RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Микола Сопронюк, відомий як Qatoshi, розповів про свій кар’єрний зріст, волонтерство під час війни та анонсував новий хіт.

Про це та інше з ним поспілкувалася кореспондентка molbuk.ua



Початок кар’єри. Як виникла ідея її розпочати?

-Почалося все з молодіжної організації "NAPROCENTE". Ми займалися і займаємось розважальним контентом, знімали смішні відео, музичні пародії, потім спробували записати трек і так все зав’язалося 2 роки тому.



Про "NAPROCENTE

-Були часи, коли в інстаграмі не вистачало розважального контенту. Я познайомився з Женьою Косовим – тепер це мій колега, і від тоді ми почали творити контент – популяризуємо Чернівці, знімаємо різні відео з гумором, проте намагаючись діями давати хороший приклад людям, які спостерігають за каналом. За рік наша кількість підписників зросла до 100 тис., сьогодні досягла 336 тис.

Пісня "Допоможе ЗСУ" у топах: історія написання



-Ця пісня була написана спонтанно… У мене є друг Роман Коваленко, відомий як Chico, з яким ми написали цю пісню. Він бітмейкер, займається написанням музики та автор відомих хітів: Wellboy "Гуси" та Гриби "Копи". Ми з ним познайомилися у Києві і перша спільна пісня – була "Панночка". Після 24 лютого він приїхав до нас в Чернівці, привіз студію, музичні інструменти й на вулиці, в альтанці – написали цей хіт. Спочатку вона залетіла у топи тіктоку, і пізніше посіла перші місця в топ чартах. Дуже раді, що таким чином змогли долучитися до підняття духу українців.

Чи буде кліп "Допоможе ЗСУ"?

-Ні. Як на мене, кліп – це більше історія про імідж артиста. Зараз, на нашу думку, не час, щоб витрачати кошти на зйомки, можна спрямовувати їх на інші, більш важливі цілі.

Благодійність і мистецтво

-З нашої ініціативи, при релізі пісні, ми створили копілку у монобанці на допомогу ЗСУ, куди люди, за бажанням та можливістю можуть донатити кошти. Зараз ми назбирали приблизно 15 тис. грн. Трохи доклали і придбали тепловізор для наших хлопців, надалі думаємо продовжувати закуповувати амуніцію для військових.

Про волонтерство

-З початку повномасштабної війни ми – наша команда "NAPROCENTE", займаємося волонтерством, намагаємося допомагати. Женя Косов – наш колега, разом з нашими друзями, їхав у гарячі точки, зараз спільними зусиллями плануємо передати автомобілі туди. Наш брендовий магазин на деякий час "NAPROCENTE" став одним із центрів збору гуманітарної допомоги, де розміщали допомогу з різних кутків України та закордону, дуже вдячні всім, хто долучається.

Як поєднуєте волонтерство і мистецтво

-Волонтерство – це одне, пісні – зовсім інше. Коли натхнення – пишу пісні, коли робочі моменти – волонтерство. Одне іншому не заважає. Надалі плануємо організовувати благодійні концерти, де будуть не тільки ми, а й інші зіркові гості міста. На днях їдемо у Івано-Франківськ, де виступатимемо на благодійному концерті на підтримку української армії.

З ким співпрацюєте у волонтерстві

-У нас є група активних людей, зокрема блогери – Михайло Чокан, Лесик (Олексій Друк), благодійна організація "Порятунок країни", також співпрацюємо з Чернівецькою міською радою. Є група "Kavabanga Depo Kolibri", вони також долучаються до волонтерства, безпосередньо закордоном.



Анонс нового хіта
- Зараз ми пишемо нову українську пісню. Це буде пісня-надія. Вона буде дуже символічною.

Питання мови: яка її роль у піснях

-На мою думку, українська мова – для душі, вона дуже милозвучна, ніжна. Попередні наші пісні були як українською, так і російською, зараз ми налаштовані писати рідною мовою.

Як ризикнули відкрити бізнес під час війни?

-Все власними силами. Меблі, комп’ютери, все, що є тут – ми закупили до війни і 24 лютого планували зняти відео-запрошення для відкриття. Було важко, через три місяці ми все ж таки відкрилися, якби не деякі моменти – то цього і не відбулося б. У будь-якому випадку бізнес – це податки державі, які варто сплачувати, і так само маємо надію, що зможемо виділяти додатково на допомогу для ЗСУ.

Перше, що зробите після перемоги

-Обійму. Обійму всіх рідних та близьких, звичайно ж, відсвяткую в межах післявоєнної моралі та поваги. Всі громадяни України так чи інакше беруть участь у війні, і разом ми така сила, яку неможливо зупинити.



Хочеться подякувати за становлення миру в Україні воїнам Збройних сил, це справжні герої, – додає Qatoshi.



Авторка - Аліса Давид, фото - Євгеній Пірожков

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
19-05-2022, 17:13
Коментарів 0 Переглядів 5 680

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.