RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Буковинці з першого травня за спожитий газ мають сплачувати не "Чернівцігаз Збуту", а "Нафтогазу". У багатьох споживачів виникли питання, якій компанії тепер передавати показання лічильника.

У "Чернівцігазі" пояснили, як передати показники газового лічильника і що робити, якщо показники не збігаються, пише molbuk.ua.



Кому потрібно подавати показники газу?

Незалежно від того, хто є вашим постачальником газу, показники лічильника необхідно передавати оператору газорозподільних мереж – "Чернівцігаз". Адже облік газу – це винятково їхня компетенція.
Отримані протягом звітного періоду показники лічильника "Чернівцігаз" вносить на єдину інформаційну платформу оператора газотранспортної системи України, до якої мають доступ всі постачальники. Відповідно до цих даних, газопостачальні компанії здійснюють нарахування за спожитий газ.

Якими способами можна подавати показники?


Найефективнішим для передачі показників залишається Особистий кабінет на сайті 104.ua, адже тут є вся інформація щодо розрахунків за розподіл газу.
Дуже просто та зручно використовувати наші мобільні додатки 104.ua.
Не менш ефективним є чат-бот "7104ua" у Viber та Telegram.
Також можна передати показники за допомогою голосового меню, яке працює цілодобово за номерами контакт-центру, зателефонувавши до контакт-центру за номерами (0372) 93-19-04, (067) 444-8-104 або ж направити з показниками SMS на короткий номер 7104 (10 цифр), пробіл, показання лічильника (5 цифр).
Споживачам радять щомісяця звітувати за допомогою фото, адже це 100% точність та підтвердження обсягу спожитого газу.

До якого числа потрібно подати показники?

Побутові споживачі, в яких є лічильник газу, зобов’язані щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти календарних днів (до 5 числа включно) надавати їх оператору ГРМ (АТ "Чернівцігаз").

Що буде якщо показник подати на день-два пізніше?

Ігноруючи свій обов’язок щодо передачі показників лічильника, споживач отримує дві проблеми – розбіжності в розрахунках за газ із постачальником та некоректний розрахунок вартості доставки.
Якщо споживач вчасно не передає показники лічильника газу, йому буде донараховано обсяг газу за повний календарний місяць, згідно з плановими обсягами споживання за відповідний період. Розраховується це на основі даних групи споживання. Для кожного клієнта, який використовує газове обладнання, прораховано споживання газу на всі 12 місяців. Якщо компанія не отримує даних щодо кількості споживання газу від клієнта у звітний період, то бере їх з Кодексу ГРС.

Якщо показники не збігаються з поданими?

Якщо споживач передав показники у звітний період, і йому надійшло підтвердження, що показники прийняті та опрацьовані, то таких розбіжностей не виникає.
Однак якщо з тих чи інших причин споживач у рахунку бачить таку невідповідність, радимо звернутися до найближчого клієнтського простору 104. ua. Менеджер запропонує вам написати заяву, після чого прийде контролер для знаття показників лічильника.

Кому й скільки потрібно сплачувати за розподіл газу?

Оплата вартості послуги з розподілу природного газу здійснюється побутовим споживачем до 20 числа поточного місяця, в якому надаються послуги з розподілу природного газу.
У Чернівецькій області споживачі газу продовжують сплачувати АТ "Чернівцігаз". Платіж за розподіл газу щомісяця однаковий.
Зміниться він лише в січні 2023 року, адже буде розрахований на основі обсягів спожитого газу в "газовому році". Це буде період з 1 жовтня 2021 по 30 вересня 2022 року.

Чи будуть приходити платіжки на оплату за розподіл газу чи лише онлайн?

Зазвичай платіжки за розподіл газу доступні в особистих кабінетах споживача після 10 числа. Це значно швидше, аніж надходить паперовий варіант рахунку. Близько 60% споживачів є користувачами особистих кабінетів. Тому пріоритетним є користування електронними рахунками.

Чому не можна передавати показники лічильника "Нафтогаз України"?

"Нафтогаз" не має права отримувати показники щодо споживання газу від споживача. Ця функція покладена на операторів ГРМ (облгази). Споживачі будуть отримувати дві платіжки за газ: одну – за доставку газу (від оператора ГРМ), другу – за спожитий газ (від "Нафтогаз України"). "Нафтогазу" потрібно сплачувати за фактично спожитий газ. Тому дуже важливо вчасно та правильно передавати показники оператору ГРМ.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-07-2022, 21:43
Коментарів 2 Переглядів 14 985

Hаписав: Міхал, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2022 22:46
В новині:
Шановні Ви затрахали,про зміну постачальника народ повинен був знати 1.05.22 р. а не через два місяці.Так як вбільшості народу заплатили раньше чим Ви об'явили за зміну постачальника, в тім числі і я. Чому не можна ті оплати просто зарахувати на нового хозяїна,так як було коли стали фірма ЧОЕК (електрика) просто гроші переказували на нову фірму,при тому що багато народу платило по старому і зразу була рішена проблема.Сьогодні уже 3.07.22 р Ви що думаєти що хтось отримав квитанції від нового постачальника.Значить оплата за травень яку я оплатив просто пропала,а червень просто нікому платити,значить ті кошти які я оплатив за травень щоб я не тратив свій час і кошти на проїзд,тримайти собі їх на мило і мутузок

Hаписав: Марія, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2022 08:03
В новині:
{text}а який особовий рахунок вказувати. ? Старий чи новий? А повернути гроші треба цілу купу документів. Я хвора людига,ще поламала праву руку, інфаркт. Як мені іті на Воробевича, вистоїти день,або 2,щоб повернути переплачені кошти?


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги