Новини Чернівців
У Чернівецькій обласній санітарно-епідеміологічній станції на базі вірусологічної лабораторії проводяться дослідження харчових продуктів та продовольчої сировини на вміст ГМО з 6 квітня 2010 року. Про це повідомила Н.Прокопчук, заввідділеням гігієни харчування облСЕС.
Першими в області провели дослідження на вміст генетично модифікованих організмів такі підприємства: ТОВ "Струминка", ТОВ "Еліт Фіш", ТОВ "Наладка Комерц", ТОВ "М'ясо Буковини, ВККФ "Мігро", ПП "Іза", ТОВ "Свіженька", , ПП Ратушенко, ТОВ "Метро Кеш енд Кері", ТОВ "Адвентіс", ПП Остафійчук, ПП Глібчук , ПП Мочарний, ПП "Антарес-7", ПП "Фортуна", ПП Зубова І.В., ТОВ "Камянка Агар", ПП Андрущак Ю.М., ПП Гризюк Г.Є., ТОВ "Дім", ТОВ "Букофрут", ПП Шевчук, ПП Троянівський, ПП Терида, ПП Глібчук, ПП Киструга, ПП Богач, ПП Лінгурян, ПП Шмигельська, ДП "Сторожинецький консервний завод", ТОВ "Піко-інвест", МПП "Алант", ПП "Пальміра".
Більшість з перевірених 59 видів продуктів - випічка, солосдощі та ковбаси. У жодному зразку продуктів харчування та продовольчої сировини не виявили генетично модифіковану дезоксирибонуклеїнову кислоту (ДНК).
5-05-2010, 13:06
0
3 369