про історію бійця та його справу – в "МБ".



"Мені подобається робити приємне людям"


Студію Віталій відкрив нещодавно, у липні. На це від держави отримав 250 тисяч гривень.

"Я думаю, цей бізнес зараз дуже актуальний. Хочеться розбавити темряву, яка є в нашій країні. Люди зараз дуже змінилися і стали злими. Ідея створити таку студію зародилася давно. Мені подобається робити щось приємне людям, і я це зробив своєю справою. Хочу, щоб люди дарували одне одному приємні емоції, дарували щось. Не обов’язково лише близьким, як-от дівчині чи мамі. Достатньо подарувати квітку незнайомій людині – і в неї одразу покращиться настрій. Це здається дрібничкою, але в цьому щось є", – зазначає військовий.



Чоловік назвав студію "Фенікс". Такий позивний він мав у війську.

"Я йшов до війська добровольцем, раніше зброю в руках ніколи не тримав. Проте розумів: твоє життя під загрозою і ти знищуєш ворогів – змінюєшся. Якщо вже змінюватись, то тільки на краще. А міфічний єгипетський птах, який із попелу перероджується – найкращий символ цього", – каже чернівчанин.

Віталій уже найняв на роботу співробітників, які продають його товари й просувають бренд.

"У мене найкраща команда. Якщо не брати до уваги фахові знання, то це ще й дуже гарні люди, майже ціла родина – мама і дві дочки, а їхня бабуся допомагає мені з юридичними питаннями. Я один, а проблем дуже багато, не все встигаю, тому вони мені допомагають", – зазначає військовий.



В асортименті магазину є квіти, гелеві кульки, подарункові бокси, м’які іграшки, сувеніри, подушки з різними приємними написами.

"Плануємо ще розширити асортимент, зокрема продавати канцелярські товари. Сподіваємося масштабуватися, щоб була мережа. І, звісно, хотілося, щоб чимала частина доходу йшла на ЗСУ", – ділиться військовий.





Як зазначає чоловік, грант від "єРоботи" йому суттєво допоміг.

"Весь товар, окрім квітів, я купив за грантові кошти. Також меблі, полички, оренда приміщення, маркетингові послуги, майже – усе для запуску бізнесу покрили грантові кошти, навіть залишився запас", – говорить В. Бакрев.

Мета Віталія – дарувати людям тільки позитивні емоції.

"Деякі психологи говорять, що всі українці – ветерани війни, бо вся країна воює. І це на нас позначається, як ти не намагайся осторонь триматися, воно тебе торкнеться. Війна тривала, ворог сильний, тому треба працювати над своїм психологічним станом. Упевнений, що ця студія допоможе людям почуватися краще", – запевняє військовий.



"Після 24 лютого терпець увірвався"


Віталій на початку великої війни у 24 роки пішов добровольцем на війну. Спочатку був розвідником, потім – кулеметником.

"До цього я зброї в руках не тримав, хоч раніше й тягнуло в зону АТО/ООС. Проте після 24 лютого терпець увірвався. Через знайомих зв’язався з добровольчим батальйоном "Карпатська Січ". Мене цікавило одразу піти воювати. Я отримав те, що хотів. Перед нулем лише кілька днів тренувань, хлопці з досвідом щось розповіли про зброю – і все", – згадує перші тижні війни Віталій.

Військовий воював спочатку на Київщині, потім – на Харківщині, де й отримав поранення під час наступальної операції.

"Наш батальйон оточив ворожу роту між двох лісосмуг, вони натомість викликали підкріплення. По нас майже дві доби стріляли танки. На той час засобів у нас було мало – кілька мінометів 80-го калібру та один 120-й, випущений ще в 1949 році. Прикрити нас не було кому. Поруч прилетів танковий снаряд, осколки посікли мені обидві ноги. Проте при пам’яті залишився, болю не відчував, тому вів бій і далі", – каже В. Бакрев.

Праву ногу Віталій втратив, через що потім довго лікувався в Латвії, Львові, Німеччині й зараз пересувається на протезі.

"Я сподіваюся, що повернуся до хлопців. Не знаю, чи мені це вдасться, бо я хочу бути боєздатною одиницею, а не тягарем. Ходжу поки що на милицях, бо нога ще після операції заживає. Побратими гарно підтримують мене. Вони самі там під обстрілами сидять, а тут питають: "Братику, як ти?" – говорить військовий.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
Сьогодні, 18:21
Коментарів 0 Переглядів 467

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом
«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.